هر شناور یا پرنده‌ای را که وارد محدوده رزمایش شود می‌زنیم-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود صبح ۲۱ آذر؛ سخنرانی مهم رهبر انقلاب درباره تحولات منطقه
دریادار سیاری

هر شناور یا پرنده‌ای را که وارد محدوده رزمایش شود می‌زنیم

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با تأکید بر اینکه خیلی‌ها می‌خواهد منطقه را ناامن جلوه دهند، تا برگردند، گفت: هر شناور یا پرنده‌ای را که وارد محدوده رزمایش شود را می‌زنیم.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۰۷ دی ۱۳۹۸ - 2019 December 28
کد خبر: ۳۱۹۹۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز در نشست خبری تحلیلی رزمایش مرکب‌ دریایی ایران، روسیه و‌ چین که امروز‌ شنبه هفتم دی در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، با بیان اینکه شمال اقیانوس‌هند یکی از مناطق استراتژیک جهان است، گفت: این منطقه بین سه تنگه و مهم راهبردی جهان یعنی‌ تنگه هرمز، تنگه مالاکا و تنگه باب‌المندب واقع شده است.

 

وی افزود: بالای 90 درصد از صادرات به کشورهایی که به دریا راه دارند از طریق دریا صورت می‌گیرد و حمل و نقل کالاهایی که دارای حجم زیاد و مسیر طولانی هستند از طریق دریا مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

 

دریادار سیاری انتقال انرژی را از دیگر موضوعاتی عنوان کرد که منطقه تنگه هرمز و شمال اقیانوس هند را با اهمیت کرده است و در همین باره گفت: خیلی از کشورهای اروپایی و جنوب شرق آسیا نیازمند نفت خلیج فارس هستند و‌ به همین دلیل امنیت این منطقه برای آنها بسیار مهم است، چرا که اگر امنیت وجود نداشته باشد و آسیبی به خطوط انتقال وارد شود غاین کشورها در داخل با مشکل رو به رو خواهند شد.

 

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با بیان اینکه ما دارای هزار کیلومتر مرز دریایی بوده و بر شمال اقیانوس هند مُشرف هستیم، گفت:  عبور و مرور کشتی های تجاری و نفت‌کش جمهوری اسلامی از این منطقه  انجام می شود و تمام صادرات ما پس از تنگه هرمز باید  از همین مثلث طلایی عبور کند.

 

وی با تاکید بر اینکه آب‌های سرزمینی و منطقه نظارت ما در شمال اقیانوس هند، سواحل مکران مشخص است، گفت: استقرار مناسب نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایرا بر سواحل مکران که مُشرف بر شمال اقیانوس هند است، کاملا مشخص است و ما برای امنیت تجارت جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای جهان اقدامات بسیار ارزشمندی را صورت داده‌ایم.

 

دریادار سیاری گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز میزبان دو کشور قدرتمند از نظر نظامی به ویژه در بحث دریایی است. ما در سال‌های قبل از انقلاب یک نیروی دریایی آب‌های داخلی بودیم که البته در 8 سال دفاع مقدس اقتدار جمهوری اسلامی ایران را در خلیج فارس به معرض نمایش گذاشت اما قرار نبود که به همان توانمندی اکتفا کنیم.  ما در طول ۴۰ سال گذشته رشد بسیار عظیمی‌ در زمینه راهبردی کردن نیروی دریایی داشته‌ایم.

 

وی ادامه داد: از سال 88 که مقام معظم رهبری دستور دادند نیروی دریایی یک نیروی راهبردی بوده و باید در آب‌های آزاد حضور داشته باشد، یک حرکت و جهشی ایجاد کرد که نیروی دریایی ارتش در آب‌های آزاد جهان حضور یافته و امنیت منطقه را برقرار کند. از همان سال ها بحث دزدی دریایی و ناامنی به وجود آمده و سازمان آیمو از ما خواست در منطقه حضور داشته باشیم و ما هم با انواع و اقسام ناو، بالگرد، پهپاد و غیره حضور پیدا کردیم.

 

رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان اینکه ما علاوه بر جمهوری اسلامی ایران برای سایر کشورها هم امنیت آفریدیم، گفت: تا امروز‌ نزدیک‌ به ۵ هزار کشتی تجاری‌ و‌ نفتکش را اسکورت کرده‌ایم و در ۳۰ مورد به کشتی سایر کشورهای جهان کمک کردیم و آنها را نجات دادیم. 

 

دریادار سیاری ادامه داد: یکی از صحبت‌هایی که تا امروز از سوی‌ فرماندهان نیروی دریایی ارتش کشورهای حاشیه اقیانوس هند، زیاد به ما گفته شده این بوده که «تاکتیک شما در مقابله با دزدان دریایی چگونه بوده است که تا این اندازه موفق عمل کرده‌اید»؟

 

وی افزود: ما توانسته‌ایم قدرت دریایی خود را به دنیا نشان بدهیم و به همین دلیل است که کشورهای قدرتمندی مثل چین و‌ روسیه به آب‌های منطقه ما می‌آیند و تحت فرماندهی جمهوری اسلامی ایران یک رزمایش نظامی را برگزار می‌کنند.

 

معاون هماهنگ‌کننده ارتش ادامه داد: نشان دادن اقتدار ایران در شمال اقیانوس هند، تامین امنیت منطقه شمال اقیانوس هند، نجات کشتی‌های آسیب‌دیده، امداد و نجات، تبادل تجربیات، نزدیک کردن تفکرات در مباحث تاکتیکی عملیات‌ها، تقویت مناسبات بین‌المللی با چین و روسیه، افزایش امنیت تجارت بین‌الملل و همچنین تضمین آزادی کشتیرانی، از جمله اهداف رزمایش مرکب نظامی ایران، روسیه و‌ چین است.

 

دریاداری سیاری با بیان اینکه قطعا رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند، آخرین رزمایش مرکب این سه کشور نخواهد بود، گفت: ما در این رزمایش قطعا به روشی دست پیدا خواهیم کرد که برای رزمایش‌های آینده بتوانیم روی آنها حساب کنیم.

 

وی افزود: خیلی‌ها تلاش می‌کنند در منطقه حوادثی به‌ وجود بیاورند و‌ به بهانه مقابله با این حوادث، حضور خودشان در منطقه را توجیه کنند. امنیت منطقه را ما می‌توانیم تامین کنیم و نیازی به حضور بیگانگان برای تامین امنیت منطقه وجود ندارد.

 

دریادار سیاری همچنین گفت: قطعا خیلی از کشورها امروز می‌خواهند بدانند رزمایش ایران روسیه و چین چگونه برگزار می‌شود. ما در سال‌های قبل نشان دادیم که در این زمینه با کسی تعارف و‌ شوخی نداریم. قطعا ما هر اقدامی که انجام می دهیم آشکار و رسانه ای است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده