تأکید رهبران اروپا بر آمادگی برای تعهد حقوقی در دفاع از اوکراین

در بیانیه مشترک رهبران کشورهای اروپایی در پایان مذاکرات برلین تأکید شده که آنها متعهد می‌شوند به منظور تضمین امنیت اوکراین و در صورت حملات احتمالی در آینده از این کشور دفاع کنند و حتی امکان اعزام نیروهای چندملیتی را نیز مورد توجه قرار دادند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - 2025 December 16
کد خبر: ۲۹۶۹۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، رهبران کشورهای اروپایی اعلام کردند که آمادگی دارند در صورت حملات احتمالی در آینده، تعهدات حقوقی لازم به منظور دفاع از اوکراین، از جمله با به‌کارگیری نیروهای مسلح را بپذیرند. این موضوع در بیانیه مشترک رهبران کشورهای اروپا در پایان مذاکرات برلین مورد تأکید قرار گرفته است.

در این بیانیه آمده است: «تعهدی که به‌صورت حقوقی و مطابق با رویه‌های ملی تثبیت می‌شود تا در صورت حمله نظامی احتمالی به اوکراین در آینده، اقداماتی برای بازگرداندن صلح و امنیت این کشور انجام شود و این اقدامات می‌تواند شامل اعزام نیروی نظامی نیر باشد.»

در ادامه یادآوری شده که این اقدامات ممکن است همچنین شامل کمک‌های اطلاعاتی و لجستیکی و نیز اقدامات اقتصادی و دیپلماتیک باشد.

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان روز یکشنبه اعلام کرد که ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا بر سر ارائه تضمین‌های امنیتی برای اوکراین، مشابه ماده 5 پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به توافق رسیده‌اند. به گفته مرتس، کشورهای اروپایی و ایالات متحده آماده‌اند به‌طور مشترک در موضوع تأمین امنیت اوکراین اقدام کنند.

پیشنهاد رهبران اتحادیه اروپا برای اعزام «نیروهای چندملیتی» به اوکراین

رهبران کشورهای اتحادیه اروپا همچنین اعلام کردند که در پایان مذاکرات برلین، پیشنهاد اعزام نیروهای چندملیتی به اوکراین را مطرح کرده‌اند. در بیانیه منتشره در پایان مذاکرات برلین در این باره آمده است: «نیروهای چندملیتی برای اوکراین با رهبری اروپا که از طریق مشارکت کشورهایی که مایل به حضور در چارچوب «ائتلاف داوطلبان» هستند و با حمایت ایالات متحده تشکیل می‌شود و این نیروها به بازسازی و تجهیز نیروهای مسلح اوکراین کمک خواهد کرد.»

در متن این سند تأکید شده که رهبران کشورهای اروپایی قصد دارند شمار نیروهای مسلح اوکراین را در سطحی بیشتر از 800 هزار نظامی حفظ کنند و معتقدند که این اقدام برای دفاع از خاک  اوکراین و «بازدارندگی در برابر هر نوع تهدیدی» ضروری خواهد بود. 
در تاریخ 15 دسامبر مذاکرات میان نمایندگان ایالات متحده و اوکراین در برلین به پایان رسید. گفت‌وگوهای روز یکشنبه دو ساعت به طول انجامید. روز شنبه نیز مرحله دیگری از مذاکرات هیئت‌های آمریکایی و اوکراینی به مدت بیش از پنج ساعت انجام شده بود. استیون ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در آن زمان اعلام کرد که در جریان گفت‌وگوها با هیئت اوکراینی پیشرفت قابل توجهی حاصل شده است.

البته روزنامه "وال‌استریت ژورنال" روز گذشته فاش کرد که دیدار ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و ویتکاف با دشواری و اختلافاتی همراه بوده است. به نوشته این روزنامه، ایالات متحده بر تصمیم‌گیری‌های سریع برای حل‌وفصل درگیری تأکید دارد، اما زلنسکی و اتحادیه اروپا به باقی ماندن اختلاف‌نظرها با طرف آمریکایی در طرح صلح اوکراین اشاره می‌کنند که نیازمند حل‌وفصل است./تسنیم

کلمات کلیدی: اروپا
ارسال نظر
آخرین اخبار