رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

رشد چشمگیر بورس یا ازبین رفتن برجام

از ابتدای سال ۱۳۹۷ شرکت‌های بورسی که عمدتاً صادرات محور هستند با افزایش قیمت سهامشان رو به رو شدند و شاخص بورس بارها رکوردشکنی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۲ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 06
کد خبر: ۴۳۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از بازارهایی که طی ۹ ماه گذشته، در ارزش سهام و شاخص رشدی ۶۵ تا ۷۰ درصدی را تجربه کرده،‌ بورس اوراق بهادار در کشور است. از ابتدای سال ۱۳۹۷ شرکت‌های بورسی که عمدتاً صادرات محور هستند با افزایش قیمت سهامشان رو به رو شدند و شاخص بورس توانست بارها رکوردشکنی کند و حتی در مقطعی به کانال تاریخی ۲۰۰ هزار واحدی نزدیک شود.

بورس اوراق بهادار در ایران از زمان خروج آمریکا از برجام در ۱۸اردیبهشت امسال تا امروز رشدی ۶۹درصدی را تجربه کرده و این مساله باعث شده بسیاری از افراد به سمت این بازار حرکت کنند. از ابتدای سال ۹۷بیش از ۱۷۷هزار فرد جدید وارد بورس شده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۶۲درصدی را نشان می‌دهد.

برخی معتقدند یکی از دلایل رشد قیمت‌ها در بازار سرمایه، رشد نرخ برابری ارزها بود. در این مدت صنایع مختلفی هم وارد بازار سرمایه شد. البته در این مدت، رشد قیمت سکه و دلار در مقایسه با بازار سرمایه بیشتر بوده اما باید بدانیم که رشد قیمت‌ها در این بازارها تاحدی سوداگرانه بوده است.

۸۰ درصد ارزش بازار در اختیار ۱۰ صنعت

هم اکنون محصولات شیمیایی ۲۵.۵درصد، گروه‌های فلزات اساسی با سهم ۱۶.۳ درصد، استخراج کانه‌های فلزی با سهم ۹ درصد و گروه فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای با سهم ۸.۶ درصدی از کل ارزش بازار بورس و فرابورس را به خود اختصاص داده‌اند.

تأثیر تحریم‌ها بر بورس

با خروج آمریکا از برجام، به نظر می‌رسید هم از لحاظ روانی و هم از لحاظ اقتصادی بورس کشور با مشکلاتی مواجه شود. حرکت نقدینگی موجود در کشور و سوداگری برخی دلالان در بازارهای مختلف و ایجاد نوسان در بازارهایی مانند سکه،‌ طلا و ارز نشان داد که بورس با کمترین نوسان می‌تواند محل سرمایه‌گذاری مناسبی برای افراد باشد. به همین دلیل افرادی که دارای پول مازاد برای سرمایه گذاری بودند، به سمت بورس رفته و این بازار توانسته است در این زمینه به خوبی نقش خود را ایفا کرده و در مقابل تحریم‌ها نه تنها با نوسان مواجه نشود،‌ بلکه رشد نیز داشته باشد.

فارس

ارسال نظر