قرارگرفتن ایران در جمع کشورهای نوآور جهان/ صعود 2 پله ای از نظر فناوری-راهبرد معاصر
هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز تعداد بیماران مبتلا به ایدز در کشور اعلام شد؛ تفاوت قابل توجه تعداد مردان و زنان مبتلا به HIV فردا مدارس ۶ شهر غیرحضوری شد + جزییات  تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال ممنوع است هواشناسی ایران۱۴۰۳/۸/۲۵؛ سامانه بارشی در راه ایران

قرارگرفتن ایران در جمع کشورهای نوآور جهان/ صعود 2 پله ای از نظر فناوری

دبيرستادفرهنگسازي اقتصاددانش بنيان از صعود 2 پله‌ای ایران و قرار گرفتن در رتبه 47 نوآورترین کشورهای جهان بر اساس گزارش شاخص نوآوری بلومبرگ در سال 2019 خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 29
کد خبر: ۳۷۱۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به صعود 2 پله ای ایران و قرار گرفتن در رتبه 47 نوآورترین کشورهای جهان افزود: جایگاه ایران از نظر توسعه فناوری رشد خارق العاده ای را در 7 سال گذشته تجربه کرده است. به گونه ای که در میان یکه تازان و برترین های دنیا جای گرفتیم. گزارش شاخص نوآوری بلومبرگ گواه این ادعا است.

* ایران در میان اقتصادهای نوآور دنیا

کرمی گفت: شاخص نوآوری بلومبرگ در هفتمین سال رتبه بندی خود از اقتصادهای نوآور دنیا را که در سال 2019 منتشر کرد و بر اساس آن ایران با 2 پله صعود نسبت به سال گذشته در رتبه 47 اقتصادهای نوآور دنیا قرار گرفت. این رتبه بندی با در نظر گرفتن مجموع 52.81 امتیاز ایران انجام شده است که ایران را در جایگاهی بالاتر از کشورهایی چون آرژانتین، هند، قطر، عربستان، مکزیک، قبرس و صربستان، قرار داد.

* 7 شاخص مد نظر در رتبه بندی و انتخاب نوآورترین‌ها

مشاور رئیس بنیاد ملی نخبکان با بیان اینکه در این رتبه بندی هفت شاخص اصلی مورد بررسی قرار گرفته است گفت: در رتبه-بندی نوآورترین کشورهای جهان توسط بلومبرگ به هر کشور با توجه به این شاخص ها امتیازی از 0 تا 100 ارائه می شود. "شدت تحقیق و توسعه"، "ارزش افزوده حاصل از بخش تولید"، "بهره‌وری"، "شدت بهره گیری فناوری های پیشرفته"، "کارایی آموزش عالی"، "تمرکز پژوهشگران" و فعالیت های مربوط به "ثبت پتنت و حق اختراع" از جمله شاخص هاست که بر اساس آنها بررسی صورت می گیرد.

وی به امتیاز ایران در هر یک از شاخص های مطرح شده اشاره کرد و گفت: رتبه ایران در شاخص‌های "تحقیق و توسعه 60"، "ارزش افزوده بر تولید 48"، در شاخص "بهره‌وری 48" و "فناوری پیشرفته 40"، ساخص ما در "کارایی آموزش عالی 23" و در شاخص "تمرکز بر تحقیقات 53 "و "حق ثبت اختراع 13 " عنوان شده است.

* آمریکا 7 پله پایین تر از ایران در شاخص کارایی آموزش عالی

مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان همچنین بیان کرد: کره جنوبی که در 6 سال متوالی در جایگاه نخست شاخص نواوری بلومبرگ را از آن خود کرده است، در حوزه پتنت با کسب رتبه 20 از نظر این شاخص 7 پله پایین‌تر از ایران قرار دارد. همچنین آمریکا که جایگاه 5 جهان را از نظر شاخص کلی به دست آورده است، در رتبه کارایی آموزش عالی با کسب جایگاه 43، 20 پله پایین‌تر از ایران جای گرفته است.

کرمی با اشاره به درخشش ایران در میان کشورهای جهان رتبه های اول تا دهم را به این شرح اعلام کرد: امسال نیز همچون سال گذشته، کره جنوبی با 87.38 امتیاز در صدر قرار گرفت و آلمان، فنلاند، سوئیس، رژیم اشغالگر قدس، سنگاپور، سوئد، آمریکا، ژاپن و فرانسه به ترتیب در رده‌های دوم تا دهم نوآورترین کشورهای جهان قرار گرفتند.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین عنوان کرد: در بین کشورهای جهان، رتبه نخست هر شاخص بدین گونه بوده که شاخص ارزش افزوده بر تولید مربوط به ایرلند، بهره‌وری مربوط به ایرلند، فناوری پیشرفته مربوط به آمریکا، تحقیق و توسعه مربوط به رژیم اشغالگر قدس، کارایی آموزش عالی مربوط به سنگاپور، تمرکز پژوهشگران مربوط به دانمارک و فعالیت­های حق ثبت اختراع مربوط به آمریکا بوده است.

به گفته کرمی، در این شاخص آلمان بزرگ ترین اقتصاد اروپا در جایگاه دوم کشورهای نوآور جهان ایستاده است. در شاخص بلومبرگ، آلمان در معیارهای فناوری های پیشرفته و شدت پژوهش که بسیاری از این فعالیت‌ها حول محور غول های صنعتی مانند فولکس واگن، بوش، و دایملر می چرخد دارای ارزش افزوده است و نسبت به کره جنوبی برتری دارد. در بین کشورهایی که به تازگی در رتبه بندی بلومبرگ شرکت دارند تعدادی از اقتصاد های نوظهور مانند هند، مکزیک، ویتنام و عربستان سعودی مشاهده می شود.

منبع: مهر

 

 

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده