عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت بُرد پرگل ملوان، فرار شمس آذر از شکست و توقف گل‌گهر رایج‌ترین علامت بیماری پارکینسون / راه کنترل علائم بیماری

قیمت لپ‌تاپ و تبلت در بازار/کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت ها

با کاهش نرخ ارز در کشور طی یک هفته گذشته، قیمت لپ‌تاپ، تبلت و موبایل حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد. در یک هفته اخیر گوشی‌های بازار با ۱۰ درصد کاهش قیمت فروخته شده و گوشی‌های کمتر از یک میلیون هم حداقل ۵ درصد کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۳ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 15
کد خبر: ۶۶۹۶۴

به گزارش راهبرد معاصر محمدرضا فرجی تهران، ایران علت این کاهش را تاثیرات جهانی انتخابات آمریکا روی بازار عنوان کرد و توضیح داد: «در هفته گذشته با برنده شدن جو بایدن، نرخ ارز در برخی از کشورها کاهش داشت و به دنبال آن بازار هم دستخوش تغییراتی شد. با اینکه بسیاری از کالاهای موجود در بازار با نرخ قبلی دلار وارد شده است اما این افت ۱۰ تا ۱۵ درصدی شامل همه برندها شده است و فروشندگان آن را لحاظ کرده‌اند.»

او با اشاره به میزان سقف ثبت سفارشی که در حال حاضر در سازمان صمت وجود دارد، می‌گوید: «برای مثال یک مجموعه‌ای پیش از این ثبت سفارش یک مجموعه ۵ میلیون یورو بوده، اما سال جاری با توجه به شیوع بیماری کرونا و استفاده از وسایل الکترونیکی، رشد ۲۰۰ درصدی داشته‌اند اما سقف سفارش اضافه نشده است که ممکن است در دو ماه آخر سال این موضوع نمود پیدا کند. درخواست فروش کالاهای آی‌تی در کل دنیا از شیوع بیماری کرونا، ۱۵ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. در نهایت سقف ثبت سفارش پاسخگوی نیازهای درخواست‌ها نیستند.»

به گفته او یکی دیگر از چالش‌ها این است که بسیاری از کالاها از جمله لپ‌تاپ و تبلت در حال حاضر به علت تایید نکردن تخصیص ارز بانک مرکزی در گمرک هستند.

از سوی دیگر فعالان و فروشندگان موبایل می‌گویند که با وجود کاهش قیمت و نرخ‌های منطقی گوشی‌های موبایل، بازار خرید و فروش همچنان در رکود به سر می‌برد.

آی تی ایران

ارسال نظر