به گزارش راهبرد معاصر ارزش دارایکم در پایان معاملات این هفته با افزایش 6.1 درصدی همراه شد و قیمت هر واحد صندوق دارا یکم به 15 هزار و 991 تومان رسید و بر این اساس ارزش 200 واحد صندوق دارا یکم به 3 میلیون و 198 هزار و 200 تومان رسید. حجم معاملات این صندوق در آخرین روز معاملات این هفته بیش از 52 میلیون واحد بود و قیمت NAV 19 هزارو 432 تومان اعلام شد.
روند صندوق دارا یکم در حالیست که در جریان معاملات این هفته از بازار سهام از صندوقهای دولتی به شدت حمایت شد و در اکثر روزهای معاملاتی این هفته و دو روز پایانی معاملات هفته گذشته این صندوق در کنار صندوق پالایشی یکم در سقف قیمتی خود معامله شد.
اگرچه از صندوق دارا یکم به شدت حمایت شد اما در جریان معاملات این هفته از بازار سهام دوباره روندی نزولی گرفت و نسبت به هفته گذشته حدود ۳۰۰ هزار تومان افت کرد.
ارزش صندوق دارا یکم از خالص ارزش داراییهای این شرکت کمتر است و این موضوع میتواند نشان از ارزندگی این صندوق باشد اما سئوال اینجاست که اگر این صندوق ارزنده است پس چرا رشد نمیکند.
بیاعتمادی به بازار سهام به دلیل روند نزولی صندوقهای دولتی به شدت زیاد شده است و این بیاعتمادی در مشارکت پایین در عرضه اولیه امروز مشهود شد.
صندوقهای دولتی مخصوصا صندوق پالایشی یکم از طرف دولت و صدا و سیما تبلیغ شدند اما حمایت از این صندوقها نیز کارساز نشد و این صندوقها دوباره به مدار منفی خود بازگشتند و انگار مثبت شدن معاملات این صندوقها فرصتی برای خروج سرمایه بود.
صندوقهای معاملهپذیر «سهامی» و «مختلط» در هفتهای که گذشت به طور متوسط ۰.۶درصد افت قیمت را تجربه کردند و خالص ارزش داراییهای آنها ۴.۱درصد کاهش یافت، این در حالی بود که شاخص کل بورس نتوانست عملکردی بهتر از افت ۲.۹درصدی را به ثبت برساند.
بیشترین بازدهی هفتگی مربوط به صندوق آوای معیار (آوا) با ثبت ۵.۷درصد رشد قیمت بود درحالیکه NAV این صندوق ۶.۶درصد با افت مواجه شد. بدترین عملکرد هفتگی مربوط به صندوق پالایشی یکم (پالایش) بود به طوری که NAV آن ۹.۱درصد کاهش یافت. همچنین بیشترین سقوط قیمت صندوقهای قابل معامله نیز در این هفته به صندوق «پالایش» اختصاص داشت.
بدون در نظر گرفتن دارا یکم، صندوق ارزش آفرین بیدار (ارزش) را میتوان ارزانترین صندوق در شروع هفته بعد نام برد زیرا قیمت نهایی ۳.۲درصد زیر قیمت تئوریک آن است. صندوق «پالایش» نیز به عنوان گرانترین صندوق با انحراف ۲۳.۷درصدی قیمت به استقبال هفته بعد رفت.
در طول هفته جاری صندوقهای کالایی مبتنی بر سکه طلا به طور میانگین بازده سه درصدی برای سرمایهگذاران خود به ارمغان آوردند، به موازات آن گواهی سپرده یک روزه سکه طلای بانک رفاه ۲.۶درصد رشد قیمت داشت و ۲.۳درصد پایینتر از قیمت سکه بازار آزاد به معاملات این هفته خود پایان داد.
صندوق ETF پشتوانه طلای زرافشان (زر) بیشترین بازدهی (۳.۶درصد) گروه صندوقهای مبتنی بر طلا را به دست آورد، صندوق «زر» نیز که حباب منفی ۴.۶درصدی داشت همچنان بیشترین انحراف قیمت را در بین صندوقهای قابل معامله در اختیار دارد.