شرایط را مد نظر قرار دهیم و خدمات این دولت را با خدمات گذشتگان مقایسه کنیم-راهبرد معاصر
رئیس جمهور: مسئولان به وعده‌های خود در خدمت‌رسانی به زائران اربعین عمل کنند پیشنهاددیوان‌محاسبات درباره شفافیت منابع هدفمندی یارانه‌ها اطلاعیه جدید سپاه درباره عملیات شهادت هنیه گزارش نیویورک‌تایمز از ترور شهید هنیه دروغ است طحان نظیف: طرح حمایت از مالکیت صنعتی در شورای نگهبان تائید شد دو ابهام شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب مخبر: صهیونیست‌ها سیلی خواهند خورد سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود گفت‌وگوی وزیر کشور عراق و سردار احمدی‌مقدم درباره آخرین اقدامات اربعینی ایران و عراق سخنان هنیه در دیدار با رهبر انقلاب: ۶۰ نفر از خانواده ما در غزه شهید شدند کدام مقامات خارجی امروز با پزشکیان دیدار کردند؟ بیانیه شورای نگهبان: جهان به زودی شاهد نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود واکنش علی لاریجانی به ترور هنیه جلیلی:‌ خون اسماعیل هنیه مهر پایانی بر عمر رژیم صهیونیستی است دولت برای شهادت «اسماعیل هنیه» ۳ روز عزای عمومی اعلام کرد
روحانی در نشست با مدیران رسانه‌ها:

شرایط را مد نظر قرار دهیم و خدمات این دولت را با خدمات گذشتگان مقایسه کنیم

رئیس جمهور در نشست با مدیران رسانه‌ها گفت: باید شرایط را مد نظر قرار دهیم و خدمات را با خدمات گذشتگان مقایسه کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۱ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 25
کد خبر: ۵۶۳۰۳

به گزارش راهبرد معاصر حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران عصر امروز در نشستی با مدیران ارشد رسانه‌های کشور به مناسبت هفته دولت اظهار داشت: من بسیار علاقه‌مند بودم که در هفته دولت در این سطح در خدمت رسانه‌ها باشیم. البته گاهی با نمایندگان شما برنامه داریم که در جلسات مطبوعات سوالات خود را مطرح می کنند اما امروز در سطح عالی و بالای رسانه های کشور در خدمتتان هستیم. عمدتاً وقت اختصاص به شما و نکات و سوالاتی که مورد نظرتان هست دارد و من در آغاز چند نکته را عرض می کنم.

روحانی با بیان اینکه ۷ سال از عمر دولت یازدهم و دوازدهم گذشته و کمتر از یکسال فرصت خدمت برای ما باقی مانده است، گفت: بسیار مهم است که ما ببینیم در طول ۷ سال گذشته چه اقداماتی شده و دولت به معنای عام کلمه چه خدماتی را مطرح کرده و دستگاه اجرایی چه اقداماتی را در این مدت انجام داده است و چگونه باید این خدمات را به مردم ارائه کنیم.

 

اولین دولتی هستیم که بعد انقلاب در شرایط تحریم کارمان را شروع کردیم

وی افزود: ارائه خدمت بدون مقایسه زمانی یا مقایسه با دولتهای پیشین برای مردم کمی مشکل است و همچنین ضرورت تبیین شرایطی که ما از آغاز دولت تا امروز در آن قرار گرفتیم حائز اهمیت است. از آغاز دولت تا امروز سخت ترین شرایط را در روبروی خودمان می بینیم چون ما اولین دولتی هستیم که بعد از انقلاب در شرایط تحریم کارمان را شروع کردیم. تحریم ها تقریباً از سال ۹۰ شروع شد و ما در سال ۹۲ در شرایط تحریم دولت را آغاز کردیم. شرایط اقتصادی و سیاسی برای همه شما روشن است و در طول این ۷ سال هم ما سال اول و دوم تقریباً در شرایط تحریمی بودیم و بعد از آن هم از سال ۹۷ در یک تحریم بسیار شدید و بی سابقه بودیم.

رئیس جمهور ادامه داد: همچنین از پایان سال گذشته با موضوع کرونا هم مواجه شدیم. پس هم باید شرایط را مد نظر قرار دهیم و هم خدمات را با خدمات گذشتگان مقایسه کنیم. ممکن است در یک جای خدمت ما بیشتر و در جای دیگر کمتر بوده است و در جایی ممکن است نقطه قوت ما بوده و جای دیگر نقطه ضعف ما بوده است اما در عین حال هر موفقیتی که داشتیم در سایه حضور و تلاش مردم و رهنمودهای مقام معظم رهبری بوده است. نقاط قوت ما متعلق به ملت دارد و نقاط ضعف ما هم متعلق به خودمان است.

 

بعد از ۶۰ سال در این دولت صادرات غیر نفتی ما بر واردات ما پیشی گرفت

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در این ۷ سال نکاتی هم برای تاریخ کشور ما چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ سیاسی وجود دارد که می توانیم بگوییم استثنائی بوده است تصریح کرد: به هر حال بعد از ۶۰ سال در این دولت صادرات غیر نفتی ما بر واردات ما پیشی گرفت. از زمان دولت مرحوم مصدق تا زمان ما این ۶۰ سال بی‌سابقه بوده است. به هرحال ۲۶ سال بی سابقه بوده که ما دو سال 95 و96 تورم تک رقمی داشته باشیم. در شرایطی بودیم که در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی در جهان را داشتیم و این هم باز کم نظیر یا بی نظیر است و یا در فرصت زمانی خودش فوق العاده‌گی دارد.

روحانی افزود: تا پایان این دولت ۲۰ هزار مگاوات بر برق کشور افزوده می‌شود که در دولت‌های قبلی بی‌سابقه است. البته همه دولت ها خدماتی داشته اند و می توانیم آنها را مقایسه کنیم. در آب می‌توانیم این دولت را با دولت های قبلی مقایسه کنیم چون ما تا پایان دولت بالای ۵۰ سد را افتتاح خواهیم کرد. این را می توانیم با دولتهای قبل مقایسه کنیم و این کار کار رسانه ها هست نه کار دولت. دولت عمل خود را انجام داده اما تبیین با رسانه ها است و نقد هم بر عهده شماست. شما هم کار را نقد و هم تبیین می‌کنید.

 

در این فرصت باقی مانده مثل گذشته ما از نقد رسانه‌ها استفاده می‌کنیم

وی ادامه داد: اگر تبیین نشود نقد بر واقعیت نمی نشیند اول باید واقعیت را تبیین کنیم و خبرش را درست به مردم ارائه کنیم و سپس بر روی آن واقعیت انتقاد دلسوزانه کنیم و راه حل را هم بگوییم. در این فرصت باقی مانده مثل گذشته ما از نقد رسانه‌ها استفاده می کنیم و می دانیم اگر نقد از روی دلسوزی ها صورت بگیرد موجب تصحیح و کمال و بهبود امور خواهد شد.

 

اگر انتظارات مردم را بیش از حد بالا ببریم شکست خورده‌ایم

رئیس جمهور با بیان اینکه در هر دولت و مقطعی اگر انتظارات مردم را بیش از حد بالا ببریم شکست خورده‌ایم، خاطر نشان کرد: هر دولتی هر مقدار اگر بتواند خدمت کند و بالاترین خدمت را هم بکند اما اگر انتظارات مردم را بالاتر ببریم شکست می خوریم. انتظارات باید در حد امکان پذیر جامعه و واقعیت‌های جامعه باشد. به هرحال منابع ما محدود است و اگر انتظارات را بالاتر از منابع موجود ببریم همیشه شکست خوردیم و عقب ماندیم. هرچه انتظارات را بالا ببریم نتیجه نهایی سرخوردگی مردم می شود.

روحانی با تاکید بر اینکه بنابراین این هم در رسانه‌های ما بسیار مهم است که انتظارات را چگونه مطرح کنیم، گفت: به نظر من فرصت کرونا که دوران سختی بر مردم ما بود و بعد از این هم خواهد بود یکی از فرصت‌هایی که این بلیه برای ما ایجاد کرد هم نوایی و هم صدایی همه در مبارزه با این بلیه بود. یعنی هم دولت و هم رسانه‌ها همه با هم همصدا شدند این هم صدایی می‌تواند آثار بسیار خوبی داشته باشد و موجب وحدت و همدلی شود.

وی ادامه داد: امسال برای ما مهم است این است که ما در سال جهش تولید تولید کشور را بالا ببریم و هدف مهمی که دشمن از سال ۹۷ در این تحریم شدید داشت این بود که میخواست کاری کند که موجب به هم ریختگی جامعه ما شود و ایجاد بحران در جامعه کند. هرچند آنها به دنبال فروپاشی به معنای واقعی نظام بودند.

 

باید برای مردم تبیین کنیم که دولت و ملت در برابر دشمن پیروز شدند 

رئیس جمهور با بیان اینکه باید برای مردم تبیین کنیم که دولت و ملت در برابر دشمن پیروز شدند اظهار داشت: ما نگذاشتیم بحران ایجاد شود و به سمت فروپاشی حرکت کنیم. البته به طور طبیعی تحریم سختی ها و مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده اما در عین حال در دوران تحریم و کرونا ما امروز شاهد هستیم که در ۴ ماهه اول امسال نسبت به سال قبل تقریباً در تولید هم صنعت و هم کشاورزی و هم در بخشی از خدمات افزایش تولید داشته ایم.

روحانی افزود: این خیلی مهم است که در ۴ ماهه اول سال که هم کرونا بود و هم بخشی از فعالیت‌های ما و دنیا تعطیل بود و در همه جا کاهش تولید وجود داشت، ما تقریباً جزو معدود کشورهایی هستیم که افزایش تولید داشتیم و امیدواریم که تا پایان سال هم افزایش تولید داشته باشیم و جهش تولید را در حد توانمان عملیاتی کنیم.

روحانی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه در افکار عمومی دولت شما را دولت دیپلماسی، سیاست خارجه و مذاکره می‌شناسند و بزرگترین دستاورد شما هم برجام بوده است و در خلال برجام توان دفاعی هم افزایش یافت. آیا می‌توان گفت که در دوره شما توازنی بین دو بال دیپلماسی و توان دفاعی کشور برقرار شد یا خیر؟ گفت: من فکر میکنم آنچه برای کشور مهم است قدرت است.

 

کشور باید توانمند و قدرتمند باشد 

وی افزود: کشور باید توانمند و قدرتمند باشد و این قدرت در بخش سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... است. ما وقتی می‌گوییم محصولات کشاورزی از 97 میلیون تن به 130 میلیون تن رسیده است یعنی قدرت. به عبارتی کشور توانسته است از لحاظ امنیت غذایی یک قدم بزرگ بردارد. یعنی در عرض 7 سال 30درصد نسبت به کل تاریخ کشورمان در محصولات کشاورزی افزایش داشته باشد. 

رئیس جمهور با تأکید براینکه وقتی در بخش دفاع توانمندی‌های دفاعی ما به عنوان مثال باور 373 را تولید کنیم که کمی بالاتر از موشک اس 300 است یعنی به ما قدرت داده است، گفت: وقتی ما ناوچه، زیردریایی، موشک کروز تولید می‌کنیم یعنی برای ما قدرت داشته است. ما  این موشک کروز را هفته گذشته رونمایی کردیم که هزار کیلومتر است حال شما اینها را با زمان جنگ و توانمندی‌هایی که داشتیم مقایسه کنید. توانمندی‌ما در یک سال پیش در کروز دریایی  از 300 به 700 و سپس به هزار رسیدیم. بنابراین همه توانمندی‌ها برای ما مهم است. یعنی از این توانمندی‌ها قدرت دیپلماسی است.

روحانی افزود: در قدرت دیپلماسی اینکه ما قادر هستیم در سازمان ملل مقابل آمریکا که یک ابرقدرت است و عضو شورای امنیت سازمان ملل است بایستیم و مقابله کنیم و موفقیت به دست بیاوریم این ارائه قطعنامه علیه ایران آن هم در مورد تحریم تسلیحاتی دستاورد بزرگی است آنها (آمریکایی‌ها) 42 سال است که تبلیغ می کنند سلاح ایران به نفع ملت‌های منطقه نیست آن وقت بخواهند این تحریم تسلیحاتی را در سازمان ملل ادامه دهند اما فقط یک رأی داشته باشد این به معنی موفقیت و قدرت دیپلماسی کشور است.

وی با تأکید براینکه در مذاکرات هسته‌ای نیز ما یک م وفقیت بزرگ به دست آوردیم، خاطرنشان کرد: علت اینکه اسرائیل و عربستان این همه دل‌نگران بودند و ترامپ را وارد کردند که برجام را بشکند برای این بود که بعد از برجام گشایشی برای کشور حاصل شد و این گشایش بسیار تأثیرگذار بود. 

رئیس جمهور با تأکید براینکه قدرت ملی برای ما همواره مهم است، تصریح کرد: بخشی از قدرت ملی سیاسی سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصادی، فرهنگی و یک بخشی از آن هم قدرت نظامی و دفاعی ما است که در کنار هم قرار می‌گیرد. شما در قدرت علمی ببینید که ما در این هفت سال پیشرفت‌های زیادی در این زمینه داشته‌ایم. بنابراین آنچه مهم و برای ما افتخار است این است که روز به روز بتوانیم قدرت ملی را به پیش ببریم که این خود سبب بازدارندگی ما در برابر دشمنان شده و از منافع ملی حراست و حفاظت می‌‌شود.

روحانی در پاسخ به سؤال مدیرعامل خبرگزاری صداوسیما مبنی براینکه در سال آخر دولت، دولت چه برنامه‌ای دارد که هدیه ماندگار را تقدیم کشور کند تا کشور بتواند یک بار برای همیشه به صورت ساختاری از نفت رهایی یابد، بیان داشت: این مهم است که ما بتوانیم کشور را به نقطه‌ای برسانیم تا به یک محصول وابسته نباشد. بالاخص محصولی که به صورت خام وجود دارد. 

وی افزود: ما هم به تک محصول یعنی نفت وابسته بودیم و هم به محصولی که خام بود وابستگی داشتیم. به عبارتی نفت را از چاه‌ها استخراج می‌کردیم و به فروش می‌رساندیم. ما باید کاری کنیم که به تک محصول متکی نباشیم. یعنی اگر نفت هست محصولات دیگری هم باشد. به عبارتی در کنار نفت پتروشیمی و ... بتواند ظهور و بروز پیدا کند. ما باید تلاش کنیم که آن محصول را به صورت خام نفروشیم یعنی اگر نفت را تبدیل به فرآورده، بنزین، گازوئیل و ... کار بسیار خوبی است و حتماً ادامه می‌دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما اکنون معاینات را به بنزین تبدیل می‌کنیم، گفت: ما اکنون نفت خام را به گازوئیل و بنزین تبدیل می‌کنیم و این را در نظر داشته باشید کشوری بودیم که هفت سال پیش هم در بنزین و هم در گازوئیل واردکننده بودیم. ما ما در روز حدود 53 الی 54 میلیون لیتر بنزین تولید می‌کردیم و امروز به 107 الی 108 میلیون لیتر در روز رسیده و ان‌شاءالله تا پایان این دولت از این میزان نیز فراتر خواهیم رفت. ما امروز در بحث بنزین هم خودکفا شده‌ایم و هم می‌فروشیم به عبارتی صادر می‌کنیم.

روحانی گفت: ایران در بحث گازوئیل واردکننده بود اما اکنون 2 -3 سال است ایران صادرکننده گازوئیل است. بنابراین بسیار مهم است که ما از نفت خام فاصله بگیریم و تحریم سبب شد که به این کار وادار شویم. 

وی خاطرنشان کرد:‌ اتکای ما به نفت در طول 42 سال برای اولین‌بار تک رقمی شده است. بله اگر تحریم نبود ما دیرتر به این نکته می‌رسیدیم اما اگر هم تحریم نبود آن مصوبه‌ای که ما برای صندوق توسعه ملی داریم که هر سال 2 درصد 2 درصد افزایش می‌یابد نیز جلوی ما را می‌گرفت. یعنی نفت را ما صادر می‌کنیم اما پول آن به صندوق توسعه ملی می‌رود و آن راهی است که جلوی ما را می‌گیرد و اصل این حرف درست است و ما باید از خام فروشی فاصله بگیریم و اتکای بودجه ما به نفت نیز باید برداشته شود.

رئیس جمهور با تأکید براینکه ایران اتکای چندانی به نفت ندارد به عبارتی اتکای 9 درصدی به نفت رقم بالایی نیست، گفت: اتکای ما به نفت در سال جاری ممکن است کمتر از سال قبل شود. بنابراین جزو برنامه‌های دولت بوده که ما از خام فروشی و از اتکای به نفت خام فاصله بگیریم.

روحانی از نهایی شدن یک برنامه  جدید برای سال پایانی دولت خبر داد و گفت که  چارچوب این برنامه برای یک سال پایانی دولت است و ما برنامه پایانی دولت را اعلام می‌کنیم که البته این در ساختار بودجه به مجلس می‌رود اما برای امسال و سال آینده چارچوب خوبی است که دولت انجام داده است که نشان می‌دهد در این مسیر تلاش می‌‌کند.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار