به گزارش راهبرد معاصر؛ وقوع رسوایی اوکراین گیت، رئیس جمهور آمریکا را در آستانه استیضاح قرار داده است. پروسه استیضاح رئیس جمهور آمریکا با اقدام دو روز گذشته کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا یک گام به پیش رفت. کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی جدید، بندهای استیضاح «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا را تصویب کرد. این کمیته ۲ بند تصویبشده برای استیضاح ترامپ را برای رأیگیری در صحن عمومی مجلس نمایندگان، به این مجلس فرستاد تا ترامپ سومین رئیسجمهور تاریخ آمریکا باشد که استیضاح میشود.
گفته میشود ترامپ در گفتوگوی تلفنی با رئیسجمهور اوکراین که چند ماه پیش انجام شده اعطای کمک امنیتی آمریکا به این کشور را منوط به پیشبرد تحقیقات فساد علیه کسب و کار خانوادگی رقیب انتخاباتیاش، «جو بایدن» کرده است.
این افشاگری از آن جهت حائز اهمیت است که ترامپ یک مسئله مرتبط با امنیت ملی آمریکا را گروگان منافع شخصی خودش کرده است. حال و با وقع این رسوایی، کاخ سفید اعلام کرده که نسخه مکالمات ترامپ با رهبران خارجی از این به بعد در اختیار تعداد محدودتری از مقامهای آمریکایی قرار خواهد گرفت.
یک مقام کاخ سفید در مورد این تصمیم جدید، گفت: هیچ کس اجازه دستیابی به این مکالمات را ندارد.
چند مقام آمریکایی به سی ان ان گفتند که وقتی ترامپ با رهبران جهان صحبت می کند، تنها تعداد گزینش شده ای روی خط هستند و فهرست این افراد را "رابرت اوبرایان" مشاور امنیت ملی آمریکا تأیید می کند.
پیش از این، در دولت فعلی آمریکا و در جریان زمامداری رؤسای جمهوری قبلی این کشور، تعداد بیشتری از مقام ها اجازه گوش دادن به این مکالمات را داشتند که از جمله آنها مشاوران مجرب بودند.
این تصمیم پس از افشای تماس تلفنی چند ماه پیش ترامپ با "ولودیمیر زلنسکی" رئیس جمهوری اوکراین از سوی یک افشاگر، اتخاذ شد. این افشاگری، روند تحقیقات در مورد استیضاح ترامپ را کلید زد.
دموکرات ها با استناد به نظر شاهدان متعددی که در کمیته اطلاعات و کمیته قضایی حضور یافتند، تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین و گروکشی کمک های نظامی مصوب کنگره به کییف، در ازای انجام تحقیقات درباره هانتر بایدن (پسر جو بایدن) از سوی اوکراین را مصداق سوء استفاده ترامپ از قدرت و همچنین کشاندن پای یک کشور خارجی به انتخابات داخلی آمریکا دانستند.
در مقابل، جمهوری خواهان کوشیدند این اتهامات را کمرنگ جلوه دهند و بگویند؛ برخلاف آنچه که قانون اساسی برای استیضاح مطرح کرده است همچون رشوه و خیانت، تلاش دموکرات ها نمیتواند عاملی برای استیضاح ترامپ محسوب شود.
جمهوریخواهان با وجود آنکه میدانستند در این مرحله شانسی برای غلبه بر رقیب ندارند، اما تمام اصلاحات را به رأیگیری کشاندند.
دموکرات ها اقدام ترامپ در ماجرای اوکراین گیت را برای منافع شخصی تعبیر کردند و گفتند که هیچ کس نباید بالاتر از قانون باشد و اقدام ترامپ، تهدید دموکراسی ایالات متحده بوده، اما جمهوریخواهان این اتهامات را با این ادعا که ترامپ به دنبال مبارزه با فساد بوده است، رد کردند.
دموکرات ها درباره کارشکنی در کار کنگره نیز ترامپ را متهم کردند که اجازه نداده اسناد و شاهدان برای بررسی و ادای شهادت به کنگره بیایند و حتی به احضاریهها نیز توجه نشده است اما جمهوریخواهان، کارشکنی را متوجه دموکراتها دانستند که نمیگذارند رئیس جمهوری به فعالیت اصلی خود بپردازد و وقت قانونگذاری کنگره را نیز تلف کردهاند.