ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد معاون اف بی آی استعفا داد فوری/ فرودگاه نجف تا ۲۴ ساعت آینده به روی پرواز‌های ایران بازگشایی می‌شود شیخ نعیم قاسم: از مواضع ایران اسلامی تجلیل می‌کنیم؛ دست از مقاومت نخواهیم کشید جزییات دیدار نتانیاهو با رئیس امارات در ابوظبی هیأت ایرانی در نیویورک: برنامه‌ای برای مذاکره با آمریکا نداریم

ایران در مذاکرات هرمز بر منافع اقتصادی تأکید کرد

تنگه هرمز شبکه‌سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد، ایران در مذاکرات فنی با عمان بر سر تنگه هرمز بر دریافت هزینه خدمات تاکید دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۵ - 2026 July 27
کد خبر: ۳۱۴۴۳۳

به گزارش راهبردمعاصر، منابع آمریکایی به شبکه سی‌ان‌ان گفته‌اند پیشنهاد عمان بر تشکیل یک سازوکار منطقه‌ای برای ارائه خدمات ناوبری، پشتیبانی و لجستیک به کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز است؛ طرحی که از الگوی اجرایی تنگه مالاکا الهام گرفته و مشارکت کشورهای ساحلی در ارائه خدمات دریایی را پیش‌بینی می‌کند.
 رایزنی‌های سیاسی و فنی میان ایران و عمان درباره نحوه مدیریت تردد دریایی در تنگه هرمز طی دو روز گذشته ادامه دارد و دو طرف تاکنون این مذاکرات را سازنده توصیف کرده‌اند، هرچند هنوز توافق نهایی درباره جزئیات سازوکار پیشنهادی حاصل نشده است.

به ادعای سی‌ان‌ان بر اساس طرح عمان، کشتی‌های عبوری در ازای دریافت خدمات دریایی، هزینه‌ای داوطلبانه پرداخت خواهند کرد و درآمد حاصل از آن صرف توسعه و پشتیبانی خدمات ناوبری در این آبراه خواهد شد.
در مقابل، منابع مطلع به سی‌ان‌ان گفته‌اند ایران همچنان بر این موضع پافشاری می‌کند که عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز باید برای تهران نیز منافع اقتصادی به همراه داشته باشد و دریافت هزینه خدمات را بخشی از سازوکار آینده مدیریت این آبراه می‌داند.

محمد امینی‌رعیا، مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی، معتقد است با الگوگیری از نمونه‌های مشابه جهانی، ایران می‌تواند از محل ارائه خدمات در تنگه هرمز سالانه ۱۰ تا ۴۰ میلیارد دلار درآمد کسب کند./همشهری

کلمات کلیدی: تنگه هرمز
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار