اختلاف ترکیه و روسیه بر توقف درگیری‌ در لیبی-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

اختلاف ترکیه و روسیه بر توقف درگیری‌ در لیبی

یک روزنامه ترکیه‌ای از مخالفت این کشور با درخواست مسکو برای آتش‌بس خبر داد و نوشت که آنکارا پیش‌شرط‌هایی را برای این امر مطرح کرده است
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۱ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 16
کد خبر: ۴۶۳۹۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ترکیه و روسیه با وجود چندین تماس تلفنی و رو در رو، همچنان بر سر ترسیم نقشه راهی برای توقف درگیری‌ها در لیبی اختلاف دارند.

 

روزنامه حریت ترکیه در گزارشی نوشت که مهم‌ترین موضوع مطرح شده در گفت‌و‌گوی تلفنی اردوغان و پوتین در دهم ژوئن (۲۱ خرداد) و دیدار هیأت روسی با مقامات آنکارا در ۲۴ خرداد در سطح معاونان وزرای خارجه، موضوع لیبی بود و آنکارا انتظار داشت تا در دیدار با این هیأت روسی، نقشه راه مشترکی پیش از سفر «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه و «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه به آنکارا ترسیم شود؛ اما چنین چیزی به وقوع نپیوست.

 

بنابراین عدم موفقیت طرفین در ترسیم یک نقشه راه مشترک برای پایان دادن به درگیری‌ها در لیبی، اصلی‌ترین دلیل تعویق سفر دو وزیر روسی به ترکیه محسوب می‌شود.

 

به نوشته حریت، معاون وزیر خارجه ترکیه شروطی را برای مسکو جهت گفت‌و‌گو در خصوص آتش‌بس در لیبی وضع کرده و درخواست روسیه برای مبنا قرار دادن اعلامیه قاهره (صادره در شش ژوئن) به چند دلیل رد کرده است؛ چرا که اجرای آتش‌بس به طور یکجانبه شدنی نیست.

 

این روزنامه ترکیه‌ای همچنین نوشت که کشورهای حامی خلیفه حفتر تلاش دارند از طریق اجرای آتش‌بس، زمان بیشتری برای وی بخرند. حزیت همچنین مدعی شد که بارها در توافقات آتش‌بس، دولت وفاق ملی پایبند بوده؛ اما عناصر وابسته به «خلیفه حفتر» التزامی به توقف درگیری‌ها نداشتند.

 

روسیه و ترکیه هر کدام در لیبی و سوریه از یکی از طرف‌های درگیر حمایت سیاسی و نظامی می‌کنند. ترکیه در سوریه از گروه‌های تروریستی و مسلح و روسیه نیز در مقابل از دولت سوریه حمایت می‌کند.

 

در لیبی اما روسیه از دولت شرق این کشور و ارتش تحت امر «ژنرال خلیفه حفتر» حمایت می‌کند که در مقابل آن، ترکیه نیز از دولت وفاق ملی لیبی، حمایت تسلیحاتی و سیاسی کرده و شبه نظامیان و تروریست‌های تحت امر خود در سوریه را به لیبی فرستاده است./فارس

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
خ.صادق.تهرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۷
0
0
‌کشف کشورهای دستجمعی و جنایات نیروهای حفتر مشکلات را افزایش داده است و هیچ راهی غیراز جایگزین مناسب برای وی در شکل گیری مذاکرات صلح وجود ندارد و احتمال محکوم شدن وی از سوی سازمان ملل به جنایت جنگی و ...وجود دارد
آخرین اخبار