حضور غیرقانونی کفاشیان؛ احتمال ورود قوه قضاییه به حواشی فدراسیون فوتبال-راهبرد معاصر
کارشناسان و مدیران ورزشی در گفتگو با راهبرد معاصر بررسی کردند:

حضور غیرقانونی کفاشیان؛ احتمال ورود قوه قضاییه به حواشی فدراسیون فوتبال

برخی بر این باورند که بازگشت او با هدف حذف مهدی تاج با سیاست لبخند و ممانعت از تعلیق فوتبال ایران از سوی فیفا بوده است. هنوز کسی در مورد چرایی این ماجرا پاسخ شفافی نداده است. زیست دوگانه فدراسیون فوتبال در ایران همیشه این امکان را به آن می‌دهد که در عین دریافت کمک و مساعدت دولتی، مدعی استقلال نیز باشد.
کامران خطیبی؛ خبرنگار ورزشی
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۰۳ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 23
کد خبر: ۴۷۳۳۰

 حضور غیرقانونی کفاشیان؛ احتمال ورود قوه قضاییه به حواشی فدراسیون فوتبال

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ علی کفاشیان که از سوی کمیته اخلاق به محرومیتی پنج ساله محکوم شده است، بار دیگر به فدراسیون فوتبال بازگشت. رئیس پیشین فدراسیون فوتبال، جلسه‌ای با وزیر ورزش برگزار کرده و طبق گمانه زنی رسانه‌ها، موافقت مسعود سلطانی‌فر را برای سرپرستی فدراسیون تا زمان تشکیل مجمع انتخاباتی به دست آورده است. محکومیت پنج ساله کفاشیان و عباس ترابیان این گونه در رسانه ها عنوان شده بود که ۳۱۶ هزار دلار حق پخش بازی‌های تیم ملی را در اسناد فدراسیون کفاشیان ثبت نکرده‌اند، پولی که به حساب شخصی ترابیان واریز شده بود. پنجم تیر سال گذشته این کمیته رأی به محرومیت‌شان داد اما چند روز پیش کمیته استیناف که 10 ماه پرونده را نگه داشته بود، بدون ادای توضیح رای به تخفیف چهار ساله‌ داد. حتی در چنین صورتی، هنوز محرومیت او به پایان نرسیده است. کفاشیان یک دهه ریاست فدراسیون فوتبال را به عهده داشت و از سال ۹۵ با ریاست مهدی تاج، نایب رئیس فدراسیون شد.

 

برخی بر این باورند که بازگشت او با هدف حذف مهدی تاج با سیاست لبخند و ممانعت از تعلیق فوتبال ایران از سوی فیفا بوده است. هنوز کسی در مورد چرایی این ماجرا پاسخ شفافی نداده است. زیست دوگانه فدراسیون فوتبال در ایران همیشه این امکان را به آن می‌دهد که در عین دریافت کمک و مساعدت دولتی، مدعی استقلال نیز باشد.

 

به هر روی موج مخالفت ها در خصوص جلوگیری از بازگشت کفاشیان به فوتبال همچنان ادامه دارد. اکنون این موج به مجمع فدراسیون فوتبال رسیده و مخالفان کفاشیان به دنبال جمع آوری امضاء علیه وی هستند.به نظر می رسد که دامنه این موج گسترده تر خواهد شد و هر روز ابعاد وسیع‌تری به خود خواهد گرفت و گفته می شود دلیل آن به تحرکات پشت پرده کفاشیان ارتباط پیدامی کند چون مخالفان او به رفتارهای پنهانی وی پی برده اند. مدت‌هاست که عملکرد بسیاری از مسئولان ورزش واژه‌های محترمی مثل «خدمت به مردم»، «برای رضای خدا» و «ایثار برای کشور» را از معنا تهی کرده‌اند. باور کنیم که کفاشیان بازگشته تا به فوتبال خدمت کند؟

 

*مصطفی هاشمی طبا: من هم حدس هایی می زنم!

سید مصطفی هاشمی طبا در خصوص حضور دوباره کفاشیان در مصاحبه با راهبرد معاصر تصریح کرد: این خبر خیلی عجیب بود. آیا ما در فدراسیون رئیس داریم که معاون اول داشته باشد؟ اول باید رئیس جمهور داشته باشیم که کسی معاون او باشد. حتی اگر می‌گفتند فلانی معاون اول سرپرست فدراسیون است، این سمت من‌درآوردی، اما قابل درک است. پیش‌تر می‌گفتند بهاروند خوب کار می‌کند و بعد گفتند نبی فردی باسابقه است که کارها را رتق و فتق می‌کند. بعد عجیب است که کفاشیان چرا به فدراسیون می‌آید. رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی با بیان اینکه کسی به این سؤالات پاسخ نمی‌دهد، اظهار داشت: آیا نبی رئیس است یا بهاروند؟ آیا معاون اول رئیس فدراسیون سمت بالاتری از سرپرست فدراسیون دارد یا پایین‌تر است؟ کاری به صلاحیت افراد نداریم، اما کفاشیان را نبی آورده یا بهاروند؟ چه کسی او را آورده و چه کسی صلاحیت صدور حکم معاون اولی را دارد؟ اول می‌گفتند بهاروند خیلی خوب کار می‌کند، بعد گفتند نبی خیلی خوب است و کفاشیان آمد. اینگونه به شعور افراد توهین می‌شود.

 

حضور غیرقانونی کفاشیان؛ احتمال ورود قوه قضاییه به حواشی فدراسیون فوتبال

 

هاشمی‌طبا درباره نقش احتمالی وزارت ورزش در انتصاب کفاشیان گفت: «من هم حدس‌هایی می‌زنم، اما منشا را نمی‌دانم. هر کسی این کار (بازگرداندن کفاشیان) را کرده، به دنبال بحران‌آفرینی برای فوتبال ماست. یک غیرعاقل سنگی در چاه انداخت که هزار عاقل نتوانستند آن را دربیاورند. این رفتارها برای فوتبال کشور، بحران‌آفرین است و نمی‌دانم چه کسی از آن نفع می‌برد. غیر از این است که این کارها انجام می‌شود که فیفا نسبت به ما حساس شود و برخی وکیل بگیرند تا کلاهی از این نمد برای خود درست کنند؟».

 

وی درخصوص اینکه گفته می‌شود برخی اعضای وزارت ورزش و جوانان در سال آخر دولت دوازدهم به فکر برخی انتصاب‌ها هستند تا در سال‌های آینده سمت‌هایی بگیرند، خاطرنشان کرد: کسانی که به دنبال پست و مقام هستند، از این بالاتر را هم انجام می‌دهند. آنها «چپِ چپ» هستند و بعد «راستِ راست» می‌شوند. چنین افرادی به کسی دشنام می‌دادند و الان مجیز آنها را می‌گویند. وقتی هدف وسیله را توجیه کند، افراد ممکن است به هر طریقی چنگ بزنند تا بقای آنها تضمین شود.

 

رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی درباره گنجاندن بندی در اساسنامه مبنی بر مجوز ریاست فدراسیون فوتبال برای بازیکنانی که بیش از 100 بازی ملی دارند، تصریح کرد: این‌قدر باید آزادی عمل باشد که افراد به عرصه بیایند. نمی‌دانم عدد 100 را از کجا آوردند و چرا کسی که 90 بازی ملی دارد، نمی‌تواند بیاید. اینکه افراد بتوانند وارد عرصه رقابت شوند، خوب است و ممکن است کسی در زمان مدیریت کم، شایستگی بیشتری از کسی داشته باشد که سابقه مدیریت 10 ساله دارد. کسی که 80 بازی ملی دارد هم می‌تواند بیاید و باید شرایط منطقی بگذارند تا شایستگی دیگران را ببینیم.

 

*احسان قاضی‌زاده هاشمی: طرف مجلس ، وزیر ورزش است نه فدراسیون فوتبال

احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگویی با خبرنگار راهبرد معاصر و در خصوص بازگشت علی کفاشیان به فدراسیون فوتبال اظهار داشت:‌ پیش از این تغییر و تحولات هشدارهای لازم را داده بودیم و در حال حاضر نیز عناصر مؤثر در این تغییر و تحولات که در پشت صحنه این اتفاقات هستند یعنی وزارت ورزش و فدراسیون که به طور غیر محسوس این تغییرات را پشتیبانی می‌کنیم را رصد می‌کنیم. ملاک ما پایبندی به قانون است فارغ از تمام مسائلی که در گذشته در مورد کفاشیان مطرح بود و اکنون نیز در رسانه‌ها مطرح می‌شود. اکنون بحث منع به کارگیری بازنشستگان به عنوان یک قانون وجود دارد و چنین اقدامی تخلف و عنوان مجرمانه محسوب می‌شود.

 

حضور غیرقانونی کفاشیان؛ احتمال ورود قوه قضاییه به حواشی فدراسیون فوتبال

 

نماینده مجلس تصریح کرد: استناد به رأی صادره کمیته استیناف یا حتی اساسنامه نیز قابل اتکا نیست زیرا اساسنامه فدراسیون فوتبال حتی در مراجع حقوقی داخلی نیز قابل استناد نیست و بازگشت فرد بازنشسته به فدراسیون عنوان کیفری دارد و این قابلیت وجود دارد که آحاد ملت ورزش دوست در این مورد طرح شکایت کنند.

 

قاضی‌زاده هاشمی در مورد اینکه مجلس به این بحث چگونه ورود خواهد کرد، گفت: قطعاً‌ نوع اقدام ما با وزیر ورزش خواهد بود. اقدام مجلس مستقیماً وزیر ورزش را نشانه‌گیری خواهد کرد که می‌تواند از احضار و سؤال از وزیر تا مراحل دیگر باشد و با توجه به اتفاقات رخ داده در ورزش مطالبه‌گری  مردم نیز به شدت استیضاح وزیر ورزش است.در مورد اینکه ممکن است وزارت ورزش بگوید فدراسیون فوتبال نهادی مستقل و غیردولتی است و ربطی به وزارت ندارد، گفت: فدراسیون‌های ورزشی نهادهای عمومی و غیر دولتی هستند و مسئول نظارت و برخورد با آنها وزارت ورزش است. وزارت ورزش و جوانان  نمی‌تواند بگوید هیچ ارتباطی با هیچ فدراسیونی ندارد و البته معنای این حرف این نیست که وزارت ورزش در امور فدراسیون‌ها مداخله می‌کند بلکه وزارت ورزش وظیفه‌اش نظارت بر این فدراسیون‌ها است و اینکه اقدامی غیرقانونی و تخلفی رخ ندهد. مجلس بحث مسئولیت‌های سیاسی و عمومی را در این مورد دارد و مباحث کیفری به دستگاه قضایی مربوط می‌شود که به آن ورود خواهد کرد اما اعلام جرم در این مورد نیاز به گزارش مدعی‌العموم هم ندارد و آحاد مردم می‌توانند نسبت به آن واکنش نشان دهند.

 

*محمد دادکان: آقایی که برای شوخی و خنده آمده ای ، پول ها را هم با خودت بیاور!

 

حضور غیرقانونی کفاشیان؛ احتمال ورود قوه قضاییه به حواشی فدراسیون فوتبال

 

محمد دادکان، رئیس اسبق فدراسیون فوتبال در پاسخ به سوال خبرنگار راهبرد معاصر مبنی بر در واکنش به برخی تحرکات داخلی اخیر فدراسیون فوتبال اظهار داشت: بنده هم معتقدم که کار فوتبال ایران به جایی رسیده که برای مبارزه با آن می‌بایست قوه قضایه ورود کند. به قول معروف «تا سیه رو شود هر که در او غش باشد.» افرادی که خودشان در این فساد نقش نداشته و آلوده نشده‌اند، از این موضوع استقبال می‌کنند. البته فساد فقط در ورزش نیست اما اگر همین ورزش را درست کنند و با مفسدان برخورد جدی صورت بگیرد، خیلی جاهای دیگر هم درست می شود.دادکان عنوان کرد: این روزها می‌گویند یک مدیر که به دلیل تخلف محروم شده بود می‌خواهد به فوتبال برگردد. همان مدیری که برای شوخی و خنده به فوتبال آمده بود. یک نفر نیست از ایشان بپرسد حالا که می خواهی برگردی به فوتبال، بگو آن پول‌هایی که گفته بودند برداشته‌ای کجا رفته؟ آن پول‌ها را برگردان و بعد به فوتبال برگرد. ورزش تحول می‌خواهد و اگر اینجا درست شود و دوباره راستی و صداقت را شاهد باشیم، الگوی دیگر بخش‌های جامعه می‌شود.

 

 

*صادق درودگر: با قدرت و افتخار استعفا خواهم داد

 

حضور غیرقانونی کفاشیان؛ احتمال ورود قوه قضاییه به حواشی فدراسیون فوتبال

 

صادق درودگر هم چنان مخالف سر سخت علی کفاشیان برای حضور در جمع اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال و عهده دار شدن سمت سرپرستی فدراسیون فوتبال است. عضو هیات رییسه سازمان لیگ در واکنش به این موضوع که علی کفاشیان به تشکیلات مدیریتی فدراسیون فوتبال بازگشته است، وی در مصاحبه با راهبرد معاصر گفت: ایشان به فدراسیون باز نگشته است و تنها یک جلسه با طالقانی عضو هییت رییسه برگزار کرده  که در خصوص حضورش در فدراسیون تصمیم گیری شود و بدون درخواست و تایید هییت رییسه بازگشت کفاشیان امکانپذیر نیست. تنها اصفهانیان موافق است و ۴ عضو دیگر هییت رییسه گفته اند در این صورت استعفا خواهند داد. کفاشیان به عنوان عضو هییت رییسه تنها می تواند به فدراسیون بازگردد ولی به عنوان سرپرست نمی تواند. اگر این اتفاق رقم بخورد با قدرت و با افتخار استعفا خواهم کرد ولی در صورت نایب رییسی ایشان استعفا نخواهم کرد.

 

*داریوش مصطفوی: وزیر هم یکی مثل کفاشیان است

داریوش مصطفوی در خصوص بازگشت علی کفاشیان به فدراسیون فوتبال اظهار داشت: کجای دنیا آدمی مثل کفاشیان را رییس فدراسیون می کنند؟ مضحک است، شوخی است. به جز خنده از کفاشیان چه چیزی دیده اید؟ به من بگویید کفاشیان یک کار مفید در فوتبال انجام داده است . آن هایی که کفاشیان را رییس فدراسیون می کنند، آن ها هم مثل کفاشیان هستند. بقیه آدم ها از جمله وزیرش، نماینده استان هایش، هیئتش، مجمعش، همگی کفاشیان هستند. سیاست را در ورزش آورده اند و امروز نیز گرفتار آن هستیم. کفاشیان ها ثمره تولید مثل سیاسیون در ورزش هستند، یعنی اگر نوک هرم خاتمی باشد، زیر دستش صفایی فراهانی باشد، طبقه سومش کفاشیان است. از این کفاشیان ها زیاد در ورزش داریم. خود وزیرش یک کفاشیان است. نه مسئولش پاسخگو است، نه مردمش مطالبه گر هستند.

 

حضور غیرقانونی کفاشیان؛ احتمال ورود قوه قضاییه به حواشی فدراسیون فوتبال

 

رئیس اسبق فدراسیون فوتبال در ادامه گفت: یک نفر بیاید بگوید محکومیت کفاشیان چه شد و مسائل مالی که این وسط وجود داشت به کجا کشیده شد؟ یک نفر حکم کمیته اخلاق و استیناف را کنار هم بگذارد و ببیند چه شد که استیناف حکم کمیته اخلاق را شکست؟ کسی مثل تورک (رئیس وقت کمیته اخلاق) که نمی‌آید روی هوا و الکی حکم بدهد. حالا استیناف آمد این حکم را شکست ولی تکلیف پول‌هایی که این وسط در موردش پرونده تشکیل شده بود چه می‌شود؟ اگر اینها بی‌گناه هستند چرا کسی آن شرکت مالزیایی را تعقیب نکرد؟ البته من این افراد را بی‌گناه نمی‌دانم. تکلیف ترابیان این وسط چه شد؟ چرا کسی برای مردم روشنگری نمی‌کند؟ اگر پول به خزانه فدراسیون برنگشته باشد هنوز پرونده بسته نشده است. به هر حال به نظرم خیانت را افرادی کردند که اساسنامه را جوری نوشتند که امثال کفاشیان به واسطه آن روی کار بیایند. کفاشیان اگر از مردم حیا نمی‌کند از خودش حیا کند. واقعا با چه داشته‌ای می‌خواهد به رأس فوتبال برگردد؟

 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار