تفرقه بیانداز و حکومت کن، سیاست جدید تل آویو در قبال ایران و عراق-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

تفرقه بیانداز و حکومت کن، سیاست جدید تل آویو در قبال ایران و عراق

نشریه «جروزالم‌پست» در یادداشتی در مورد وضعیت منطقه غرب آسیا، نوشت تل‌آویو باید از راهبرد «تفرقه بینداز و حکومت کن» میان کشورهای منطقه پیروی کند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۲ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 03
کد خبر: ۵۹۰۲

به گزارش راهبرد معاصر ، «گلن سگل» تحلیلگر اندیشکده «مطالعات ایران و خلیج فارس مرکز ازری» در یادداشتی در نشریه «جروزالم‌پست» در مورد روابط ایران و عراق نوشت درگیری میان کشورهای منطقه مورد علاقه تل‌آویو است، چراکه این امر موجب می‌شود توجهات از اسرائیل دور شود.

 

سگل سپس با اشاره به دیدار اخیر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با نمایندگان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در نشست «ورشو»، نوشته است که این دیدار برخی گمانه‌زنی‌ها در مورد احتمال تلاش تل‌آویو برای ایجاد رابطه با بغداد را به وجود آورد. وی می‌افزاید: «اسرائیل هرگز نتوانسته به صورت همزمان با ایران و عراق دوست باشد. قطعا برخی دیگر هم تلاش کرده‌اند تا میان ایران و عراق درگیری ایجاد کنند تا یک موازنه منطقه‌ای شکل بگیرد.»

 

در ادامه این یادداشت آمده است: «این سیاست "تفرقه بیانداز و حکومت کن" به نفع اسرائیل است، چراکه تا وقتی که دشمنان اسرائیل درگیر مناقشه با یکدیگر باشند، اسرائیل معمولا دیگر به عنوان یک هدف مورد توجه قرار نمی‌گیرد. اسرائیل و ایران در تقابل با یکدیگر هستند، بنابراین، اینکه اسرائیل برای دوستی با عراق تلاش کند، غافلگیرکننده نیست.»

 

نویسنده با این حال با اشاره به تحولات تاریخی منطقه، به تشریح دشواری‌های برقراری رابطه میان تل‌آویو و کشورهای عربی پرداخته و نوشته است که با وجود گزارش‌های منتشر شده در مورد سفر برخی هیأت‌های غیردولتی عراقی به قدس اشغالی، تا برقراری رابطه میان بغداد و تل‌آویو «سال‌های نوری زیادی» فاصله هست.

 

او در پایان دوستی با عراق برای مقابله با ایران را غیرعملی دانسته، اما نوشته است که تل‌آویو می‌تواند از درگیری و جنگ میان دولت‌ها و بازیگران غیردولتی نفع ببرد. او در مورد این بازیگران غیردولتی توضیحی نداده است.

 

سگل در پایان نتیجه‌گیری کرده است: «بر اساس گزینه معروف به "تفرقه بیانداز و حکومت کن" اسرائیل باید به نحوی عمل کند که دولت‌های عربی و بازیگران غیردولتی را در درگیری و جنگ با یکدیگر نگه دارد.»

ارسال نظر