به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از سخنان «محمد باقر قالیباف» مبنی بر تکذیب کامل ادعاهای مطرح شده درباره بدهی باقی مانده شهرداری تهران از زمان مدیریت او، هجمه رسانهای دیگری آغاز شده است که با فرار رو به جلو، فرافکنی و نمایشهای رسانهای بهانهای برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی فعلی و اختلافات درونی شهرداری تهران داشته باشند.
این تمام آن چیزی است که بعد از قالیباف، در شهرداری تهران اتفاق افتاده است. ظاهرا در فرهنگ سیاسی اصلاح طلبان رسم شده است که با وعده های 100 روزه خود، بیش از هر چیز مدیریت های گذشته خود را تلنباری از خاکستر نشان دهند و بهانه تراشی کنند که مدیریت گذشته مانع از کارآمدی مدیریت کنونی است.
شهردار اسبق تهران مدتی پیش در برنامه تلویزیونی بدون توقف درباره اظهارات مطرح شده از سوی شهردار کنونی تهران و برخی اعضای شورای شهر که اتفاقا به اتهام نشر اکاذیب مجرم شناخته شده است، گفته است که این موضوع را{بدهی 50هزارمیلیاردی}کاملا تکذیب میکنم. وی در این مصاحبه صراحتا بدهی 50 هزار میلیارد تومانی را تکذیب کرده است: " این رقم ۵۴ هزار میلیارد تومانی که مدیریت شهری فعلی به مدیریت شهری قبلی نسبت میدهد، یک دروغ بزرگ است و بنده آن را تکذیب میکنم و در واقع هر کسی که نخواهد کار کند و بخواهد در قدرت بماند باید دروغ بگوید".
او در این برنامه تصریح کرده است: "این افراد، برای ماندن در قدرت علاوه بر اینکه باید دروغ بگویند باید ذلت هم بپذیرند و زد و بند کنند و در واقع چون کشور و جامعه نیاز به کار دارد این افراد میآیند و بهانههای بیخودی میگیرند."
بعد از این اظهارات بود که سیل موضعگیریها از سوی رئیس شورای شهر تهران، اعضاء شورای شهر تهران و شخص شهردار به صورت هماهنگ در رسانه ها منتشر شد.
تکیه بر اتهامهای یک سویه
از زمانی که نجفی به عنوان شهردار تهران اننتخاب شد و بعد از آن محدعلی افشانی و سپس حناچی به ریاست شهرداری تهران رسید، انواع و اقسام انتقادات به مدیریت زمان قالیباف بیان شده است. مهم ترین مورد آن، ادعای بدهی سنگین بر زمین مانده شهرداری گذشته است. حالا بعد از مدت ها، شهردار اسبق از خود دفاع کرده است و این اتهامات را رد کرده است.
ظاهرا طیف اصلاح طلب بیشتر این اختلاف را زمینه دعوای سیاسی قرار داده است و اتهامات و انتقادات یک طرفه یک دوساله خود را نادیده گرفته است و انتظار دارند مناظره یا پاسخگویی تلویزیونی انجام شود.
چگونه میشود که یک دفاعیه، آن هم بعد از مدتهای مدید، به مذاق طیف جدید شهرداری خوش نیامده است؟!!
اصرار بر خالی نشان دادن خزانه شهرداری
متاسفانه شاهد آن هستیم که بعد از روی کار آمدن مدیریت های جدید تلاش هماهنگی است برای این که شهرداری تهران را خالی از پول نشان دهند و در سوی دیگر هزینه زندگی در پایتخت را بالا ببرند.
محمدعلی نجفی بعد از انتخاب خود به عنوان شهردار تهران، درباره بی پولی تهران صحبت کرد [1] و منابع مالی پایدار شهر را در دوره شهردار قبلی زیر سئوال برد. پیش از انتصاب به شهرداری گفت که شهرداری تهران 3000 میلیارد تومان به دولت بدهکار است و دو ماه بعد از گفت که دولت 10 هزار میلیارد تومان به شهرداری بدهکار است.
هر چند که عمر شهردار بودن نجفی چندان دوامی نداشت و افشانی جایگزین او شد اما همین رویه در مدیریت افشانی نیز ادامه داشت و تلاش داشت تا اثبات کند که شهرداری به خاطر بدهی های مانده از گذشته دست و پا بسته است.
حالا که حناچی به عنوان سومین شهردار تهران در مدت یک سال و اندی گذشته بر سر کار آمده است، گویی که تنها متخصص امر شهرداری در ادوار گذشته و زمان حال است.
پيروز حناچی، شهردار تهران در اولين نشست خبری: "زمانی شهردار متخصص آمد که منابع ته کشیده است".
وی نه تنها بر بدهی گذشته تاکید دارد، بلکه از زمان بر سر کار آمدنش تلاش بر گران کردن هزینه زندگی در تهران داشته است. اصرار معاون حناچی بر افزایش عوارض نوسازی، چرا که قیمت ملک بالا رفته است، افزایش عوارض تردد در محدوده طرح ترافیک ازسوی شخص شهردار و یکی از معاونانش در کنار برخی از موضع گیری های اعضای شورای شهر تهران مبنی بر این که "مردم باید هزینه حضور در شهر را پرداخت کنند،دولت هزینه های حضور خود در پایتخت را نمی دهد و مطلع هستیم که در تنگنای مالی است"؛ همگی نشان از این دارد که مدیریت جدید بیش از آن که بر توانمندی و استفاده از ظرفیت های خود تاکید داشته باشد، بیشتر بر کسب درآمد و هزینهکرد آن اصرار دارد؛ سادهترین راهکار ممکن.
به همین سبب برای آن که انتقادات وارده مبنی بر ناکارآمدی کنونی و افزایش هزینه ها را جوابگو باشند، نیازمند آن هستند که خزانه شهرداری را خالی نمایش دهد و بگویند که بدهی های گذشته کمرشکن است.
فرار رو به جلو از طریق سخن گفتن بدون سند، آن هم با تاکید بر رسانه و توجه به سیاست فرافکنی بخاطرکارهای بر زمین مانده از سوی شهرداری و شورای شهر تهران شاید اگر چند صباحی پاسخگوی افکار عمومی باشد اما بعد از آن عملکردها به خودیخود بیانگر مدیریت صحیح میباشد.
[1] - نشست اصحاب رسانه با محمدعلی نجفی، شهردار تهران؛ 24 مهر 1396