سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه

رسانه عبری: ترامپ اخراج مخالفان توافق ایران در کابینه‌اش را بررسی می‌کند

ترامپ یک مقام آمریکایی به صورت ناشناس به یک رسانه رژیم صهیونیستی گفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اخراج پیت هگست، وزیر جنگ و جان رتکلیف، رئیس سازمان سیا را به دلیل مخالفت داخلی آنها با یادداشت تفاهم ایران و جلوگیری از عمیق‌تر شدن شکاف‌های داخلی پیرامون توافق با ایران بررسی می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 16
کد خبر: ۳۱۰۹۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام آمریکایی به صورت ناشناس گفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در حال بررسی برکناری پیت هگست، وزیر جنگ و جان رتکلیف، رئیس سیا به دلیل مخالفت داخلی آنها با یادداشت تفاهم به دست‌آمده با ایران است که به جنگی پرهزینه پایان می‌دهد و مراسم رسمی امضای آن قرار است جمعه ۱۹ ژوئن در سوئیس برگزار شود.

روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم با انتشار این مطلب گزارش داد: این برکناری احتمالی نشان‌دهنده شکاف عمیق‌تر در دولت ترامپ بر سر توافق با ایران است- شکافی که روسای اطلاعاتی و دفاعی رئیس‌جمهور آمریکا را مقابل تیم دیپلماتیک مذاکره‌کننده او قرار می‌دهد.

پیشتر وبگاه خبری-تحلیلی آکسیوس در گزارشی جداگانه به این اختلافات داخلی اشاره کرده و نوشته بود که رتکلیف به ترامپ و مقامات ارشد گفته است که اطلاعات گردآوری‌شده توسط نهاد‌های اطلاعاتی آمریکایی نشان می‌دهد تردید‌های جدی درباره‌ی تمایل ایران به دادن امتیازات هسته‌ای مورد نظر واشنگتن در هر توافق نهایی وجود دارد. به گفته منابع آگاه، رتکلیف این موضوع را به صراحت به رئیس‌جمهور گوشزد کرد.

این ادعا در حالی مطرح شده است که موضوع برنامه هسته‌ای ایران در مذاکراتی که به یادداشت تفاهم میان تهران و واشنگتن منجر شد، در دستور کار قرار نداشته است. طبق توافق دو طرف در این سند، گفت‌و‌گو‌های دیپلماتیک و فنی درباره برنامه هسته‌ای ایران و دیگر موضوعات در فرصت ۶۰ روزه تمدید آتش‌بس انجام خواهد شد.

دو منبع آگاه نیز گفته‌اند هگست و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در جلسات داخلی نگرانی‌ها و سوالاتی درباره این یادداشت تفاهم مطرح کرده‌اند.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد رئیس‌جمهور آمریکا و جارد کوشنر، داماد ترامپ که مستقیما در مذاکرات با ایران مشارکت داشته‌اند از این توافق حمایت کرده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که نبرد داخلی شدید بوده است. اسرائیل هیوم نوشته چند هفته پیش مشاجره‌ای شدید میان افراد درگیر در مذاکرات، از جمله میان ونس و شخص ترامپ رخ داده است. هگست و روبیو که از حمایت مقامات ارشد پنتاگون و وزارت خارجه برخوردارند، استدلال می‌کردند که ایران تحت فشار اقتصادی قرار دارد و تشدید این فشار به جای لغو تحریم‌ها طی توافقی دیپلماتیک مسیر درست برای تسلیم ایران یا فروپاشی نظام آن است.

اگرچه آنها در این استدلال شکست خوردند و ترامپ توافق را انتخاب کرد. اکنون به گفته یک مقام ارشد آمریکایی که با اسرائیل هیوم گفت‌و‌گو کرده است، رئیس‌جمهور آمریکا در حال بررسی برکناری مخالفان خود برای از بین بردن اختلافات داخلی بیشتر است.

این روزنامه نوشت: به نظر می‌رسد روبیو فعلا در موقعیت امن‌تری قرار دارد. او با وجود این که به طور غیرعلنی تردید‌هایی را مطرح کرده است، مراقب بوده که علنا از توافق انتقاد نکند و حتی با افزایش سوالات درباره آن در جلسات کمیته‌های کنگره از این توافق دفاع کرده است. برخی منابع آگاه می‌گویند که همین انضباط عمومی باعث شده است که او فعلا در فهرست اخراجی‌ها قرار نگیرد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار