چگونگی برگزاری کنکور ۱۴۰۰/ نحوه طرح سؤالات و اعمال سهمیه‌ها در کنکور ۱۴۰۰-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

چگونگی برگزاری کنکور ۱۴۰۰/ نحوه طرح سؤالات و اعمال سهمیه‌ها در کنکور ۱۴۰۰

ثبت‌نام در کنکور ۱۴۰۰ آغاز شده و بسیاری از داوطلبان این آزمون می‌خواهند بدانند که سرانجام این آزمون چگونه برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 01
کد خبر: ۷۵۹۹۵

به گزارش راهبرد معاصر، ثبت‌نام در کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ از روز ۱۲ بهمن‌ماه آغاز شده است و تا روز ۱۸ بهمن‌ماه ادامه دارد. داوطلبان این آزمون می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور و مطالعه دفترچه راهنما ثبت‌نام کنند.

 

هزینه ثبت‌نام در این آزمون ۵۴۰ هزار ریال است که داوطلبان می‌توانند با کارت‌های عضو شبکه شتاب و رمز دوم اینترنتی آن را پرداخت کنند. علاقه‌مندان برای پذیرش در رشته‌های دانشگاه پیام نور و مؤسسات غیرانتفاعی لازم است که ۱۳۷ هزار ریال دیگر پرداخت کنند. متقاضیان دانشگاه آزاد اسلامی نیازی به پرداخت هزینه اضافی ندارند.

 

طرح یک نوع سؤال در کنکور
یکی از مناقشات آزمون سراسری ۱۴۰۰ مربوط به طرح سؤالات مجزا برای داوطلبان نظام قدیم و جدید بود. با وجود پیگیری‌های متعدد برخی از داوطلبان نظام قدیم، سرانجام مقرر شده است که کنکور ۱۴۰۰ با یک نوع سؤال برگزار شود. مبنای طرح سؤالات آزمون، نظام ۶-۳-۳ است و همه داوطلبان کنکور باید بر اساس منابع این نظام در آزمون شرکت کنند.

 

تأثیر سوابق تحصیلی
در ماه‌های اخیر موضوع حذف کنکور بسیار داغ دنبال می‌شد، بحث‌های مطرح شده در این زمینه مربوط به سال‌های آینده است و در کنکور امسال اجرایی نمی‌شود. یکی از ابزارهای حذف کنکور تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون است بر اساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده در این زمینه قرار است سهم سوابق تحصیلی در سال‌های آینده به ۶۰ درصد برسد، این سوابق قرار است برای چند سال معتبر باشد اما امسال میزان تأثیر سوابق تحصیلی ۳۰ درصد مثبت است و داوطلبانی که سوابق تحصیلی خوبی ندارند می‌توانند نگران تأثیر منفی آن نباشند.

 

سهمیه‌های کنکور
یکی دیگر از حواشی آزمون سراسری و همه آزمون‌های کشوری تغییر یا اصلاح سهمیه‌هاست. در این زمینه لایحه‌ای از سوی وزارت علوم تدوین شده تا تعدد سهمیه‌ها به حداقل برسد البته هنوز اصلاحی در این زمینه صورت نگرفته و سهمیه‌های کنکور همانند سال‌های گذشته اعمال می‌شود. سهمیه‌های ایثارگران، منطقه‌بندی، استانی، ناحیه‌ای، بهیاران، مناطق محروم در پذیرش داوطلبان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چه کسانی می‌توانند در کنکور ثبت‌نام کنند؟
همه افرادی که دارای دیپلم نظام قدیم یا جدید بوده یا دانش آموزان سال آخر هستند، می‌توانند در آزمون سراسری شرکت کنند. متقاضیان مشمول درصورتی‌که دارای فرصت مجاز برای غیبت باشند می‌توانند در آزمون سراسری ثبت‌نام کنند در غیر این صورت با وجود ثبت‌نام و پذیرفته شدن، امکان ادامه تحصیل به آن‌ها داده نمی‌شود. متقاضیان خارجی نیز می‌توانند در آزمون سراسری شرکت کنند به شرطی که اقامت قانونی داشته باشند.

 

امکان شرکت در ۳ گروه آزمایشی
هر متقاضی مطابق ضوابط آزمون می‌تواند متقاضی شرکت در یکی از گروه‌های پنج‌گانه آزمایشی شامل گروه‌های علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان‌های خارجی شود. چنانچه متقاضی ثبت‌نام در ۲ یا ۳ گروه آزمایشی باشد، لازم است که به ازای هر گروه آزمایشی، مبلغ ۵۴۰ هزار ریال دیگر نیز از همین طریق پرداخت و اطلاعات کارت اعتباری را دریافت کند.

 

منظور از ثبت‌نام در ۲ یا ۳ گروه آزمایشی به این صورت است که متقاضی می‌تواند علاوه بر انتخاب یکی از گروه‌های آزمایشی (علوم ریاضی و فنی یا علوم تجربی یا علوم انسانی) به‌عنوان گروه آزمایشی اصلی در یکی از گروه‌های آزمایشی هنر و زبان خارجی نیز متقاضی شود؛ به عبارت دیگر، متقاضیان نمی‌توانند به‌طور هم‌زمان، در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی شرکت کنند.

 

با این حال آزمون سراسری ۱۴۰۰ در روزهای ۹ تا ۱۲ تیرماه برگزار می‌شود و پذیرش در رشته‌های باآزمون و بدون آزمون از یکدیگر جدا خواهند شد. البته هنوز زمان ثبت‌نام در رشته‌های بدون آزمون کنکور سراسری مشخص نشده اما به‌زودی در این باره اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

داوطلبان پس از شرکت در آزمون و در صورت مجاز به انتخاب رشته شدن می‌توانند رشته‌های مورد نظر خود را برگزینند.

 

در سال گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در آزمون سراسری شرکت کردند، ظرفیت پذیرش این آزمون یک میلیون و ۹۹ هزار نفر بود که ۱۹۲ هزار نفر در رشته‌های با آزمون پذیرش می‌شدند و مابقی ظرفیت به رشته‌های بدون آزمون اختصاص داشت.

منبع: آنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده