تسهیل فرآیند ترخیص خودروهای وارداتی در قشم ابهام در مدیریت سبد 2200 همتی سهام عدالت؛ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند بزرگترین دارندگان بیت‌کوین جهان کدامند؟ اختصاص سهمیه ویژه ارزی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی شورای رقابت: قراردادهای مشارکت در تولید خودرو غیرقانونی نیست رفع نیاز به واردات بنزین با کاهش 15 درصدی مصرف ورود 30 هواپیمای MD به عملیات اربعین / گرما ظرفیت پروازها را کاهش داد چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟ صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟

سقوط ارز‌های آسیایی درپی مخالفت آمریکا با پیشنهاد ایران

سقوط ارز‌های آسیایی درپی مخالفت آمریکا با پیشنهاد ایران ارز‌های آسیایی امروز (دوشنبه) در پی عدم پیشرفت مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران شاهد سقوط ارزش خود بودند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۷ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 11
کد خبر: ۳۰۷۹۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، ارز‌های آسیایی امروز (دوشنبه) در پی بن‌بست مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران در حالی سقوط کردند که شرکت‌های سازنده تراشه با اتکا به موج هوش مصنوعی خلاف فضای منفی بازار حرکت کردند.

ارزش بیشتر ارز‌های نوظهور آسیایی روند کاهشی داشت و تحت فشار دلار آمریکا قرار گرفتند؛ دلاری که در پی حل‌نشدن مذاکرات صلح میان ایران و آمریکا و افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن تقویت شد.

در عین حال، رشد خستگی‌ناپذیر بازار‌های سهام با محوریت هوش مصنوعی به بورس‌های منطقه‌ای کمک کرد.

شاخص‌ام‌اس‌سی‌آی (MSCI) که ارز‌های بازار‌های نوظهور جهان را دنبال می‌کند ۰.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که شاخص سهام بازار‌های نوظهور آسیا بیش از یک درصد رشد کرد و به یک رکورد تاریخی رسید؛ رشدی که با هدایت شاخص فناوری‌محور کوسپی کره‌جنوبی رقم خورد.

پزوی فیلیپین با افت ۰.۷ درصدی به ۶۰.۹۱۲ واحد در برابر هر دلار آمریکا رسید که بزرگ‌ترین کاهش روزانه آن از پایان آوریل بود. وون کره‌جنوبی نیز ۰.۸ درصد افت کرد و سومین روز متوالی کاهش خود را ثبت کرد.

پس از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌سرعت پاسخ ایران به پیشنهاد صلح را رد کرد و آن را «کاملاً غیرقابل قبول» خواند؛ شاخص دلار به ۹۸.۱۰۱ رسید.

اقتصاد‌های آسیایی که به شدت به انرژی وارداتی از منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز وابسته هستند، در برابر افزایش قیمت نفت آسیب‌پذیرند؛ افزایشی که می‌تواند به تورم بالاتر و فشار بر رشد اقتصادی منجر شود.

چین در داده‌های منتشرشده روز دوشنبه، بالاترین تورم قیمت درب کارخانه طی ۴۵ ماه گذشته را ثبت کرد.

لاوانیا ونکاتسواران، اقتصاددان ارشد آسه‌آن در بانک اوسی‌بی‌سی، گفت: تحولات ژئوپلیتیک سیاست‌گذاران را محتاط نگه می‌دارد، به‌ویژه آن‌که فشار‌های خارجی در سراسر منطقه به شکل فزاینده‌ای متفاوت شده‌اند.

وی در ادامه افزود که هم ریسک‌های قیمت و هم ریسک‌های خارجی برای بانک‌های مرکزی منطقه در حال ظهور هستند.

این کارشناس تصریح کرد: اگرچه سناریوی پایه ما همچنان این است که بانک‌های مرکزی منطقه در حالت صبر و مشاهده باقی بمانند، اما ریسک افزایش نرخ بهره از سوی بانک‌های مرکزی اندونزی، هند و تایلند در حال افزایش است.

در فیلیپین، نرخ تورم آوریل هفته گذشته به‌طور غیرمنتظره‌ای به بالاترین سطح در سه سال اخیر جهش کرد و سرمایه‌گذاران را به افزایش انتظارات خود برای افزایش‌های بیشتر نرخ بهره سوق داد.

روپیه اندونزی تنها چند واحد با کمترین سطح خود در تاریخ یعنی ۱۷,۴۴۵ واحد در برابر دلار فاصله داشت و این در حالی بود که رینگیت مالزی و دلار سنگاپور هر کدام ۰.۲ درصد کاهش یافتند.

در سایر بازارها، شاخص کوسپی بورس کره جنوبی بیش از پنج درصد جهش کرد و به یک رقم تاریخی رسید که ناشی از صعود سهام شرکت‌های تراشه‌ساز با خوش‌بینی نسبت به بازار هوش مصنوعی بود.

ارزش سهام شرکت سامسونگ الکترونیکس بیش از پنج درصد رشد کرد و سهام شرکت تولیدکننده تراشه اس‌کی هاینیکس نیز بیش از ۱۰ درصد افزایش یافت؛ به‌طوری که هر دو شرکت به سطوح بی‌سابقه دست یافتند.

شاخص اصلی بورس تایوان ۰.۹ درصد رشد کرد و به سطح رکوردی هفته گذشته نزدیک شد. بورس‌های مانیل، سنگاپور و بانکوک نیز بین ۰.۲ تا ۰.۳ درصد افزایش یافتند.

در مقابل، سهام در جاکارتا تا ۱.۸ درصد سقوط کرد و به پایین‌ترین سطح از اوایل ژوئیه ۲۰۲۵ رسید که تحت تأثیر کاهش سهام بانک‌های بزرگ شامل بانک سنترال آسیا، بانک ماندیری و بانک راکیات اندونزی بود.

پس از آن‌که داده‌های هفته گذشته نشان داد اقتصاد اندونزی در سه‌ماهه نخست سال با سریع‌ترین آهنگ رشد در بیش از سه سال گذشته گسترش یافته است، تحلیلگران پیش‌بینی کردند رشد اقتصادی با فروکش‌کردن حمایت‌های موقت و انتقال شوک جنگ ایران کاهش خواهد یافت؛ شوکی که می‌تواند حاشیه سود شرکت‌ها را کاهش دهد و احساسات بازار را تضعیف و شرایط مالی را سخت‌تر کند. / تسنیم

کلمات کلیدی: ارز دلار
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار