هشدار مهم درباره شیوع آنفلوآنزا؛ این دارو عفونت ریه را شدیدتر می‌کند! سید محمد بلورچیان کیست؟ |بیوگرافی سید محمد بلورچیان شیمیدان برجسته ایرانی وزش باد شدید در تهران طی ۴۸ ساعت آینده اخاذی از کاربران اینستاگرام با شکایت جعلی کپی رایت  حمله شبانه به بنای تاریخی تالار تیموری اصفهان دلیل کند شدن اینترنت در ساعات اخیر مشخص شد جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال مسدود شد برادرکشی به طمع ارث و میراث در زرقان/ جزییات بلاگر خشن در جهرم بازداشت شد/ ماجرا چیست؟ جمع آوری یک داروی بیماری های زنان از بازار / جزییات  تغییرات جدید کنکور ۱۴۰۵ و ۱۴۰۷ ابلاغ شد / نحوه تاثیر معدل در کنکور + جزییات هشدار وزارت بهداشت نسبت به تبلیغات گسترده و فریبنده آمپول‌های لاغری جزییات تعلیق و اخراج دو دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی توقیف ۶۷ ملک صاحب چای دبش برای جبران خسارات شاکی‌ها کرونا برگشت؟ آخرین وضعیت کرونا در ایران و علائم کرونای جدید آخرین مهلت ثبت درخواست سرویس مدرسه در سامانه سپند

ابتلا ۲۳ درصد جمعیت کشور دچار اختلالات روانی

ابتلا ۲۳ درصد جمعیت کشور دچار اختلالات روانی رئیس دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود ۲۳ درصد جمعیت کشور به نوعی دچار اختلالات روانی هستند و حدود ۶۶ تا ۷۵ درصد این افراد برای درمان به روانپزشکان، روانشناسان و متخصصان سلامت روان مراجعه نمی‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۲ - ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 11
کد خبر: ۶۲۵۸۹

به گزارش راهبرد معاصر احمد حاجبی روز یکشنبه در نشست خبری آنلاین از وزارت بهداشت افزود: مطالعات در دنیا نشان می دهد که در کشورهای با درآمد متوسط ۷۵ درصد افراد دارای اختلال روانی مانند افسردگی و اضطراب از خدمات درمانی استفاده نمی کنند. 
این میزان یک رقم جهانی است و در ایران نیز بین ۶۶ تا ۷۵ درصد افراد دارای اختلال روانی برای درمان به روانپزشکان، روانشناسان و متخصصان سلامت روان مراجعه نمی کنند.

وی گفت: در ایران به ازای هر ۴۵ هزار نفر یک روانپزشک داریم. این میزان البته در کشور توزیع مناسبی ندارد و میزان توزیع روانپزشک در برخی مناطق کشور از این میزان کمتر و در برخی جاها بیشتر است. در این مورد یک استاندارد جهانی وجود ندارد و میزان دسترسی مردم در کشورهای مختلف به روانپزشک و روانشناس متفاوت است.

حاجبی به نقش تغذیه سالم در سلامت روان اشاره کرد و گفت: تغذیه سالم جزئی از شبوه زندگی سالم است و با سلامت روان هم مرتبط است. تغذیه سالم همیشه تغذیه گران نیست بلکه شامل تنوع غذایی و مصرف غذاهایی است که برای سلامت انسان ضروری است.

وی ادامه داد: یکی از علایم جدی افسردگی کاهش اشتهاست و به جز موارد استثنایی افسردگی که موجب پر خوری می شود در اغلب اوقات افسردگی به کم اشتهایی منجر می شود و در هر صورت سلامت روان و تغذیه بر هم اثر متقابل دارند.

مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت گفت: در ایران حدود ۲۳ درصد جمعیت به نوعی دچار اختلالات روانی هستند و البته در این مورد نیز استاندارد مشخصی در دنیا تعریف نشده است.

حاجبی گفت: از زمان اجرای طرح تحول سلامت حدود دو هزار کارشناس سلامت روان در شبکه بهداشتی کشور به مردم خدمات سلامت روان ارائه می کنند. این افراد کارشناسان آموزش دیده‌ ای هستند که در مباحث پیشگیری و مداخله هنگام بیماری روانی فعال هستند.

وی افزود: مهمترین بحث در حوزه سلامت روان افزایش سواد سلامت روان مردم و باید در این زمینه با افزایش آموزش همگانی از طریق رسانه مردم را نسبت به علایم و روش های کنترل خشم و اختلالات روانی و مراجعه به موقع به فرد متخصص آگاه کنیم.

حاجی ادامه داد: روانشناشان که در مقاطع کارشناسی و کارشناسی رشد و دکترا در دانشگاهها تحصیل می کنند، مجوز فعالیت خود را از سازمان نظام روانشناسی می گیرند و مسئولیت نظارت بر عملکرد این افراد نیز به عهده سازمان نظام روانشناسی است که بر اساس مصوبه و اسناسنامه ای که مصوب مجلس است فعالیت می کند.

مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت گفت: ۱۰ اکتبر (۱۹ مهر ماه) روز جهانی سلامت روان است و شعار امسال این روز از طرف سازمان بهداشت جهانی، سلامت روان برای همه: سرمایه‌گذاری بیشتر- دسترسی بیشتر انتخاب شده است.

خبرآنلاین

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار