هاآرتص : ایران به برجام و توافق هسته ای پایبند بوده است-راهبرد معاصر

هاآرتص : ایران به برجام و توافق هسته ای پایبند بوده است

بخش اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در ارزیابی سال ۲۰۱۹ ضمن اعتراف به پایبندی ایران به توافق هسته ای مدعی شده است که تحریم ها اثر خوبی داشته و قیمت گوشت و مرغ را در ایران افزایش داده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۸ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 13
کد خبر: ۴۷۴۳

به گزارش راهبرد معاصر ، بخش اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در ارزیابی سال ۲۰۱۹ اعتراف کرده ایران به توافق هسته‌ای برجام پایبند بوده است.

 

به نوشته هاآرتص،ارتش اسرائیل، ایران را «محور» چالش‌های امنیتی پیش روی این رژیم دانسته اما سال پیش رو را فرصتی تاریخی برای اعمال فشار بر این کشور دانسته است.

 

رسانه صهیونیستی ادعا کرده تحریم‌های آمریکا علیه ایران اثرات مطلوبی به جا گذاشته‌اند و قیمت گوشت و میوه در این کشور افزایش پیدا کرده است.

 

با وجود این، ارتش رژیم صهیونیستی در ارزیابی جدید گفته که شورش علیه نظام حاکم را پیش‌بینی نمی‌کند.

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

 

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

 

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

 

او شامگاه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریم‌ها که بخش‌های کشتی‌رانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند هم از روز ۱۴ آبان‌ماه از سر گرفته شده‌اند.

 

دولت ترامپ، در این بسته تحریم‌ها از تلاش‌های اولیه برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عقب‌نشینی کرده و برای ۸ کشور معافیت از تحریم‌های نفتی صادر کرد.

 

تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاسته‌اند.

ارسال نظر