جدول کاهش سود بانکی سپرده ها و تسهیلات + جزییات کامل-راهبرد معاصر

جدول کاهش سود بانکی سپرده ها و تسهیلات + جزییات کامل

براساس توافق‌ها بانک مرکزی قطعی شدن کاهش سود بانکی را اعلام کرد و نرخ سود سپرده یکساله همه بانک‌ها از فردا در سطح ۱۵ درصد قرار می‌گیرد.جدول کاهش سود بانکی سپرده ها و تسهیلات را در ادامه بخوانید.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 19
کد خبر: ۴۰۸۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، نرخ سود بانکی به ۱۵درصد کاهش پیدا کرد و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی هم، کاهش نرخ سود سپرده های بانکی را به نفع اقتصاد کشور نمی دانند.جدول کاهش سود بانکی سپرده ها و تسهیلات را در ادامه بخوانید.

 

با وجود آنکه شورای پول و اعتبار در سال 95 بر کاهش نرخ سود سپرده به 15 درصد رای داده بود، بعد از چند ماه نرخ سود سپرده به دلایل مختلفی روند صعودی به خود گرفت و حتی تلاش بانک مرکزی برای بازگشت نرخ سود سپرده بانک‌ها به 15 درصد در شهریور ماه سال 96 بعد از چند ماه مجددا با شکست مواجه شد.

 

در ماه‌های اخیر بعضی بانک‌ها به خصوص بانک‌های دولتی که وضعیت ترازنامه مناسب‌تری نسبت به بقیه بانک‌ها داشتند عملا به رعایت مصوبه قدیمی شورای پول و اعتبار درباره سقف 15 درصدی سود سپرده روی آوردند.

 

توافق بانک‌ها بر رعایت سقف سود سپرده 15 درصد

براساس پیگیری خبرنگار ها، مدیران عامل بانک‌ها اخیرا برای رعایت مصوبه شورای پول و اعتبار توافق کرده‌اند و قرار است از فردا همه بانک‌های دولتی و خصوصی رعایت سقف نرخ سود سپرده 15 درصدی را به صورت جدی‌تر اجرا کنند. البته سود سپرده‌های موجود تا تاریخ سررسید آن با همان نرخ قبلی محاسبه خواهد شد و نرخ 15 درصد صرفا برای سپرده‌های جدید اعمال خواهد شد.

 

به نظر می‌رسد یکی از علل اصلی رسیدن به این تصمیم توسط همه بانک‌ها کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی به حدود 16 درصد است.

 

البته از مدت‌ها پیش برخی بانک‌های غیرتجاری دولتی نرخ مصوب شورای پول و اعتبار را اجرایی کرده بودند. با این حال به نظر می‌رسد این مصوبه نیز از سوی بانک‌هایی که وضعیت بهتری در ترازنامه‌ها دارند با جدیت بیشتری اجرا خواهد شد و بانک‌هایی که وضعیت نامساعدتری دارند اجری این توافق را چندان جدی نخواهند گرفت.

 

کاهش نرخ سود سپرده های بانکی

سید حسین سلیمی کارشناس پولی و بانکی در این خصوص بیان کرد: نرخ سود سپرده های بانکی، حلقه ای از یک زنجیره است و نمی توان بدون در نظر گرفتن سایر حلقه های زنجیر فقط از کاهش نرخ سود سپرده های بانکی صحبت کرد.

 

وی افزود: مشکل اقتصاد ما، تورم بالاتر از نرخ سود سپرده های بانکی است. نمی توان در شرایطی که نرخ تورم ۴۰ درصد است، از مردم انتظار ایثار داشت و نرخ سود سپرده های بانکی را کاهش داد. البته که کاهش نرخ بهره تسهیلات بانکی، خواسته تولید کنندگان است و بدون کاهش نرخ سود سپرده های بانکی، کاهش نرخ بهره تسهیلات هم امکانپذیر نیست. به محض کاهش نرخ سود سپرده های بانکی، سپرده ها از بانک خارج شده و آرامش سایر بازارها به هم خواهد خورد. کاهش نرخ سود سپرده های بانکی در شرایط فعلی اصلا به کاهش تورم کمک نخواهد کرد و اگر قصد مهار تورم را داریم، باید تورم ریشه یابی شده و مشکلات به تدریج مرتفع گردد.

 

سلیمی اضافه کرد: یکی از راهکارهای صحیح مهار تورم، هدایت نقدینگی به مسیر مناسب بوده و بررسی روند ارزش معاملات روزانه بازار سرمایه در ۲ سال اخیر، نشان می دهد نقدینگی راه خود را به بازار سرمایه یافته است.

 

این تحلیلگر اقتصادی تصریح کرد: کاهش نرخ سود بانکی، نه فقط به مهار تورم کمکی نخواهد کرد، بلکه بانک ها را با مشکل خروج سپرده و کمبود منابع مواجه خواهد کرد. فراموش نکنید که به خاطر شیوع کرونا و رکود کسب و کارها، بازپرداخت تسهیلات بانکی با تاخیر انجام خواهد شد و تضمینی هم نیست که برخی شرکت ها و صنایع توان بازپرداخت به موقع تسهیلات را داشته باشند.

 

در چنین شرایطی، تحریک سپرده گذاران بانکی به خروج نقدینگی از بانک ها و سرمایه گذاری در سایر بازارها، ممکن است حتی برخی بانک ها را در پرداخت اصل سپرده های مشتریان هم با معضل روبرو کند. بنابراین معتقدم اگر برنامه ای برای کاهش نرخ سود سپرده های بانکی وجود دارد، باید به تدریج و همزمان با اصلاح سایر حلقه های این زنجیره از جمله کاهش نرخ تورم، صورت گیرد. کما اینکه در سنوات قبل همزمان با تاسیس اولین بانک خصوصی کشور، با کاهش تدریجی نرخ تورم و سود بانکی، نرخ بهره کاهش تقریبا ۱۰ درصدی داشت.

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده