اضطراب و بی‌پولی جنگ ترامپ علیه ایران در خانه‌های نظامیان آمریکایی طالبان: امنیت مرزها تأمین است کشورهای منطقه نگران نباشند هشدار شدید فرماندهان ارشد آمریکا به هگست درباره ادامه جنگ علیه ایران حماس: تروریسم شهرک‌نشینان با حمایت مستقیم نتانیاهو ادامه دارد شیخ نعیم قاسم: شکست اسرائیل در سه جنگ به دلیل پایداری مردم بود روسیه: هرگز از سلاح هسته‌ای به‌عنوان ابزار ارعاب استفاده نمی‌کنیم سفیر آمریکا گزافه‌گویی ضدایرانی وزیر خزانه‌داری را تکرار کرد آمریکا دنبال مالکیت میادین نفتی ونزوئلا/غارت 90 میلیارد بشکه نفت مفت جو کنت مدعی شد: آمریکا می‌تواند به ایران با سلاح هسته‌ای حمله کند غریب‌آبادی: هیچ کشتی‌ای بدون مجوز ایران نمی‌تواند از تنگه هرمز عبور کند هشدار گروسی درباره قطع کامل برق نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا بازگشت تدریجی دیپلمات‌های آمریکایی به سفارتخانه‌های خاورمیانه عراقچی : دانش‌آموزان مدرسه میناب به حماسه مردم ایران تبدیل شدند رویترز: جنگ علیه ایران به بن‌بست پرهزینه رسید پاسخ کوبنده مجری فاکس نیوز به ترامپ پسکوف: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌وگوی پوتین و ترامپ وجود ندارد

دادگاه آمریکا حکم ترامپ برای اخراج دانشجویان حامی فلسطین را خلاف قانون اساسی دانست

ترامپ  دادگاهی در آمریکا حکم داد قوانین مورد استناد ترامپ برای اخراج دانشجویان حامی فلسطین مغایر قانون اساسی است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۵ - 2026 August 29
کد خبر: ۳۱۷۲۸۲

به گزارش راهبردمعاصر، یک قاضی فدرال آمریکا حکم داد قوانین مورد استناد دولت دونالد ترامپ برای لغو ویزا و آغاز روند اخراج دانشجویان و فعالان غیرشهروند به دلیل حمایت از فلسطین و انتقاد از اسرائیل، مغایر قانون اساسی است.

بر این اساس، قاضی نوئل وایز از دادگاه کالیفرنیا در حکمی، وزارت امور خارجه و وزارت امنیت داخلی را برای چگونگی استفاده از مفادی از قوانین مهاجرتی فدرال به منظور هدف قراردادن غیرشهروندان مورد بازخواست شدید قرار داد و گفت:  ایالات متحده، آزادی بیان از جمله آزادی انتقاد از دولت و رهبران، مدرکی دال بر قدرت دموکراسی در آمریکاست.

وی افزود: وقتی که اعضای جامعه ما شامل شهروندان و غیرشهروندان، باید خودسانسوری کرده و برای مقابله به مثل رفتار کنند، این قدرت از بین می‌رود.
تمرکز این حکم، بر روی نحوه عملکرد دولت از مارس 2025 یعنی زمان آغاز روند لغو ویزای دانشجویان خارجی و غیرشهروندانی است که در تظاهرات حامیان فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌ها شرکت داشتند. این اقدامات دولت با دستگیری محمود خلیل دانشجوی دانشگاه کلمبیا آغاز شد.

وکلای خواهان پرونده این گونه استدلال کردند که دو بند از قانون مهاجرت و ملیت که دولت از آن برای لغو ویزای دانشجویان و آغاز روند اخراج آنان استفاده کرده، مغایر متمم اول و پنجم قانون اساسی آمریکاست.

براین اساس، این قوانین به مارکو روبیو وزیر خارجه اجازه می‌دهد تا غیرشهروندان را اخراج کند اگر او شخصا تشخیص دهد که اقدامات یک فرد منافع سیاست خارجی را تضعیف می‌کند. براساس این قانون، وزیر امور خارجه می‌تواند ویزای کسی را با صلاحدید خود لغو کند.

اما قاضی وایز اظهار کرد وقتی اظهارات یک غیرشهروند دلیلی برای لغو ویزا و اخراج یک نفر باشد، دولت مرتکب انجام رفتاری نامعقول براساس دیدگاه گوینده شده است.

این حکم مشابه حکمی است که سال گذشته دادگاه بوستون صادر کرد. در آن دادگاه، قاضی حکم داد که دولت با اتخاذ سیاست لغو ویزا، دستگیری و اخراج دانشجویان خارجی غیرقانونی عمل کرده است.

قاضی ویلیام یانگ از دادگاه منطقه‌ای بوستون در یک حکم کوبنده 161 صفحه‌ای به نفع گروه های حامی جامعه دانشگاهی، اعلام کرد دولت ترامپ آزادی بیان در محوطه های دانشگاهی را نقض کرده و این امر نقض متمم اول قانون اساسی آمریکاست.

این قاضی افزود: مقامات وزارت خارجه و امنیت داخلی کاملا در جهت سوء استفاده از قدرت های گسترده دفاتر خود برای هدف قرار دادن شهروندان خارجی حامی فلسطین به منظور اخراج آنها عمدتا به دلیل آزادی بیان سیاسی تحت حمایت متمم اول قانون اساسی قدم برداشته‌اند.

همچنین سال گذشته «نیویورک تایمز» به نقل از مقامات آمریکا گزارش داد که دولت ترامپ صدور تقریباً همه انواع ویزای توریستی برای دارندگان گذرنامه‌های فلسطینی را به حالت تعلیق درآورده است. عدم صدور ویزای توریستی مانع از ورود بسیاری از فلسطینیان کرانه باختری و مهاجران به ایالات متحده خواهد شد.

محمود خلیل، شهروند فلسطینی‌تبار، در 8 مارس 2024 پس از آن‌که وزارت خارجه آمریکا کارت اقامت دائم او را باطل کرد، توسط مأموران مهاجرت در ایالت لوئیزیانا بازداشت شد. او نخستین دانشجویی است که در چارچوب اقدام دولت ترامپ برای اخراج دانشجویان خارجی شرکت‌کننده در اعتراضات حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا پس از 7 اکتبر 2023، بازداشت شد. پس از او، دانشجویان دیگری نیز در چارچوب این طرح دستگیر و ویزای آنها لغو شد. ترامپ اندکی پس از به قدرت رسیدن، از اخراج این دانشجویان حمایت کرده بود./تسنیم

کلمات کلیدی: ترامپ
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار