اندیشکده آمریکایی: محمد بن نایف جایگزین مناسبی برای بن سلمان است-راهبرد معاصر

اندیشکده آمریکایی: محمد بن نایف جایگزین مناسبی برای بن سلمان است

اندیشکده «بروکینگز» به لزوم فشار دولت آمریکا به ولی‌عهد سعودی برای آزادی «محمد بن نایف» پرداخت و او را مهره‌ای همسوتر با واشنگتن دانست.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 13
کد خبر: ۷۷۳۷۴

به گزارش راهبرد معاصر اندیشکده آمریکایی بروکینگز، در نوشتاری «محمد بن نایف» ولی‌عهد سابق سعودی و زندانی را گزینه بهتری برای آمریکا به جای «محمد بن سلمان» معرفی کرد.

به نوشته این اندیشکده، «محمد بن نایف» جرم مرتکب نشده و تنها دلیل زندانی شدن وی این است که مشکلی برای محمد بن سلمان ایجاد نکند و همزمان احتمال هرگونه اقدام دولت بایدن در خصوص «محمد بن نایف» پایین است.

بروکینگز با بیان اینکه محمد بن سلمان فردی خطرناک است، افزود: «لازم است تا دولت بایدن به سرعت در این باره وارد عمل شود، چرا که او سهم بالایی در امنیت ملی آمریکا دارد و اکنون زندگی‌اش در خطر است.»

در ادامه این مقاله آمده است که محمد بن نایف زمانی که در سال ۱۹۹۸ وزارت کشور سعودی را بر عهده داشت، نقشه تروریست‌های القاعده برای حمله به کنسولگری آمریکا در شهر جده و کشتن معاون رئیس‌جمهور آمریکا را ناکام گذاشت.

همچنین بن نایف روابط نزدیکی با «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا داشت. «جرج تنت» مدیر اسبق سی آی.ای در این باره به بروکینگز گفت که «محمد بن نایف» از مهم‌ترین شرکای آمریکا در مبارزه با القاعده به شمار می‌رفت و در دوره مسئولیت وی در وزارت کشور سعودی، موفقیت‌های زیادی در این باره به دست آورد.

بروکینگز سپس از دولت آمریکا خواست تا بر ریاض جهت آزادی محمد بن نایف فشار آورد و نوشت که او می‌تواند یک جایگزین بالقوه برای محمد بن سلمان باشد.

چندی پیش منابع آگاه در عربستان سعودی گفتند که «محمد بن سلمان» بشدت نگران افزایش فشارها از جانب دولت آمریکا در خصوص آزادی شاهزادگان زندانی است.

به گفته این منابه به ویکیلیکس سعودی، محمد بن سلمان تلاش دارد با آزادی زندانیان دارای تابعیت آمریکایی یا فعالان حقوق بشر، رضایت دولت بایدن را جلب کند تا کاری به آزادی شاهزادگان زندانی نداشته باشد.

«محمد بن نایف» از ژانویه ۲۰۱۵ تا ژانویه ۲۰۱۷ ولی‌عهد عربستان سعودی بود که با حکم ملک سلمان کنار گذاشته شد و محمد بن سلمان جای او را گرفت. بن نایف در پنجم مارس ۲۰۲۰ به همراه عمویش «احمد بن عبدالعزیز» به اتهام خیانت دستگیر و روانه زندان شد.

فارس

ارسال نظر