جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ معتمدیان: تبعیض منطقه‌ای در قطعی برق وجود ندارد / افزایش ساعات قطعی برق خارج از برنامه به علت فشار به شبکه برق است ازسرگیری پرواز‌های منظم باکو–تهران از اول سپتامبر رئیس کمیسیون عمران مجلس: خط انتقال آب طالقان مهرماه به تهران و البرز می‌رسد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا همچنان تحت تاثیر دلار طرح جدید فروش اقساطی خودرو ریسپکت مرداد ۱۴۰۴ + شرایط فروش قرعه کشی ایران خودرو آغاز شد + آمار تالار شیشه‌ای قرمز شد/ یازدهمین افت پیاپی بازار سرمایه طلای بورسی از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد وزیر راه: کاهش تراز آب خزر معیشت ساحل‌نشینان و کشتیرانی را تهدید می‌کند مدیرکل صمت استان تهران: امسال سال سختی برای بخش صنعت است دستور بانک مرکزی برای فعالیت شبانه‌روزی ۴ بانک مجوز پرواز هواپیما‌های MD به نجف صادر شد

قیمت مرغ به ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان شد

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۳ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 14
کد خبر: ۵۴۸۴۹

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی  از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۳ هزار و ۴۰۰ تا ۱۳ هزار ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۱۹ هزار تا ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزود: رصدها نشان می دهد که در برخی مغازه ها هر کیلو مرغ با نرخ ۲۰ هزار تومان و در برخی فروشگاه ها با نرخ مصوب ۱۵ هزار و ۷۵۰ تومان عرضه می شود.

حجت ادامه داد: عرضه با نرخ مصوب و قیمت فعلی مرغ در بازار بیانگر فروش مرغ به طور متوسط با نرخ ۱۷ هزار تومان است که این رقم با هزینه های تولید تطابقی ندارد.

این مقام مسئول درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی می شود که نرخ مرغ نوسان چندانی در بازار نداشته باشد.

حجت با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به همخوانی هزینه تمام شده تولید با قیمت کنونی مرغ کمبودی در عرضه مرغ محرم وجود ندارد که بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد.

عضو هئیت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه وزن گیری مرغ در فصل بهار و تابستان با یکدیگر‌ متفاوت است، بیان کرد: با توجه به تنش گرمایی، وزن گیری مرغ در فصل تابستان نسبت به بهار متفاوت است به طوریکه علی رغم ۱۱۰ میلیون جوجه ریزی، مازادی در عرضه نداریم.

توزیع ۴۵ درصد نهاده ها از طریق سامانه بازارگاه

وی با بیان اینکه ۴۵ درصد نهاده های دامی از طریق سیستم بازارگاه توزیع می شود، گفت: مرغداران مابقی نهاده های مورد نیاز را از بازار آزاد تامین می کنند که ضعف در نظارت ها موجب شده کنجاله سویا ۳ برابر نرخ مصوب به دست مرغدار برسد.

وی با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی تعریفی ندارد، بیان کرد: عدم حمل به موقع نهاده علت اصلی اختلاف قیمت مصوب با بازار آزاد است و از ان جا که مرغدار با موجود زنده سر و کار دارد، چاره ای جز تامین نهاده با نرخ بالا ندارند.

حجت با اشاره به اختلاف ۳ برابری قیمت کنجاله سویا نسبت قیمت کنجاله سویا نسبت به نرخ مصوب بیان کرد: با توجه به تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز مرغداران با نرخ مصوب، حداقل ۳ هزار تومان بر هزینه تمام شده تولید افزایش می یابد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی قیمت منطقی هر کیلو مرغ ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار تومان اعلام کرد و افزود: اگر مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه مرغ با نرخ ۱۵ هزار تومان اصرار می ورزند، ستاد تنظیم بازار باید از ابزارهای کنترلی بر فروش نهاده ها استفاده کند چرا که مرغداران در پایان خط تولید قرار دارند و در زمانیکه مرغ هایشان به سن عرضه می رسد، امکان نگهداری در سالن ها وجود ندارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت نهاده ها همچنان ۲ نرخی است، گفت: هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۷ هزار تومان و ذرت ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در بازار سیاه به وفور موجود است، در حالی که نهاده به میزان کافی با نرخ مصوب نیست.

وی با انتقاد از جهش چشمگیر قیمت ریز مغذی ها در بازار گفت: قیمت ریز مغذی ها همچون متیونین و لیزین و سایر مکمل ها نسبت به مدت مشابه سال قبل چندبرابری رشد داشته که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینه های تولید شده است.

این مقام مسئول متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه را بالای ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان شدید هزینه های تولید، نرخ مصوب به هیچ عنوان قابل قبول نیست‌.

به گفته حجت، با وجود انکه ۴۰ تا ۵۰ درصد نهاده هاق دامی از کانال دولت و مابقی بازار آزاد تامین می شود، به همین خاطر عرضه با نرخ های مصوب بیانگر استمرار زیان ۴ ماهه اخیر مرغداران است، در حالیکه اگر مسئولان دولتی از نرخ ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان حمایت کنند، تولیدکننده با اطمینان خاطر بیشتری به تولید ادامه می دهد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر اصلاح قیمت مرغ بیان کرد: اگر قیمت مصوب بر مبنای کارشناسی اعلام شود، تولیدکنندگان با افتخار می پذیرند چرا که تولیدکنندگان به هیچ عنوان به دنبال افزایش قیمت نیستند.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با وجود آنکه وزارت جهاد کشاورزی تمامی تلاش خود را به کار گرفته تا تولید دچار خدشه نشود، به همین خاطر پیشنهاد می شود که با تشکل های مرکزی تقسیم کار کنند به طوریکه بخش دولتی وقت خود را برای امور نظارتی بگذارد تا فشاری به مصرف کننده وارد نشود.

ارسال نظر