اختصاص سهمیه ویژه ارزی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی شورای رقابت: قراردادهای مشارکت در تولید خودرو غیرقانونی نیست رفع نیاز به واردات بنزین با کاهش 15 درصدی مصرف ورود 30 هواپیمای MD به عملیات اربعین / گرما ظرفیت پروازها را کاهش داد چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟ صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول

بازار ارز را چه عاملی آرام می‌کند؟

بازار ارز را چه عاملی آرام می‌کند؟ یک عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران می‌گوید: برای مشخص شدن نتیجه اقدامات فعلی بانک مرکزی در بازار ارز باید مدتی صبر کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۱ - ۰۴ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 24
کد خبر: ۴۷۶۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، مهرداد عباد اظهار کرد: آنطور که رییس کل بانک مرکزی می‌گوید، این بانک با ارزپاشی در بازار مخالف است و از این رو برای کنترل قیمت ارز و توقف قیمت‌ها طرح‌های بلندمدت‌تری را در دستور کار دارد که یکی از آنها، افزایش فشار بر صادرکنندگانی است که ارز خود را به کشور باز نگردانده‌اند.

 

وی با اشاره به لزوم تفکیک میان صادرکنندگانی که تعهد ارزی خود را ایفا کرده و افرادی که این مسئولیت را اجرایی نکرده‌اند، گفت: متاسفانه برخی افراد بنا به دلایل مختلف از سال ۹۷ تاکنون تعهد ارزی خود را اجرایی نکرده‌اند و عدد این تعهدات رفع نشده نیز کم نیست و در برخی حوزه‌ها به اندازه نیاز کشور برای واردات برخی کالاها در طول یک سال است. از این رو در شرایطی که دست دولت در دریافت ارز بسته است، افزایش فشار بر این افراد برای بازگشت ارزشان می‌تواند نتیجه مثبت داشته باشد.

 

به گفته این فعال اقتصادی، تا این فشارها جواب بدهد و میزان ارز وارد شده به کشور افزایش یابد، به چند هفته زمان نیاز خواهد بود و برای دیدن اثرات آن در بازار احتمالا باید چند هفته صبر کرد.

 

عباد درباره برنامه‌هایی که برای کاهش نرخ ارز در بلندمدت امکان اجرا دارد نیز گفت: یکی از اصلی‌ترین مسائلی که پیش‌نیاز ثبات و آرامش در بازار ارز است، بهبود روابط بین‌المللی و ارتباط با اقتصاد جهانی است. ما برای آنکه بتوانیم تجارت خود را گسترش داده و ارزش پول ملی را افزایش دهیم، نیاز به آن داریم که روابط بین‌المللی خود را بیشتر کنیم.

 

وی ادامه داد: از این رو مهمترین سیگنالی که می‌تواند روی بازار ارز تاثیر مثبت بگذارد، دادن خبری خوش در حوزه روابط بین‌الملل است. در کنار آن ما چه بخواهیم و چه نخواهیم نفت در اقتصاد ما تاثیری جدی دارد و محدود بودن فروش این محصول تامین منابع و مواد اولیه را دشوار کرده است. از این رو باید دید در بلندمدت این عوامل چه تغییراتی خواهند کرد و چه تاثیری بر بازار ارز خواهند گذاشت.

 

قیمت ارز در طول روزهای گذشته بار دیگر صعودی شده و بانک مرکزی اعلام کرده علت این اتفاق شوکی جدید به این بازار است.

 

محدودیت درآمدی دولت در حوزه نفت تحت تاثیر تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و کاهش صادرات غیرنفتی به دلیل شیوع کرونا، اصلی‌ترین عواملی است که منابع ارزی ایران را محدود کرده است.

 

منبع: همشهری

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار