همچنان برخی نمایندگان در رای‌گیری‌های صحن علنی شرکت نمی‌کنند-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود صبح ۲۱ آذر؛ سخنرانی مهم رهبر انقلاب درباره تحولات منطقه

همچنان برخی نمایندگان در رای‌گیری‌های صحن علنی شرکت نمی‌کنند

یکی از نکات قابل تأمل جلسه علنی امروز مجلس این بود که ۲۷ نفر از نمایندگان علی‌رغم حضور در صحن بهارستان، به خود زحمت ندادند که به طرح تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی حتی رای ممتنع بدهند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۱۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 08
کد خبر: ۴۹۷۶۰

به گزارش راهبرد معاصر یکی از دستور کارهای جلسه علنی امروز  (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان در مورد تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و بهبود شرایط کسب و کار بود که در نهایت نمایندگان با این تقاضا موافقت نکردند.

اما نکته قابل تامل در رابطه با این موضوع این است که  در  حالی که در زمان رای‌گیری برای تقاضای تشکیل کمیسیون حمایت از تولید ملی، 241 نفر از نمایندگان در مجلس حاضر بودند، تنها 214 نفر از آنها در رای‌گیری شرکت کردند.  پیش از این در گزارشی به مسئله عدم التزام و توجه نمایندگان به شرکت در رای گیری های مجلس پرداخته بود.

در گزارش مذکور که یکی از دلایل نگارش آن  8 رای ممتنعی بود که در موضوع انتخاب رئیس مجلس یازدهم  از سوی نمایندگان داده شده بود،  به این مسئله اشاره شد که آرای سفید  نمایندگان را می‌توان اینگونه تفسیر کرد که برای آنها یا فرقی نمی‌کرد که رئیس مجلس چه کسی باشد و یا هنوز به نتیجه نرسیده بودند که به چه کسی رای بدهند.

همچنین این مسئله مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفت که رای ممتنع هر چند ظاهری ساده دارد ولی محل تأمل جدی است. به عنوان مثال نمایندگان مجلس دهم در جریان رای‌ اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در جلسه علنی 25 مرداد 96 در مجموع 270 رای ممتنع به صندوق انداختند. و در ادامه نیز  این سوال مطرح شد که  آیا نمایندگانی که رای ممتنع داده بودند، برای شناخت وزرای پیشنهادی، تمام تلاش خود را به کار بردند؟ و اگر تلاش و تحقیقی برای شناخت وزرای پیشنهادی داشتند، آیا شناختن این وزرا آنقدر سخت بود که نتوانستند به نتیجه برسند که رای موافق یا مخالف بدهند و در نهایت مجبور به دادن "رای ممتنع" شدند؟ آیا این توقع که نمایندگان مجلس شورای اسلامی حداقل تلاش خود را برای شناخت وزرای پیشنهادی به کار می‌بستند تا مجبور به دادن 270 رای ممتنع نشوند، توقعی بیجاست؟

اما در ماجرای رای‌گیری امروز مجلس به طرح تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی، نمایندگان در راستای  بی‌اعتنایی به موضوعاتی که در مجلس مطرح می‌شود، یک گام به پیش رفتند و 27 نفر از آنها  برغم حضور در صحن مجلس،  حتی به خود این زحمت را ندادند که حداقل پای صندلی خود حاضر شوند و رای ممتمع به طرح مورد نظر بدهند.

به نظر می‌رسد جلوگیری از دادن رای‌های سفید و بی‌سرانجام و بالابردن حساسیت وکلای ملت در مورد موضوعاتی که در مجلس مطرح می‌شود، با تصویب طرح شفافیت‌ آرای نمایندگان که اخیرا با امضای تعدادی از نمایندگان تقدیم هیئت رئیسه‌ مجلس شد، محقق خواهد شد.

 

تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده