دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است
با تصمیم مجلس سنا:

آمریکا پای خود را از جنگ یمن بیرون کشید

مجلس سنای آمریکا قطعنامه‌ای را که خواستار قطع حمایت نظامی آمریکا از ائتلاف تحت رهبری سعودی در جنگ یمن است به تصویب رساند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 14
کد خبر: ۶۶۸۰

به گزارش راهبرد معاصر ،  نمایندگان مجلس سنا بامداد پنجشنبه قطعنامه‌ای را که خواستار قطع حمایت‌های نظامی دولت آمریکا از ائتلاف تحت رهبری سعودی در جنگ یمن است، به تصویب رساندند.

سنا در حالی این قطعنامه را با ۵۴ رأی موافق و ۴۶ رأی مخالف به تصویب رساند که نمایندگان حزب جمهوری‌خواه کنترل اکثریت کرسی‌های این مجلس را در اختیار دارند.

 

قطعنامه مذکور اکنون بایستی در مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت کرسی‌های آن را دموکرات‌ها تشکیل می‌دهند به رأی گذاشته شود. این قطعنامه به احتمال قریب به یقین در مجلس نمایندگان نیز به تصویب خواهد رسید.

 

تصویب این قطعنامه در مجلس نمایندگان به معنی آن خواهد بود که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای ادامه حمایت‌های از ائتلاف عربستان سعودی بایستی مصوبه کنگره را وتو کند. هنوز مشخص نیست آیا نمایندگان کنگره از دو سوم آرای لازم برای شکستن وتوی ترامپ برخوردار هستند یا خیر.

 

آمریکا از زمان آغاز جنگ علیه یمن با ارائه کمک‌های اطلاعاتی و فروش تسلیحات به عربستان سعودی و امارات از ائتلاف متجاوز به یمن حمایت کرده و در شعله‌ور ماندن آتش جنگ در این کشور فقیر عربی نقش عمده‌ای ایفا کرده است.

حملات ائتلاف سعودی در یمن به نابودی زیرساخت‌های یمن و شیوع فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. منابع مختلف آمار کشته‌ها در این جنگ را ده‌ها هزار نفر برآورد می‌کنند. سازمان‌های بشردوستانه گفته‌اند از زمان آغاز جنگ دست‌کم ۸۵۰۰۰ کودک از گرسنگی جان باخته‌اند و حدود ۱۴ میلیون نفر در معرض خطر قحطی قرار دارند.

 

«برنی سندرز»، نماینده دموکرات مجلس سنای آمریکا و یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ در بیانیه‌ای گفت: «این جنگ هم فاجعه بشری و هم فاجعه راهبردی است و کنگره فرصت دارد به آن پایان دهد.»

 

این دومین بار است که مجلس سنای آمریکا به این قطعنامه رأی می‌دهد. چند ماه پیش و قبل از آغاز به کار کنگره جدید، همین قطعنامه با ۵۶ رأی موافق و ۴۱ رأی مخالف در مجلس سنا به تصویب رسید، اما «پال رایان»، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا از به رأی گذاشتن آن در این مجلس جلوگیری کرد تا مصوبه سنا باطل شده و بلااثر شود.

 

کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل می‌دهند نیازمند نوعی کمک‌رسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمی‌دانند وعده غذایی بعدی‌شان از کجا تأمین خواهد شد.

ارسال نظر