اهرم‌های فشار جدید آمریکا برای جلب همکاری اروپا علیه ایران-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

اهرم‌های فشار جدید آمریکا برای جلب همکاری اروپا علیه ایران

یک رسانه آمریکایی گزارش داده دولت این کشور به دنبال آن است با استفاده از اهرم‌های فشار جدید کشورهای اروپایی را به همکاری برای توسعه تحریم‌ها علیه ایران وادار کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 29
کد خبر: ۵۶۷۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک رسانه نزدیک به جریان نومحافظه‌کار در آمریکا مدعی شده دولت آمریکا در حال بررسی چندین گزینه برای واکنش نشان دادن به اقدام کشورهای اروپایی در عدم همراهی با تلاش‌های واشنگتن ضد تهران است.

 

پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن» به نقل از مقام‌های آمریکایی مدعی شده دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» ممکن است بخواهد از اولویت‌های دیپلماتیک کشورهای اروپایی که اخیراً درخواست ایالات متحده برای توسعه تحریم‌ها علیه ایران را رد کرده‌اند به عنوان اهرمی برای تحت فشار قرار دادن آنها استفاده کند.

 

رسانه آمریکایی مدعی شده دیپلمات‌های آمریکایی در تلاشند متحدان اروپایی را به فاصله‌ گرفتن از ایران و متحدانش، روسیه و چین وادار کنند.


منابعی که با فری‌بیکن گفت‌وگو کرده‌اند برخی از اولویت‌های کشورهای اروپایی را که دولت ترامپ می‌تواند از آنها به عنوان اهرم فشار استفاده کند تشریح کرده‌اند. آنها به عنوان مثال از توافق تجاری مورد درخواست دولت انگلیس، درخواست فرانسه برای افزایش همکاری‌ها در لبنان و مواردی که آلمان‌ها برای احیای روابط با واشنگتن طلب کرده‌اند به عنوان این اهرم‌های فشار بالقوه نام برده‌اند.

 

کشورهای اروپایی در رأی‌گیری ماه پیش به قطعنامه آمریکا که خواستار تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران رأی ممتنع دادند.

 

این قطعنامه به تصویب نرسید و اروپایی‌ها اکنون می‌گویند با دیگر طرح آمریکا برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مخالف هستند.

 

دولت آمریکا روز پنجشنبه (۲۱ اوت/۳۰ مرداد) با ارائه نامه‌ای به رئیس شورای امنیت رسماً این شورا را از خواست خود برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مطلع کرد.

 

آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده است.

 

چنانچه آمریکا از برجام خارج نشده بود، این نامه، روند ۳۰ روزه‌ای را آغاز می‌کرد که می‌توانست به «بازگشت خودکار» تحریم‌ سازمان ملل علیه ایران منجر شود.

 

آن حالت، تمامی تحریم‌های سازمان ملل نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ (برابر با ۰۴:۳۱ بامداد ۳۰ شهریورماه) علیه ایران از سر گرفته می‌شدند. این تاریخ، چند روز قبل از سخنرانی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد است.

 

با این حال، آمریکا اردیبهشت سال ۱۳۹۷ به مشارکتش در برجام خاتمه داده و طبق گفته اعضای شورای امنیت نمی‌تواند از حقوق تصریح‌شده در این توافق و متن قطعنامه صادرشده برای تأیید آن استفاده کند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار