به گزارش راهبرد معاصر، سیام اردیبهشت غلامحسین اسماعیلی در بیست و ششمین نشست خبری خود با اشاره به محکومیت دو مفسد اقتصادی به اعدام بیان کرد: وحید بهزادی فرزند ابوطالب و همچنین همسرش بهنام نجوا لاشیدایی فرزند علی هر دو نفر بهجرم مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از طریق ثبت سفارشات صوری و حوالهجات و امورات صرافی بدون مجوز، اخلال در نظام توزیعی نیازمندیهای عمومی کشور از طریق پیشخرید بیش از 6 هزار و 700 دستگاه خودرو از شرکت سایپا، مشارکت در عملیات پولشویی سازمانیافته بهمیزان 32 هزار میلیارد ریال و موضوعات مربوط به سکه که از منزل متهمه 24 هزار و 700 سکه تمامبهار آزادی بهعلاوه یکصد کیلوگرم طلا کشف شده است، محکوم به اعدام شدند و حکم اعدام آنها صادر شده، البته حکم اعدام قابل تجدیدنظرخواهی در دیوانعالی کشور است.
در این گزارش به اقدامات مجرمانه محکومان این پرونده در تشکیل شبکه مجرمانه و انجام عملیات متقلبانه نسبت به شخص حقوقی دولت از طریق دریافت ارز دولتی و فروش آن در بازار آزاد اشاره میشود.
شبکه گسترده وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی از چند بخش تشکیل شده بود.
1. شبکهای از دفاتر غیرمجاز در حوزه قاچاق ارز که مبادرت به انجام عملیات صرافی در داخل کشور و کشورهای امارات و ترکیه میکردند.
2. افراد و اشخاصی که در خارج از کشور تحت عنوان فورواردر فعالیت داشته و وظیفه آنها جمعآوری کالاهای تاجران و شرکتهای تجاری در خارج از ایران و ارسال این کالاها به داخل ایران بود.
3. شبکهای گسترده از افراد و اشخاصی که در امور ترخیص کاری در داخل ایران فعالیت داشتند و وظیفه آنها تنها ترخیص کالاهای خریداریشده از سوی تاجران از گمرک با انجام تشریفات گمرکی بود.
4. مسئولین و معاونین ارزی بانکهای مختلف و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که مراحل تخصیص ارز به شرکتها را با علم و آگاهی از مجرمانه بودن فعالیت محکومان و غیرواقعی بودن اسناد و مدارک ارائهشده به بانک، تسهیل و در قبال آن وجه نقد یا سکه دریافت کردهاند که زکریا حسننیا معاون ارزی وقت بانک مرکزی، داریوش حسنخانی هزاوه رییس وقت شعبه اسکان بانک سرمایه، و سمیه گرامی و سپیده توکلی بهترتیب معاونین ارزی بانکهای پارسیان و سرمایه از دیگر محکومان این پرونده، از جمله این افراد بودهاند./ قوه قضائیه