زمان واریز یارانه نقدی شب یلدا اعلام شد/ صفر تا صد کالابرگ و یارانه نقدی شب یلدا قیمت روز گوشت قرمز در ۱۹ آذر ۱۴۰۴ قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ + جدول روش وثیقه کردن دارایی‌ها از سیم‌کارت و یارانه تا طلا و سهام اعلام شد زمان ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان تامین اجتماعی + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ هر گرم طلای ۱۸ عیار، ۱۲ میلیون و ۷۶۷ هزار تومان شد، سکه ۱۳۳ میلیون و ۳۰۰ تومان سهمیه بنزین این خودرو‌ها حذف نمی‌شود + جزئیات عرضه اولیه سهام نیان باتری خاوران با نماد بانیان تکلیف کارت سوخت مالکین چندخودرو چه می‌شود؟ پیش بینی قیمت دلار سه‌شنبه ۱۸ آذر ‍۱۴۰۴ پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۴ سهمیه سوخت موتورسیکلت‌ها محفوظ است؛ تسهیلات برای فرسوده‌ها اصلاح قیمت بنزین و جزئیات سهمیه‌بندی/ بنزین سه نرخی از این تاریخ اجرایی میشود شرایط فروش اطلس S ویژه متقاضیان طرح عادی اعلام شد

هر یک «تومان» ۱۰۰ «قران» می‌شود/ اسکناس‌های جدید چطور جایگزین قبلی‌ها می‌شوند؟

همتی با بیان اینکه براساس ماده واحده مصوب مجلس، هر یک تومان معادل ۱۰۰ قران می‌شود، گفت: تومان و قران همزمان با پول فعلی در کل کشور جاری شده و تدریجاً جایگزین اسکناس‌ها و مسکوکات فعلی می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۱ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 04
کد خبر: ۴۲۰۷۴

به گزارش راهبرد معاصر،  با حذف چهار صفر از پول ملی، «ریال» به «تومان» تغییر می‌کند و بر اساس لایحه اصلاح ماده یک قانون پولی و بانکی کشور هرتومان معادل ۱۰ ٫ ۰۰۰ ریال واَضعاف آن «قران» خواهد بود و هر تومان معادل ۱۰۰ قران می‌شود.

 

رئیس کل بانک مرکزی در همین خصوص گفت: تومان و قران همزمان با پول فعلی در کل کشور جاری شده و تدریجاً جایگزین اسکناس‌ها و مسکوکات فعلی می‌شوند.

 

هر یک «تومان» ۱۰۰ «قران» می‌شود/ اسکناس‌های جدید چطور جایگزین قبلی‌ها می‌شوند؟

 

رئیس کل بانک مرکزی در صحن علنی مجلس و همزمان با تصویب حذف ۴ صفر از پول ملی گفته بود: ما ۸ میلیارد اسکناس در گردش داریم که ۵ میلیارد از آن کمتر از ۲ هزار تومان است و با این تغییر سکه‌های یک و دو تومانی را به جریان می‌اندازیم؛ در حال حاضر سالانه یک میلیارد اسکناس امحا می‌کنیم که هزینه سالیانه آن ۴۰۰ میلیارد تومان است.

 

وی با اشاره به اینکه حذف صفر‌ها از پول ملی به احیای مسکوکات کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرانه اسکناس ۱۰۲ است و این سرانه درباره مسکوکات به ۲۶ می‌رسد؛ در حالیکه در کشور‌های دیگر سرانه مسکوکات حتی سه رقمی است.

 

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این طرح اثری بر تورم ندارد و تورم در این مقوله، علت است نه معلول، تصریح کرد: یک سال است در کمیسیون اقتصادی درباره این موضوع بحث و بررسی می‌شود و از آنجایی که تسهیل مبادلات بازرگانی از وظایف اصلی بانک مرکزی است بنابراین یکی از ملزومات این تسهیل‌گری نظام پرداخت ویکی از مهمترین ان نیز اسکناس ومسکوک است.

 

همتی همچنین اظهار داشت: تعویض اسکناس‌ها امری تدریجی خواهد بود و هر دو واحد پول به موازات هم در جامعه استفاده می‌شوند تا بهتر مورد پذیرش مردم قرار گیرد.

 

رئیس شورای پول و اعتبار همچنین در خصوص زمان مورد نیاز برای ایجاد این تحول، گفت: از ۲ تا ۵ سال بسته به شرایط آماده سازی آن طول می‌کشد و تلاش ما این است که در اسرع وقت صورت گیرد و کار‌های کارشناسی و سرعت، لطمه‌ای به اجرای مطلوب آن نزند./ تسنیم

 

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار