ادعای مطهری: تماس از شورای نگهبان با یک نماینده برای جلوگیری از استیضاح-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

ادعای مطهری: تماس از شورای نگهبان با یک نماینده برای جلوگیری از استیضاح

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم باید در انتخابات با شور و شوق شرکت کنند، این گونه به اصلاحات خوبی در مجلس دست پیدا خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۳ - ۲۸ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 19
کد خبر: ۳۱۳۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ «علی مطهری» روز پنجشنبه در ششمین کنگره سراسری حزب همبستگی ایران، اظهار کرد: موضوع کنگره بحث "جمهوریت و نهادهای انتخابی" است که به تناسب راجع به فلسفه وجودی مجلس و پارلمان دریک حکومت مطالبی را خواهم گفت. سوال اینجاست که اساساً چه نیازی به وجود مجلس در یک حکومت است و چرا بشر به این نقطه رسیده که باید یک نهاد به اسم مجلس داشته باشد.

 

وی با تاکید بر اینکه روشن است که فلسفه وجودی مجلس جلوگیری از استبداد و دیکتاتوری است، افزود: بشر به تجربه دریافته است که وقتی قدرت در یک جا متمرکز شود استبداد ایجاد می‌کند بنابراین باید نهاد ناظری وجود داشته باشد که از استبداد جلوگیری کند و آن نهاد پارلمان است.

 

نماینده مجلس دهم گفت: استاد مطهری در جلد سیزدهم یادداشت های خودشان تعبیری دارند که می‌گویند حساسیتی که ما شرقی ها و مسلمانان در موضوع غریزه جنسی داریم و خلوت با نامحرم داریم غربی‌ها در موضوع در خلوت گذاشتن فرد با قدرت دارند و تاکید دارند که فرد را نمی توان با قدرت تنها گذاشت و قدرت را در آن متمرکز کرد.

 

وی افزود: همانطور که اگر کسی با زیبارویان زیادی خلوت کند و بگوید پاک است، باور پذیر نیست، کسی که با قدرت در خلوت باشد و بگوید که من با این شرایط پاک هستم، محال است.

 

عضو فراکسیون امید اظهار کرد: ما از ابتدا تعبیر جمهوری اسلامی را انتخاب کرده‌ایم یعنی شکل حکومت جمهوری و محتوای آن اسلامی است و باید در این مسیر حرکت کنیم به طوریکه دموکراسی در چارچوب احکام اسلامی باشند.

 

وی اضافه کرد: وجود ایدئولوژی هیچ منافاتی با دموکراسی ندارد ممکن است که در یک حکومت غیر مسلمان تعبیر جمهوری اسلامی تعبیر متناقضی باشد اما در کشور مسلمان این گونه نیست.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه در قانون اساسی ما مجلس جایگاه و قدرت خوبی دارد به طوری که مجلس می تواند وزرا و رئیس جمهور را عزل کند اما در عمل باید ببینیم که آیا مجلس این قدرت را دارد یا نهادهای انتصابی چنان در مجلس سایه می اندازند که عملا می توانند مجلس را منحل کنند و در بسیاری از جاها اراده خودشان را حاکم می‌کنند.

 

وی مدعی شد: به طور مثال نماینده می خواهد وزیر را استیضاح کنند در این شرایط از جاهای مختلف به نماینده فشار می آورند؛ حتی در یکی از استیضاح های اخیر امام جمعه یکی از شهرها به مسئله ورود کرده و به نماینده گفته است که این کار را نکند و حتی از شورای نگهبان با نماینده تماس می گیرد که نماینده امضای خود را پس بگیرد و می‌گویند اگر این کار را نکنید رد صلاحیتت می کنیم.

 

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اما در این شرایط ببینید که نماینده چقدر باید قدرت داشته باشد که در مقابل این فشارها دوام بیاورد و عملاً کاری نمی‌توان کرد با امضای یک استیضاح چنین حمله‌ای به نماینده شدت می‌گیرد که او مجبور می‌شود امضای خودش را پس بگیرند و عملاً مجلس نمی‌تواند در تصمیم‌گیری مستقل باشد و کار خودش را بکند.

 

مطهری تاکید کرد: نماینده نباید تحت فشار قرار گیرد و باید مقاومت کند، اما چقدر می‌تواند این کار را بکند؟ چرا که او هم معذوراتی دارد.


وی با بیان اینکه مجلس در قانون جایگاه خوبی دارد اما در عمل نمی تواند کاری انجام دهد، گفت: این سوال مطرح است که ما چگونه باید با مردم رفتار کنیم آیا باید قیم آنها باشیم و مدام به آنها بگوییم به چه کسی رای بدهند یا نه، مردم را آزاد بگذاریم که خودشان رای بدهند و حتی اشتباه کنند.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم با اشاره به تعبیر شهید مطهری مبنی بر اینکه مردم باید بارها اشتباه بکنند تا درست تصمیم بگیرند گفت: در مسئله صلاحیت‌ها بیشتر توجه دارند که چه کسی کجا چه اظهار نظری کرده است و آن را ملاک احراز صلاحیت ها قرار می دهند؛ می بینیم که هیئت های نظارت می‌گردند که افراد در مورد ولایت فقیه چه گفته است تا او را رد صلاحیت کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه ما باید جامعه را آزاد بگذاریم تا خودش انتخاب کند و رای بدهد، حتی اگر اشتباه کند چرا که مسئله رشد اجتماعی است، ما در اجبار به کمال مطلوب نمی‌رسیم.

 

وی با بیان اینکه دوست داشتن و ایمان داشتن به کسی اجبار بردار نیست حتی قرآن هم می گوید لا اکراه فی الدین؛ گفت: کمال مطلوب و رشد اجتماعی با اجبار امکان تکامل ندارد و اگر به این شکل و با اجبار رفتار کنیم مردم رشد اجتماعی پیدا نمی‌کنند چرا که باید آزاد باشند، فکر کنند، خودشان تصمیم بگیرند و بارها اشتباه تصمیم بگیرند تا بالاخره جامعه رشد پیدا کرده و بفهمد به چه کسی رای بدهد.

 

مطهری با بیان اینکه رشد اجتماعی نیز از همین قاعده پیروی می‌کند، گفت: ما در اسلام داریم که شک در وجود خداوند و پیامبر هم گناهی بر گردن کسی نمی‌آورد و شکی بر آن فرد نیست و حتی امری مقدس است.

 

نماینده مجلس دهم اظهار کرد: مشارکت در انتخابات برای ما مسئله و موضوع مهمی است، هرچند که این موضوع با توجه به حوادث اتفاق‌ها و اعتراض‌ها سخت است و عده‌ای می‌گویند که ما برای چه باید رای بدهیم در حالی که هیچ فرقی نمی‌کند چه کسی رای بیاورد. به نظرم اینگونه نیست، به هر حال می توان با همین مجلس هم کارهایی انجام داد و راه اصلاح بسته نیست.

 

مطهری اضافه‌کرد: افراد می‌گویند راه اصلاح بسته است و نباید در انتخابات شرکت کنیم در حالی که این حرف یک اشتباه بزرگ است، ترفند طرف مقابل برای پیروزی در انتخابات وجود دارد و مردم باید در انتخابات با شور و شوق شرکت کنند، با همین مجلس و نمایندگانی می توان شرایط را تغییر داد و به اصلاحات خوبی دست پیدا کنیم.

منبع: عصر ایران

ارسال نظر