خواص بادام خیس خورده + طرز تهیه-راهبرد معاصر

خواص بادام خیس خورده + طرز تهیه

بادام یکی از دانه های پرفایده ای است که مصرف آن بسیار توصیه می شود البته خواص بادام خیس کرده بیشتر است، در ادامه خواص بادام خیس خورده را به همراه طرز تهیه بادام خیس خورده می آوریم.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۰۹ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 29
کد خبر: ۷۲۱۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ بادام یکی از دانه های پرفایده ای است که مصرف آن بسیار توصیه می شود البته خواص بادام خیس کرده بیشتر است، بادام را خوب خیس کرده و پوست آن را جدا کنید تا بدن تان مقاوم تر شود.

آیا میدانید بادام خیس فواید زیادی برای بدن دارد؟ بادام حاوی ویتامین مواد معدنی مثل کلسیم و روی منیزیم و امگا 3 است. در این بخش به خواص بادام خیس کرده خواهیم پرداخت تا بدانید که با مصرف تعداد کمی از این خوردنی خوشمزه چه اثرات مثبتی روی بدن شما ایجاد می شود.


چرا بادام را قبل از خوردن خیس کنیم

پوست خشک بادام آنزیمی دارد که مانع جوانه زنی آن می شود اما وقتی آن را خیس کنید مانع از بین میرود. خوردن بادام خیس کرده برای گوارش مفید و سالم تر است و همچنین مواد مغذی بدن را تامین میکند که البته این یکی از موارد مهم برای مصرف بادم خیس خورده و پوست کنده است.



 

 

خواص بادام خیس خورده

تحقیقات نشان داده بادام خیسانده شده دارای فوایدی برای سلامتی بدن می باشد از جمله:

 

  1. بهبود هضم
    بادام خام بافت سخت و سفتی دارد که باعث می شود دیرتر و به سختی توسط سیستم گوارش هضم شود اما خیساندن بادام آن را نرم کرده و تجزیه و هضم آن راحت تر خواهد شد.

از سوی دیگر بادام دارای مواد ضد مغذی است که روی هضم و جذب مواد مورد نیاز بدن از جمله کلسیم، آهن، روی و منیزیم اثر منفی می گذارد در حالی که نتایج برخی تحقیقات نشان داده خیساندن بادام سطح مواد ضد مغذی موجود در غلات و حبوبات را کاهش می دهد، اگرچه شواهد کافی درباره اثر آن روی بادام و آجیل های درختی دیگر وجود ندارد.

 

در یک مطالعه مشخص شده خیساندن بادام به مدت 24 ساعت و در دمای اتاق به کاهش سطح اسید فیتیک آن کمک می کند. اسید فیتیک ترکیبی است که جذب مواد معدنی همچون آهن، روی و کلسیم را مختل کرده و ممکن است باعث کمبود مواد معدنی در بدن شود.

 

2. افزایش جذب مواد مغذی
خیساندن باعث می شود بادام راحت تر جویده شده و مواد مغذی آن راحت تر جذب بدن شود زیرا خرد کردن بادام چه از طریق جویدن یا به صورت دستی و قبل از مصرف، آزادسازی و جذب مواد مغذی موجود در آن – به خصوص چربی ها – را افزایش می شود.

 

علاوه بر این آنزیم های گوارشی راحت تر می توانند مواد موجود در بادام خیسانده شده را تجزیه و جذب کنند.

 

با این وجود مطالعه ای نشان داده خیساندن بادام کامل و خرد نشده روی جذب بهتر موادی همچون آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر و روی تاثیر چندانی ندارد.

 

در واقع با خرد کردن بادام قبل از خیساندن آن مقدار این مواد معدنی نیز همانند اسید فیتیک موجود در آن کاهش پیدا می کند، بنابراین خیساندن ممکن است به جذب بهتر چربی های موجود در بادام کمک کند اما روی مواد معدنی آن اثر منفی خواهد گذاشت.

 

3. طعم و بافت بهتر
خیساندن بادام روی بافت و طعم این آجیل اثر می گذارد. در حالی که بادام خام سخت و ترد است و به دلیل تانن های موجود در آن طعم متمایل به تلخ دارد اما خیساندن باعث می شود بافت آن نرم تر شده و تلخی آن کاهش پیدا کند.

 

بادام خیسانده شده طعم کره ای بیشتری دارد و برخی افراد به مزه آن علاقه زیادی دارند.

 

از جمله  دیگر خواص بادام خیس کرده


فواید و خواص بادام خیس کرده به طور روزانه

پتاسیم و پروتئین و چربی اشباع نشده بادام برای سلامت قلب مفید است.

ویتامین ای موجود در آن مشکلات قلبی را کاهش و از حمله قلبی جلوگیری می کند همچنین التهاب رگ ها را از بین میبرد.
یکی از بهترین راه ها برای تامین انرژی خوردن روزانه بادام خیس کرده است چون به دلیل وجود مس ریبوفلاوین منگنز در بادام متابولیسم بالا می رود.

ویتامین ای و کلسیم موجود در بادام کلسترول بد خون را کاهش میدهد.

بادام خیس کرده

ریبوفلاوین و کارنیتین عملکرد مغز را بهبود و احتمال آلزایمر را کاهش میدهد.

موادمعدنی ، ویتامین و فسفر موجود در بادام از پوکی استخوان جلوگیری کرده و در سلامت دندانها موثر است.

بادام خیس خورده فشارخون را تنظیم میکند.

سعی کنید بادام را در رژیم غذایتان بگنجانید زیرا از سرطان روده جلوگیری میکند.

 

 

 طرز تهیه بارادام خیس خورده/ روش خیساندن بادام

خیساندن بادام بسیار ساده است؛ برای این کار بادام ها را داخل کاسه ای بریزید و آب آشامیدنی را به آن اضافه کنید تا کاملا سطح بادام ها را بپوشاند.

 

به ازای هر 1 فنجان (140 گرم) بادام 1 قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید، سپس روی کاسه را پوشانده و بگذارید یک شب یا به مدت 8 تا 12 ساعت خیس بخورد.

 

در مرحله بعد بادام ها را از صافی عبور داده، بشویید و در صورت تمایل پوست آن ها را بگیرید. سپس با حوله کاغذی تمیز بادام ها را خشک کرده و میل کنید.

 

اگر بادام خیسانده ترد را ترجیح می دهید توصیه می شود از تکنیک های زیر برای خشک کردن آن استفاده کنید:

 

برشته کردن

فر را روی دمای 175 درجه فارنهایت یا 79 درجه سانتی گراد گرم کرده و بادام ها را روی سینی چیده و به مدت 12 تا 24 ساعت – یا تا زمانی که خشک شوند – داخل فر قرار دهید.

 

استفاده از دستگاه خشک کن

بادام های خیسانده را روی سینی به صورت یک یا دو لایه پخش کنید و دستگاه خشک کن را روی دمای 155 درجه فارنهایت یا 68 درجه سانتی گراد گرم کنید، سپس سینی را به مدت 12 ساعت و تا زمانی که بادام ها ترد شوند داخل آن قرار دهید.

توجه: برای نگهداری بادام خیسانده آن ها را در ظرف در بسته در یخچال قرار دهید.

 

آیا خیساندن بادام روش خوبی است؟

اگرچه خیساندن بادام باعث آسان شدن هضم و جذب بهتر برخی مواد مغذی آن می شود اما بادام خام نیز همچنان یک ماده فوق العاده سالم در رژیم غذایی محسوب می شود.

 

این آجیل ها منبع خوب فیبر، پروتئین و چربی های سالم و همچنین ویتامین E، منگنز و و منیزیم می باشند.

 

پوست بادام نیز منبع خوب آنتی اکسیدان ها به خصوص پلی فنل ها است که از بدن در برابر بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 محافظت می کند.

 

مصرف منظم بادام به کاهش وزن، کاهش کلسترول بد خون، افزایش کلسترول خوب، کنترل قند خون و سیری طولانی مدت کمک می کند.

 

تانن ها و اسید فیتیک موجود در بادام نیز لزوما مضر نیستند بلکه در حالت معمول دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و برخی انواع سرطان را کاهش می دهند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده