به گزارش راهبرد معاصر فرهاد دژپسند که دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در نود و هشتمین نشست با دیگر اعضای این شورا در اتاق بازرگانی ایران، درخصوص واردات کالای اساسی و ترخیص آن را بر عهده دارد، افزود: بر اساس گزارشات، میزان موجودی اقلام اساسی، مواد اولیه و کالاهای خط تولید فعلی مشخص و مقرر شده تا تدابیری برای تسهیل ترخیص آنها اندیشیده شود.
وی در ادامه افزود: مقرر شده تا کالاهای وارداتی تا ۵ مهرماه در مهلت سه ماهه تعیین شده بدون صدور مجوز برای گروه چهار کالایی ترخیص شوند و بر اساس آن فقط کالاهای اساسی برای خط تولید مجوز ورود به کشور پیدا می کنند تا در این شرایط خاص اقتصادی و تجارت خارجی اقلام در گمرکات باقی نماند زیرا برخی از آنها فاسد شدنی است و نمی تواند زمان طولانی دپو شود.
دژپسند با بیان اینکه از اتخاذ سیاست هایی که افزایش قیمت ارز را در پی دارد؛جلوگیری شود، گرفته شود، تاکید کرد: دولت و بخش خصوصی با گفت و گو و برگزاری جلسات به دنبال گذار کشور با کمترین هزینه و مشکل از شرایط فعلی اقتصادی است و در این روند همراهی بخش خصوصی بسیار مورد اهمیت است زیرا با ارزیابی موقعیت ها می تواند صادرات انجام داده و نسبت به ارز آوری به کشور اقدام کند.
به گفته وی، آنچه مسلم است اینکه با هم فکری و همدلی باید فعالیت های لازم را انجام داد و مشکلات را حل کرد.
دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه شرایط فعلی نیاز به درک متقابل دارد تا به سرعت از آن بگذریم، خاطرنشان کرد: در شرایط آسانی قرار نداریم و دشمن با تمام نیرنگ، توان و قوا برای به زانو در آوردن ایران وارد میدان شده که از آن جمله می توان به ادعای رییس جمهور فعلی آمریکا اشاره کرد که می تواند جمهوری اسلامی را در سه ماه از بین ببرد اما همانطور که شاهد هستیم این یک خیال واهی بود و همانند دوران جنگ تحمیلی نتوانست کاری را پیش ببرد.
وزیر اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه اگر بخش خصوصی پا به میدان نمی گذاشت نمی توانستیم در سال ۹۸ حدود ۴۰ میلیارد دلار صادرات داشته باشیم، تصریح کرد: دولت نمی تواند به تنهایی صادرات و تجارت را گسترش دهد، با کاهش نقش نفت اقتصاد متکی به بخش خصوصی خواهد شد که چرخه ارزی و ریالی کشور در حرکت باشد.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت بخش خصوصی مالیات را در اقتصاد کشور به جریان می اندازد، اظهار داشت: دولت برای چابک و کوچک سازی خود دارایی ها را باید به بخش خصوصی واگذار کند که برای انجام آن این بخش باید توانمند شود.
به گفته دژپسند، برای بهبود وضع فعلی نیاز به ایثار دیده می شود و در جنگ اقتصادی امروز همه با یکدیگر نیاز به تلاش داریم.
دژپسند گفت: برای رسیدگی به وضعیت دام و طیور و نهاده های دامی کمیته ای تشکیل شود و نمایندگانی از انجمن های مرتبط، اتاق های بازرگانی، مجلس شورای اسلامی، وزارت صمت، بانک مرکزی و صاحب نظران این حوزه مشکلات خود را با امید گیلانپور معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزیدر میان بگذارند تا ظرف دو هفته آینده شرایط بررسی و نتایج به دولت اعلام شود.
ایرنا