غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

نخست‌وزیر کانادا: سقوط هواپیمای اوکراینی معلول تنش‌زایی آمریکا با ایران است

نخست‌وزیر کانادا با مقصر دانستن تنش‌زایی آمریکا با ایران در وقوع حادثه برای هواپیمای اوکراینی، گفت همه باید برای تنش‌زدایی و حرکت به سمت کاهش تنش‌ها کمک کنند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۲۴ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 14
کد خبر: ۳۳۴۷۷

به گزارش راهبرد معاصر؛  «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا، تلویحا تنش‌زایی اخیر آمریکا با ایران را عامل سقوط هواپیمای اوکراینی و کشته شدن اتباع کانادایی در آن عنوان کرد.

 

ترودو شامگاه دوشنبه در مصاحبه با شبکه «گلوبال نشنال» گفت: «اگر تنشی [بین آمریکا و ایران] نبود، اگر اخیرا تشدید [تنش‌ها] در منطقه رخ نمی‌داد، آن کانادایی‌ها اکنون کنار خانواده‌هایشان در منزل بودند».

 

وی توضیح داد: «این (سقوط هواپیما) چیزی است که در زمان درگیری و جنگ رخ می‌دهد... به همین دلیل است که همه ما باید شدیداً برای تنش‌زدایی تلاش کرده و به سمت کاهش تنش‌ها و راهی عاری از درگیری و کشتار پیدا کنیم».

 

نخست‌وزیر کانادا همچنین اظهار داشت که با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره حوادث اخیر صحبت کرده و خواستار کاهش تنش‌ها شده است.

 

ترودو در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا پیش از عملیات ترور سردار سلیمانی و به خطر انداختن جان نظامیان کانادایی در منطقه، به این کشور اطلاع داده بود یا نه، تصریح کرد: «نه ما هشداری دریافت نکردیم... ما تلاش می‌کنیم به عنوان یک جامعه جهانی در مسائل بزرگ عمل کنیم اما بعضی وقت‌ها، کشورها بدون اطلاع دادن به متحدان خود عمل می‌کنند».

 

وی همچنین افزود که ترجیح می‌داد پیش از اقدام خودسرانه آمریکا در ترور سردار سلیمانی، از این تصمیم مطلع می‌شد.

 

نخست‌وزیر کانادا پیشتر بیانیه ایران در خصوص حادثه پیش‌آمده برای هواپیمای خطوط هوایی اوکراین را «گام مهم» توصیف کرده بود.

منبع: فارس

ارسال نظر