تورم نقطه‌به‌نقطه به ۸۳.۸ درصد رسید / کالا‌ها چقدر گران شدند؟ قیمت طلا امروز ۷ مهر ۱۴۰۵ هنگام بسته شدن بازار/ طلای ۱۸عیار ۲۵ میلیون تومان را رد کرد؟ جدول قیمت دلار، یورو و انواع ارز‌ها شامگاه ۷ مهر ۱۴۰۵ ثبت نام فروش فوری زامیاد ۸ مهر ۱۴۰۵ + شرایط قیمت سکه شامگاه ۷ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ ماجرای خالی فروشی میلی گلد | علت تاخیر تسویه و ماجرای ۹۶۵ کیلوگرم طلا چیست؟ آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵ | دلار ۲۵۵ هزار تومان شد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان عصر امروز سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵؛ هر گرم ۲۴ میلیون و ۹۶۹ هزار تومان آخرین قیمت طلا و سکه عصر امروز ۷ مهر ۱۴۰۵؛ سکه از ۲۵۳ میلیون تومان عبور کرد نحوه پرداخت حقوق مرخصی زایمان تامین اجتماعی هواپیمای کاسپین در ترکیه توقیف شد/ علت توقیف بوئینگ ایرانی چیست؟ جدیدترین قیمت مرغ در بازار؛ فیله به ۶۲۵ هزار تومان رسید قیمت طلا امروز ۷ مهر ۱۴۰۵ | طلای ۱۸ عیار چند شد؟ پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵
یادداشت اختصاصی رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی؛ 

اقتصاد مقاومتی از تئوری تا عمل

جنگ تحمیلی 12 روزه اقتصاد کشور توان بالایی داشت و طرحهای اقتصاد مقامتی موفق عمل کرد. سؤال این است، اقتصاد مقاومتی می‌تواند ماه‌ها کارایی داشته باشد؟
رحمان سعادت؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 March 13
کد خبر: ۳۰۳۷۵۸

اقتصاد مقاومتی از تئوری تا عمل

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بعد از 10 سال سرمایه گذاری، اقتصاد مقاومتی امروز عملیاتی شده است. امسال به معنی واقعی اقتصاد مقاومتی مشاهده شد. در یک دهه گذشته سمینارهای متعدد برگزار و مطالعات زیادی در این خصوص انجام شد تا در کنار آمادگی دفاعی، به ابعاد اقتصاد مقاومتی دست پیدا کنیم.

پیش بینی می شود تقابل فعلی دست‌کم برای دو ماه و بیشتر ادامه یابد. در کنار آمادگی دفاعی و برنامه های آفندی، هماهنگی اقتصادی برای تأمین نیازهای اساسی مردم از ضروریات است

البته هر چقدر هم یک طرح در روی کاغذ کامل باشد، تا زمانی که اجرایی نشود نمی توان به قابلیت برنامه اطمینان کرد. در سه ماه نخست سال در جنگ تحمیلی 12 روزه شاهد بودیم در زندگی روزمره مردم خللی ایجاد نشد و امروز در سه ماه پایانی سال در کشور این روند کاملاً مشاهده می شود. تقارن جنگ اخیر در ماه مبارک رمضان و روزهای نزدیک به عید نسخه ای ویژه ای از اقتصاد مقاومتی است. 

به‌هرحال در شرایط فعلی بخش عمده ای از تولید تعطیل و یا نیمه تعطیل است و عمدتاً تبدیل به مصرف کننده شده ایم. اقتصاد مقاومتی در کنار حفظ معاش مردم باید به حفظ توان تولیدی نیز بیانجامد.

در جنگ تحمیلی 12 روزه اقتصاد کشور از توانمندی خوبی برخوردار بود و به نوعی دولت توانست پایداری اقتصاد را برای تقریباً دو هفته تأمین نماید و طرح های اقتصاد مقامتی موفق عمل کرد. اما سؤال این است، نسخه اقتصاد مقاومتی می تواند برای ماه ها کارایی داشته باشد؟ شرایط فعلی می تواند آزمون سخت اقتصاد مقاومتی در جنگ رمضان باشد. 

پیش بینی می شود تقابل فعلی دست‌کم برای دو ماه و بیشتر ادامه یابد. در کنار آمادگی دفاعی و برنامه های آفندی، هماهنگی اقتصادی برای تأمین نیازهای اساسی مردم از ضروریات است. دولت باید به فکر ذخایر کالاهای اساسی باشد و ورود کالاهای مورد نیاز را از گمرکات تسهیل و تنظیم نماید تا کالاهای وارداتی جایگزین کالاهای مصرف شده بشود. 

اکنون مراقبت از ذخایر مایحتاج مردم کم از مراقبت از مراکز نظامی ندارد. ساختار دفاعی بایستی از سیلوها، سردخانه های مواد غذایی، بازارهای مواد خوراکی، مراکز و میادین میوه و تره بار مراقبت نماید. تقریباً یک دهه از ماه مبارک رمضان باقی مانده است و بعد از آن هم تقریباً یک دهه تعطیلات عید در پیش داریم که روزهای راهبردی به لحاظ مصرف کالاهاست. 

وزارت جهاد کشاورزی به عنوان پیشران اقتصاد مقاومتی و تأمین کننده کالاهای اساسی باید تمام وقت در تلاش و تکاپو برای گذر از این ایام باشد تا خللی در زندگی مردم رخ ندهد.

البته باید یاد آور شد در کنار تأمین کالاهای اساسی دولت و مجلس شورای اسلامی باید به ترمیم حقوق کارمندان و کارگران بپردازند. تقریباً یک سال است با وجود افزایش شدید قیمت ها حقوق و دستمزد این اقشار تغییر نیافته است و عملاً حقوق و دستمزد دریافتی به هیچ عنوان کفاف زندگی حداقلی نمی دهد. افزایش قابل توجه حقوق و دستمزد می تواند تاب آوری اقتصادی مردم و طبقه متوسط را بیشتر نماید. 

تورم مهمترین دشمن اقتصاد مقاومتی است و دولت در کنار کنترل تورم بایستی قدرت خرید مردم را به‌وسیله افزایش حقوق و دستمزد احیا کند و این یک ضرورت اقتصادی است. 

امید است دولتمردان با بررسی نقاط قوت و ضعف اقتصاد مقاومتی فعلی، برنامه پیشرفته اقتصاد مقاومتی در راستای برنامه هفتم توسعه تهیه و اجرایی نمایند تا در کنار مقاومت اقتصادی، توسعه نیز در کشور صورت گیرد.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار