سفارت ایران: مقدمات مذاکرات با آمریکا در دوحه هنوز آغاز نشده است عالیه نصیف کیست؟ / از سابقه پرفراز و نشیب در عرصه سیاست عراق تا بازداشت در پرونده فساد بقایی: در روز‌های آتی هیچ گفت‌وگویی در هیچ سطحی با آمریکا نداریم / سفر هیئت آمریکایی به قطر ارتباطی به سفر هیئت ایرانی به دوحه ندارد کاتس: با فرمانده سنتکام توافق کردیم از لبنان، سوریه و غزه عقب‌نشینی نکنیم نخست‌وزیر عراق: ۳۰ سپتامبر شاهد خروج کامل نیرو‌های ائتلاف خواهیم بود الحشد الشعبی: مراسم تشییع پیکر رهبر شهید در عراق به درخواست بغداد برگزار می‌شود ترامپ به اتهام فساد جنسی باید ۵ میلیون دلار پرداخت کند ترکیه: اسراییل تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه را نقض کرده است نتانیاهو و کاتس: ارتش اسرائیل شبکه‌ای از تونل‌های حزب‌الله را در جنوب لبنان منهدم کرد کاخ سفید: ویتکاف و کوشنر این هفته به دوحه می‌روند عراق: هرگز اجازه نخواهیم داد هیچ‌گونه تجاوزی علیه کشور‌های همسایه انجام شود رسانه‌های اسرائیلی: توافق با بیروت حضور طولانی‌مدت ارتش اسرائیل را در لبنان رقم می‌زند در تنشی آشکار با ترکیه؛ اسرائیل نسل‌کشی ارامنه را به رسمیت شناخت سقوط بالگرد عربستان در راس تنوره ۱۴ کشته برجای گذاشت  وزیر خارجه اسرائیل: امنیت شمال بدون خلع سلاح حزب‌الله محقق نمی‌شود بازداشت چندین نماینده پارلمان عراق در پرونده فساد / مثنی السامرائی، رهبر ائتلاف عزم دستگیر شد + عکس و اسامی بازداشت شدگان

چرا امضای توافقنامه راهبردی میان ایران و چین موجب نگرانی اسرائیل می‌شود؟

چرا امضای توافقنامه راهبردی میان ایران و چین موجب نگرانی اسرائیل می‌شود؟ رژیم صهیونیستی از توافقنامه راهبردی که قرار است میان ایران و چین امضا شود، به شدت نگران است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۲۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 18
کد خبر: ۵۱۰۷۳
به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه رای الیوم در سرمقاله خود با مطرح کردن این پرسش که چرا امضای توافقنامه راهبردی میان ایران و چین موجب نگرانی اسرائیل می‌شود؟ نوشت: اگر بخواهیم از میزان اهمیت و جدی بودن توافقنامه میان ایران و چین که روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» دو روز قبل جزئیات آن را فاش کرد، آگاه شویم باید واکنش تند و خشمگینانه اسرائیل که «عمیر یار شالوم» کارشناس نظامی صهیونیست آن را ابراز داشت، مورد توجه قرار دهیم که این توافقنامه را گامی در مسیر خاورمیانه جدید توصیف کرد که موجب شکست تحریم‌های آمریکا علیه ایران خواهد شد.
 
 
رای الیوم نوشت توافقنامه‌ای که میان دولت‌های چین و ایران شکل گرفته؛ دربرگیرنده همکاری فراگیر اقتصادی و امنیتی میان دو کشور است و می‌تواند بستری برای بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری چین در تاسیسات زیربنایی، بخش انرژی، راه آهن، بنادر و صنایع نظامی ایران باشد و در مقابل آن چین به مدت ۲۵ سال نفت ایران را دریافت خواهد کرد.
 
 
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران که با همتای چینی خود طراح این توافقنامه است، گفت: کشورش حق بهره‌برداری انحصاری حتی یک وجب از خاک ایران را به چین نخواهد داد.
 
 
این توافقنامه جاده ابریشم متقابل میان ایران و چین را باز خواهد کرد و موجب نجات صنعت نفت ایران و عبور از تحریم‌های آمریکا می‌شود، تحریم‌هایی که صادرات نفت ایران را روزانه از سه میلیون بشکه به کمتر از صد هزار بشکه کاهش داد. چین روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت برای تامین نیاز‌های صنعتی خود وارد می‌کند و ایران قادر خواهد بود ۹۰ درصد از این میزان نفت را تامین کند و سقف تولید نفت خام خود را به تدریج به بیش از هشت میلیون بشکه در روز برساند.
 
 
از مهمترین نکات این توافقنامه که برخی از آن‌ها در روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز فاش شد، همکاری میان چین و ایران در زمینه گزارش‌های اطلاعاتی، تصاویر ماهواره‌ای، استقرار نسل پنجم شبکه ارتباطات تلفن همراه و گشایش بازار‌های ایران برای تولیدات شرکت الکترونیکی هوآوی چین است.
 
 
رای الیوم در پایان نوشت: به طور خلاصه این توافقنامه موجب عصبانیت و نگرانی اسرائیل می‌شود، چون موجب شکست راهبرد آمریکا علیه ایران خواهد شد. آمریکا با استفاده از ابزار‌های تحریم و محاصره اقتصادی علیه ایران به دنبال تضعیف نظام ایران از داخل و تحریک مردم علیه انقلاب ایران است. این توافقنامه شدید‌ترین پاسخ چین به دشمنی آمریکا و جنگ تجاری آمریکا علیه پکن است و مهمتر اینکه امضای این توافقنامه استقامت ایران برای نجات اقتصاد و توسعه صنایع نظامی‌اش را تقویت می‌کند و نیز باعث همکاری با کشور بزرگی مانند چین که تجربیات عظیمی در این زمینه دارد، می‌شود./ باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار