عفو و تخفیف مجازات بیش از ۲۵۰۰ محکوم به مناسبت میلاد پیامبر (ص) هشدار ستادکل نیرو‌های مسلح به کشور‌های منطقه: تجاوز به ایران از هیچ مبدایی تحمل نمی‌شود! جزییات تغییر نحوه پرداخت حقوق کارکنان دولت | ملاک پرداخت حقوق کارکنان در طرح جدید دولت محسن اسماعیلی: پزشکیان وفاق را فقط شعار نمی‌دهد؛ در عمل به آن پایبند است پزشکیان فردا به قرقیزستان می‌رود آملی لاریجانی: وحدت و انسجام برای گذر از موانع واجب عقلی و شرعی است هگست مانع ارتقای 4 افسر ارتش آمریکا شد شکست فاحش محاسبات دشمن در نبرد با ایران پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت هفته وحدت پیام جدید فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی + جزییات پیام رهبر انقلاب به مناسبت هفته وحدت فردا منتشر می‌شود فرمانده کل ارتش: نیرو‌های مسلح با اقتدار در برابر دشمنان ایستاده‌اند/ موشک‌ها و پهپاد‌های نیرو‌های مسلح تا آخرین لحظه با شدت هر چه تمام‌تر به سمت دشمنان جزییات تعطیلی ادارات دولتی در زمستان ۱۴۰۵ / طرح جدید دولت برای دورکاری کارمندان بازگشت کارکنان «ناو لاوان» ارتش به کشور پس از ۷ ماه اعلام حمایت مجلس خبرگان رهبری از پیام رهبر انقلاب/ همه بخش‌های حاکمیت از رهنمود‌های رهبری تبعیت محض داشته باشند
یادداشت اختصاصی رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی؛

مأموریت مهم دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی

دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی با ایده‌ها و برنامه‌های اقتصادی اکنون در جایگاه مهم‌تر از گذشته دو وظیفه خطیر برعهده دارد، امنیت سیاسی و نظامی را توأم با امنیت اقتصادی تضمین کند.
رحمان سعادت؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۵ - 2026 August 10
کد خبر: ۳۱۵۵۸۶

مأموریت مهم دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ حضرت آیت‌الله سیدمجتبی حسینی خامنه‌ای (مد ظله العالی)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی محسن رضایی را به‌عنوان نماینده خود در شورای عالی امنیت ملی منصوب کردند.

رضایی باید علاوه بر مهار دو گروه، آنها را زیر چتر منافع و وفاق ملی قرار دهد

در متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی آمده است: با توجه به تجارب ارزشمندتان بدین‌وسیله جناب‌عالی را که از پیشگامان دوره‌ پرافتخار هشت سال دفاع مقدس هستید، به‌عنوان نماینده خود در شورای عالی امنیت ملی منصوب می‌کنم. امیدوارم در انجام این مسئولیت مهم، کمال موفقیت را کسب نمایید.

پس از این انتصاب بود که رئیس‌جمهور با قبول استعفای دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، رضایی را به این سمت منصوب کرد.

معرفی دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی شاید مهمترین خبر سیاست داخلی و خارجی باشد. مدتی است که دبیری شورای امنیت نیازمند بازتعریف افراد و مسئولیت‌هاست. افراد قبلی یا شهید شدند (شهیدان شمخانی و لاریجانی) یا به مدت کوتاه عوض شدند‌‌.

با تغییر دولت سیزدهم و روی کار آمدن دولت چهاردهم، فرد معتمد کشور یعنی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی شد که در دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسید. با شهادت وی، ذوالقدر برای چند ماه در این مستند قرار گرفت و درنهایت، مرد همیشه حاضر عرصه سیاست، اقتصاد و جنگ و دفاع از دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام به دبیری شورای عالی امنیت ملی منصوب شد. 

وی سالیان طولانی نامزد ریاست جمهوری با ایده ها و برنامه های اقتصادی و مدعی رونق و رشد اقتصاد با احیای ارزش واحد پولی کشور بود. اکنون در جایگاه دبیری شورای عالی امنیت ملی دو وظیفه خطیر برعهده دارد، امنیت سیاسی و نظامی را توأم با امنیت اقتصادی تضمین کند.

به طور کلی چالش های پیشروی وی در سه حوزه خواهد بود:

نخست، چالش های نظامی، جنگ و دیپلماسی: هنوز جنگ تحمیلی سوم تمام نشده است، در میان جنگ و مذاکره هستیم و بعید است به این زودی تکلیف جنگ و صلح معلوم شود. دبیر شورای عالی امنیت ملی که پیش‌تر دبیر مجمع تشخیص مصلحت بود، اکنون باید بین مصلحت و امنیت توازن ایجاد کند.

دوم، چالش‌های حوزه اجتماعی و سیاست داخلی: هنوز بین طرفداران و مخالفان قانون «حجاب و عفاف» اختلاف وجود دارد‌‌. در ارتباط با احزاب، گروه ها و جناح های سیاسی اختلاف جدی هست. گرچه وفاق ملی مشاهده می شود، اما بین افراد رادیکال جبهه اصلاحات موسوم به کارگزاران و اصولگرایان موسوم به پایدارچی ها تنش و تقابل شدید وجود دارد که افزایش تقابل بین این دو طیف امکان دارد کشور را وارد بحران داخلی کند. رضایی باید علاوه بر مهار این دو گروه، آنها را زیر چتر منافع و وفاق ملی قرار دهد.

سوم، بحران های اقتصادی: رضایی خود را در انتخابات ریاست جمهوری بارها به عنوان مرد اقتصاد معرفی کرده است. وی اوایل دهه ۸۰ دکتری خود را با گرایش اقتصاد مالی از دانشگاه تهران اخذ کرد و بارها از سقوط ارزش پول ملی صحبت کرده است. اینک که اقتصاددانان به نام ادعا می کنند در آستانه تورم سه رقمی و فرا نجومی هستیم، وقت آن است دبیر شورای عالی امنیت ملی، امنیت واحد پولی کشور حفظ کند. 

در ضمن وی باید بر نرخ‌های ارز، سود بانکی، مالیات، حقوق و دستمزد کارگران، کارمندان و بازنشستگان نظارت کند و اجازه ندهد سوء مدیریت در این بخش چالش اقتصادی را تبدیل به چالش امنیتی کند‌. 

در این میان زمزمه های افزایش قیمت بنزین به ۱۰ هزار تومان چالش مهمی برای مردم ایجاد کرده است. سال گذشته با افزایش قیمت بنزین و آزادسازی قیمت ارز به نوعی زمینه ناآرامی های دی ماه فراهم شد. رضایی بایستی هرگونه تصمیمات اقتصادی منجر به تکرار حوادث تلخ را مانع شود‌. 

وی در صورت موفقیت در این پست مهم کشوری به‌ویژه در ارتباط با مشکلات اقتصادی، می‌تواند مجدد تصمیم بگیرد خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۷ آماده کند

به هرحال کشور با بحران های اقتصادی مواجه است. به گفته برخی کارشناسان، خط فقر به عدد ۷۰ میلیون و خط فلاکت به ۳۰ میلیون رسیده است.  اتفاقا وی نخستین بار در ادبیات اقتصادی کشور در انتخابات ریاست جمهوری شاخص فلاکت را معرفی کرد‌ و باید دید وی با این شاخص چگونه دست و پنجه نرم می کند‌. به هر حال بعد از دو دهه سیاست ورزی به عنوان مردی سیاست و اقتصاد و نظامی در سایه، وارد عرصه سخت کارزار شده است و این گوی و این میدان. 

رئیس‌جمهور بارها در سخنرانی ها گفته بود هر کسی بهتر می تواند انجام بدهد بیاید وسط میدان. امروز گوی، میدان و ریش و قیچی به عنوان دبیر شورای امنیت در دست اوست. رضایی بعد از نیم قرن زندگی در بحران و امنیت با کوله باری از تجربه زندگی مبارزه چریکی، فرماندهی جنگ، تحصیلات اقتصادی، دبیری مجمع تشخیص نظام، فعالیت در حوزه سیاسی در جایگاه دبیری مهمترین نهاد امنیتی کشور قرار گرفته است‌. اندیشه ها، تصمیمات و عملکرد وی در این نهاد حساس بسیار تعیین کننده است. 

در صورت موفقیت در این پست مهم کشوری به‌ویژه در ارتباط با مشکلات اقتصادی، می‌تواند مجدد تصمیم بگیرد خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۷ آماده کند. وی باید قدر این فرصت طلایی را بداند و از این جایگاه مهم برای کشور و مردم بهترین ها را رقم بزند و در آستانه ۷۰ سالگی شخصیت ماندگاری از خود در تاریخ به جای بگذارد.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار