هزینه های درمان سرطان در ایران چقدر است؟-راهبرد معاصر

هزینه های درمان سرطان در ایران چقدر است؟

معاون درمان وزارت بهداشت برنامه‌های این وزارتخانه را برای حمایت از درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج تشریح کرد و گفت: طی طرح تحول نظام سلامت، دستمزد انجام خدمات شیمی درمانی و رادیوتراپی برای بیماران سرطانی رایگان شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۳ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 27
کد خبر: ۳۴۹۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر قاسم جان‌بابایی با اشاره به اقدامات انجام شده در درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج، گفت: خوشبختانه از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت اقدامات خوبی در راستای ارائه خدمت به بیماران خاص و صعب‌العلاج انجام شد. باید توجه کرد که اجرای برنامه‌های درمان و مراقبت از بیماران خاص و صعب‌العلاج از جمله خدمات پر هزینه در نظام سلامت کشور محسوب می‌شود؛ به‌طوری که درمان این بیماران چندین برابر سرانه سلامت آحاد مردم است.

وی افزود: از طرفی این بیماران به دلیل مزمن بودن بیماری و غیر قابل علاج بودن آن همواره نیازمند خدمات ویژه درمانی و دارویی هستند. همچنین این بیماری‌ها هزینه‌های جانبی از نظر درمانی دارند که عمدتاً خانواده‌ها را دچار هزینه‌های کمرشکن می‌کند.

جان‌بابایی ادامه داد: بر همین اساس در کشور بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج مورد حمایت ویژه قرار گرفتند و اغلب خدمات مورد نیازشان یا به صورت کاملاً رایگان یا در حد رایگان ارائه می‌شود. یکی از نکات مهم علاوه بر درمان بیماران خاص، بالا بردن کیفیت زندگی آنهاست و در این راستا باید مراقبت‌های درمانی و پیشگیرانه از آنها به عمل آمده و با نگاهی جامع به بیماری خاص ارائه خدمت کنیم. بر همین اساس وجود مراکز جامع بیماران خاص به عنوان هسته مدیریت و ساماندهی تیمی این بیماران ضروری بود که خوشبختانه امسال ۸۳ مرکز جامع خدمات سلامت بیماران خاص در ۵۹ دانشگاه کشور به بهره‌برداری رسید.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بهبود کیفیت زندگی بیماران خاص یکی از اهداف ما در اجرای این برنامه بوده است، گفت: علاوه بر این با این اقدام از این بیماران حفاظت مالی شده و کنترل و نظارت دقیق‌تری بر تجویز و مصرف داروهای ضروری و مورد نیازشان انجام می‌شود. بروز رسانی برنامه‌های درمانی و اجرای دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های درمانی ابلاغی، تمرکز در توزیع داروهای بیماران خاص در مراکز جامع، ارائه مراقبت جامع و چندوجهی برای بیماران خاص همچون معاینات بالینی، ارائه دارو، تزریقات ویژه، توانبخشی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی و … نیز جز اقداماتی است که در این مراکز برای بیماران خاص انجام می‌شود.

جان‌بابایی در ادامه صحبت‌هایش به وضعیت درمانی بیماران مبتلا به سرطان در کشور اشاره و اظهار کرد: در برنامه تحول نظام سلامت برای اولین بار به موضوع مغفول مانده تشخیص زودهنگام سرطان پرداخته شد و قرار است که ۱۳۷ کلینیک تشخیص زودهنگام سرطان را در کشور ایجاد کنیم.

وی افزود: بیش از نیمی از کلینیک‌های ۱۳۷ گانه تشخیص زودهنگام سرطان به زودی با امکانات و تجهیزاتی برای تشخیص زودهنگام سرطان و ارائه خدماتی همچون شیمی درمانی و طب تسکینی و … تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهند رسید. این در حالیست که در برنامه تحول نظام سلامت، دستمزد انجام خدمات شیمی درمانی و رادیوتراپی رایگان شد و بیماران به طور متوسط تنها ١٥ تا ٢٠ درصد هزینه داروهای شیمی درمانی را پرداخت می‌کنند. البته برای برخی بیماران که بضاعت مالی ندارند و در حوزه برخی داروها هزینه‌ها کاملاً رایگان است.

منبع: ایسنا

ارسال نظر