اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند

جوزف عون: حمله اسرائیل به یونیفل برنامه‌ریزی شده بود

جوزف عون: حمله اسرائیل به یونیفل برنامه‌ریزی شده بود رئیس جمهور لبنان که تاکنون اقدامی در برابر تجاوزات وحشیانه و مستمر اشغالگران علیه مردم لبنان انجام نداده، حمله ارتش صهیونیستی به نیروهای یونیفل را بسیار خطرناک توصیف کرده و خواستار اقدام بین‌المللی برای مقابله با تجاوزات این رژیم شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 04
کد خبر: ۲۸۸۲۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ جوزف عون، رئیس جمهور لبنان امروز در تماسی تلفنی با ژنرال دیوداتو آپانیارا، فرمانده نیروهای بین‌المللی فعال در جنوب لبنان (یونیفل) در مورد وضعیت این نیروها و وسایل نقلیه آنها که در هنگام انجام ماموریتشان در نزدیکی شهرک مروحین در جنوب لبنان توسط پهپادهای اسرائیلی مورد حمله قرار گرفتند، صحبت کند.

جوزف عون تاکید کرد که لبنان به شدت این حمله اسرائیل را که جدی‌ترین حمله آن از زمان توافق آتش بس در نوامبر گذشته و کمتر از یک هفته بعد از تمدید ماموریت یونیفل توسط شورای امنیت تا پایان سال 2027 بود،  محکوم می‌کند.

رئیس جمهور لبنان افزود: چنین حملاتی بار دیگر تایید می‌کند که اسرائیل همچنان به سرپیچی از خواسته جامعه بین المللی ادامه می‌دهد؛ جامعه‌ای که تنها چند روز پیش خواستار توقف تجاوزات علیه لبنان، خروج نیروهای اسرائیلی از اراضی اشغال شده لبنان در جنوب، بازگشت اسرای لبنانی و اجرای کامل قطعنامه 1701 شده بود.

وی تصریح کرد: خطرناک‌ترین جنبه حمله اخیر اسرائیل به نیروهای بین المللی این است که این رژیم قبل از انجام ماموریت سربازان یونیفل برای برداشتن موانع جاده‌ای در منطقه خط آبی اطلاع داشته و این بدان معناست که هدف قرار دادن نیروهای یونیفل، عامدانه و از پیش برنامه‌ریزی شده بود.

جوزف عون ادامه داد: این وضعیت، مستلزم اقدام بین‌المللی برای وادار کردن اسرائیل به پایان دادن به نقض مکرر قطعنامه‌های شورای امنیت و مصونیت‌های بین‌المللی اعطا شده به صلح بانان سازمان ملل در سراسر جهان است به ویژه اینکه تجاوزات اسرائیل به شهرها و روستاهای جنوبی لبنان به صورت روزانه ادامه دارد و منجر به شهادت و زخمی شدن شهروندان لبنانی و ویرانی خانه‌ها و تاسیسات غیرنظامی می‌شود.

این اظهارات رئیس جمهور لبنان بعد از آن بیان شد که روز گذشته یونیفل طی بیانیه‌ای اعلام کرد که پهپادهای اسرائیلی صبح روز سه‌شنبه، چهار نارنجک به نزدیکی مقر نیروهای این سازمان در جنوب‌شرقی روستای مروحین در جنوب لبنان که مشغول پاک‌سازی موانع جاده‌ای برای دسترسی به یکی از مواضع سازمان ملل بودند، پرتاب کردند.

بر اساس گزارش یونیفل، یک نارنجک در فاصله حدود 20 متری و سه نارنجک دیگر در فاصله تقریباً 100 متری از پرسنل و خودروهای سازمان ملل اصابت کرده است. این حمله درحالی اتفاق افتاد که ارتش اسرائیل پیش از آغاز عملیات پاک‌سازی توسط یونیفل، از آن مطلع شده بود.

این در حالی است که دولت لبنان بدون اینکه حتی یک موضع لفظی قاطعانه مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند، چند هفته قبل با تسلیم شدن مقابل دیکته‌های آمریکایی- صهیونیستی تصمیم خلع سلاح مقاومت را تصویب کرد که تنها عامل قدرت و بازدارندگی لبنان است.

درواقع مقامات لبنانی علی رغم وعده‌های پیشین خود به هیچ یک از اولویت‌ها از جمله اخراج کامل اشغالگران از لبنان، توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی به این کشور، آزادی اسرای لبنانی و پرونده بازسازی پایبند نبودند و پیش از اینکه حتی تضمین واقعی درباره این پرونده‌ها دریافت کنند، تصمیم گرفتند بی چون و چرا مقابل دیکته‌های آمریکایی- صهیونیستی تسلیم شوند و مهم‌ترین و چه بسا تنها عنصر قدرت لبنان را کنار گذاشته و این کشور را تبدیل به جولانگاه اسرائیل کنند.

نگاهی به تاریخ لبنان از زمان حمله رژیم صهیونیستی به این کشور در دهه 1980 و سپس ظهور مقاومت در همان زمان، نشان می‌دهد که همه نبردهای انجام شده توسط لبنان، چه علیه دشمن صهیونیستی و چه علیه گروه‌های تکفیری- تروریستی، تحت رهبری حزب الله بوده و مقاومت بود که در سال 2000 اشغالگران صهیونیست را که سعی داشتند سناریوی اشغال فلسطین را در لبنان تکرار کنند، از این کشور بیرون کرد./تسنیم

کلمات کلیدی: لبنان اسرائیل
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار