عراق: هرگز اجازه نخواهیم داد هیچ‌گونه تجاوزی علیه کشور‌های همسایه انجام شود رسانه‌های اسرائیلی: توافق با بیروت حضور طولانی‌مدت ارتش اسرائیل را در لبنان رقم می‌زند در تنشی آشکار با ترکیه؛ اسرائیل نسل‌کشی ارامنه را به رسمیت شناخت سقوط بالگرد عربستان در راس تنوره ۱۴ کشته برجای گذاشت  وزیر خارجه اسرائیل: امنیت شمال بدون خلع سلاح حزب‌الله محقق نمی‌شود بازداشت چندین نماینده پارلمان عراق در پرونده فساد / مثنی السامرائی، رهبر ائتلاف عزم دستگیر شد + عکس و اسامی بازداشت شدگان کاتس: اسرائیل از جنوب لبنان عقب‌نشینی نمی‌کند ونس: مذاکرات با ایران موفقیت‌آمیز بوده است کشته‌های زلزله ونزوئلا به ۱۴۳۰ نفر افزایش یافت سخنگوی وزارت خارجه: ایتالیا درباره نقش خود در جنگ علیه ایران، سفسطه می‌کند ادعای نتانیاهو: دولت بیروت با حضور ما در جنوب لبنان موافقت کرد عراقچی یکشنبه به عراق سفر می‌کند ادعای وال‌استریت‌ژورنال درباره حمله ایران به یک نفتکش زلزله سنگین در همسایگی ایران / زمین لرزه ۶ ریشتری منطقه هندوکش در افغانستان را لرزاند متن کامل توافقنامه سازشکارانه دولت لبنان با اسرائیل منتشر شد + جزئیات خبر مهم سخنگوی دولت درباره تنگه هرمز؛ تهران و مسقط پای میز مذاکره می‌روند

در تنشی آشکار با ترکیه؛ اسرائیل نسل‌کشی ارامنه را به رسمیت شناخت

اسرائیل و ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه توسط امپراتوری عثمانی طی یک رای‌گیری در رژیم صهیونیستی و در میانه اختلافات با آنکارا، گدعون ساعر، وزیر امور خارجه این رژیم ترکیه را به راه‌اندازی «کارزار مغرضانه انکار تاریخ» متهم کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۴ - ۰۷ تير ۱۴۰۵ - 2026 June 28
کد خبر: ۳۱۱۹۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، رژیم صهیونیستی که در دیوان بین‌المللی کیفری به نسل‌کشی متهم است روز یکشنبه با اتفاق آرا به رسمیت شناختن رسمی نسل‌کشی ارامنه را تصویب کرد؛ این اقدام در شرایطی انجام شده که روابط این رژیم با ترکیه رو به تیرگی است.

به نوشته نشریه پالتیکو، گدعون ساعر، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی گفت: «به‌رغم مستندات گسترده و غیرقابل‌انکار تاریخی، نسل‌کشی ارامنه تا به امروز موضوع یک کارزار سازمان‌یافته برای انکار و کوچک‌نمایی، از جمله بازنویسی مغرضانه تاریخ، عمدتا توسط دولت ترکیه باقی مانده است.»

او افزود: «این اعتقاد به طور گسترده وجود دارد که امپراتوری عثمانی مرتکب جنایاتی به‌ماهیت نسل‌کشی به‌صورت سیستماتیک با هدف نابودی مردم ارمنی شده است.»

به نوشته پالتیکو، نسل‌کشی ارامنه بین سال‌های ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۳ منجر به مرگ حدود یک‌ونیم میلیون نفر از ارامنه شد. ترکیه همواره این عنوان را رد کرده است، اما بیش از ۳۰ کشور جهان از جمله فرانسه، آلمان، آمریکا، لبنان و سوریه این کشتار جمعی را به‌عنوان نسل‌کشی به رسمیت شناخته‌اند.

رای‌گیری رژیم صهیونیستی در حالی انجام شده است که روابط این رژیم با ترکیه در سال‌های اخیر به‌شدت رو به افول بوده است. نقطه عطف این تنش، جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه بوده است که تاکنون بیش از ۷۳ هزار فلسطینی را به شهادت رسانده است.

ترکیه، از جمله رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور این کشور، از مدت‌ها پیش رژیم صهیونیستی را به ارتکاب نسل‌کشی در غزه متهم کرده است-اتهامی که اسرائیل آن را رد کرده است. پیش از رای‌گیری درباره این متن، جودت ییلماز، معاون رئیس‌جمهور ترکیه مصوبه رژیم صهیونیستی «تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر جنایات خودشان» توصیف کرد.

ساعر مدعی شد که این رای‌گیری «یک اقدام تلافی‌جویانه در برابر خصومت آشکار و لفاظی وحشتناک و اقدامات خصمانه ترکیه تحت رهبری اردوغان علیه اسرائیل» نیست.

او افزود: «علاوه بر این، این واقعیت که ترکیه روایت‌های دروغینی را علیه اسرائیل ترویج می‌کند، به آن مصونیتی در برابر حقایق تاریخی نمی‌دهد.»/ ایسنا

کلمات کلیدی: ترکیه اسرائیل
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار