احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار در شمال‌شرق کرمانشاه انفجار یک فروند سوپر نفتکش متخلف در جنوب تنگه هرمز قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفتگانه می‌تواند اعتماد ایران را کسب کند/ جنگ طلب نیستیم پزشکیان: خاک می‌خوریم، اما خاک نمی‌دهیم عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: حجاب آزاد نشده / اقدامات مراقبتی در حال آغاز است سردار ابن‌الرضا مشاور امور دفاعی پزشکیان شد رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: جنگ جدیدی علیه ایران آغاز شود دامن همه را می‌گیرد/ ایران منتظر نتایج انتخابات کنگره آمریکا نیست محمد سرگزی به عنوان رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس انتخاب شد شورای نگهبان ادعای یکی از نمایندگان سابق مجلس درباره دریافت پول در قبال تأیید صلاحیت را رد کرد انفجار‌های کنترل شده در بخش میانکوه شهرستان اردل رئیس سازمان بسیج مستضعفین: زمان تاب‎‌آوری اسرائیلی‌ها ۵ آبان و انتخابات کنست است/ زمان تاب‌آوری آمریکایی‌ها ۱۲ آبان است ابلاغ سلام و دعای رهبر انقلاب به رزمندگان در تنگه هرمز دیدار طائب با مهرداد اخلاقی/ وزیر پیشنهادی دفاع بر اهمیت توسعه توانمندی‌های فناورانه تاکید کرد حمله به ستاد قوه قضائیه تکذیب شد شنیده شدن صدای انفجار در منطقه کوهستک و بخش‌هایی از سیریک
روحانی در نشست خبری با عبدالمهدی مطرح کرد؛

تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق در آینده/ ساخت راه آهن شلمچه-بصره

رئیس‌جمهور گفت: نقطه هدف ما در حجم مبادلات تجاری با عراق ۲۰ میلیارد دلار است که امیدواریم با تلاش بیشتر از سوی دو طرف این مهم انجام شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۵ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 06
کد خبر: ۷۸۷۸
به گزارش  راهبرد معاصر  ، حجت‌الاسلام روحانی ظهر امروز (شنبه) در نشست خبری مشترک با نخست وزیر عراق اظهار کرد: از دولت و ملت عراق بابت پذیرایی گرمی که در سفر بنده به عراق داشتند تشکر می‌کنم و امیدوارم که ما هم امروز و فردا بتوانیم میزبان خوبی برای هیئت عالی‌رتبه عراقی باشیم.

وی گفت: روابط میان دو ملت روابط عمیقی در طول چند قرن است. دو ملت ایران و عراق همواره به عنوان دو همسایه خوب به حساب می‌آمدند و ما امیدواریم شاهد توسعه روابط میان ایران و عراق در آینده باشیم.

روحانی تاکید کرد: یکی از مبحث مهم امروز ما اجرایی شدن همه توافقاتی بود بین دو کشور در سفر من به بغداد انجام شد. اولین توافق ما که تا به امروز اجرایی و عملیاتی شده رایگان شدن ویزا بین ایران و عراق است که امیدوارم همه مردم ایران و عراق از این نعمت استفاده کنند و روابط دو ملت نزدیک‌تر شود.

آغاز عملیاتی شدن لایروبی اروندرود بعد از ماه رمضان

رئیس جمهور ادامه داد: امروز توافق بسیار مهمی که ما برای لایروبی اروندرود با یکدیگر انجام دادیم، بار دیگر مورد تاکید دو طرف قرار گرفت و امیدواریم تا پایان ماه رمضان همه برنامه‌های فنی آن تدوین و مورد توافق قرار بگیرد و پس از ماه رمضان شاهد عملیاتی شدن لایروبی اروندرود باشیم.

وی گفت: اتصال راه آهن میان ایران و عراق یکی از طرح‌های مهمی است که امیدواریم در آینده مسیرهای مختلفی ایجاد شود. فعلاً اتصال بین شلمچه و بصره مورد تاکید دو طرف است و ما امیدواریم عملیات فنی و تفاهمات فنی آن هر چه زودتر انجام شود و پس از ماه رمضان شاهد عملیاتی شدن این توافق باشیم.

روحانی افزود: برنامه صادرات برق، گاز و در آینده انشاالله نفت به عراق، ادامه پیدا خواهد کرد و ما در این زمینه آماده هستیم که بین دو کشور اتصالات خوبی نه تنها برای دو کشور که برای سایر کشورهای منطقه هم انجام دهیم.

روابط پولی و بانکی ایران و عراق تقویت خواهد شد

رئیس جمهور با بیان اینکه در حوزه روابط مالی، پولی و بانکی بین دو کشور در ماه‌های گذشته قدم‌های خوبی برداشته شده است، تصریح کرد: امیدواریم در سفر آینده رئیس بانک مرکزی ایران به بغداد شاهد تکمیل این قدم‌ها برای تکمیل برنامه‌های مالی، پولی و بانکی میان ایران و عراق باشیم.

وی بیان کرد: نقطه هدف ما در حجم مبادلات تجاری با عراق ۲۰ میلیارد دلار است که امیدواریم با تلاش بیشتر از سوی دو طرف این مهم انجام شود.

ساخت شهرک‌های صنعتی مشترک در منظقه غرب و اقلیم

روحانی ادامه داد: بین دو کشور توافق شد شهرک‌های صنعتی داشته باشیم که فعلاً ساخت یک شهرک صنعتی در منطقه غرب و اقلیم را در اولویت کار خود قرار داده‌ایم.

رئیس جمهور تصریح کرد: موضوع استاندارد برای کالاهای دو طرف و همچنین دارو و تجهیزات پزشکی مورد تاکید ما بود و امیدوارم شرکت‌هایی که در این زمینه مسئول استاندارد هستند مورد توافق دو طرف قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه روابط علمی و تحقیقاتی میان دو کشور از دیگر مواردی است که مطرح است، افزود: میان حوزه‌های نجف و قم از دیرباز روابط خوبی برقرار بوده و امیدواریم که نه تنها میان حوزه‌های علمیه بلکه میان دانشگاه‌های ما نیز این روابط هر روز گسترش پیدا کند و شاهد روابط علمی نزدیک میان دو کشور باشیم.

روحانی بیان کرد: موضوع امنیت برای هر دو کشور اهمیت دارد بنابراین ما در حوزه‌های مرزی، مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و قاچاق همکاری‌های خوبی را داریم و امیدوارم این روابط قوی‌تر از گذشته شود. امروز هم در این زمینه بین دو وزارت کشور مذاکراتی برای مبارزه قوی‌تر با تروریسم خواهد بود که گاهی وقت‌ها ما شاهد مشکلاتی در مرز اقلیم و شمال غرب خود هستیم و حتماً با همکاری با یکدیگر جلوی این معضلات را بگیریم.

جولان بخش جدایی ناپذیر سوریه است

رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: مسائل منطقه‌ای یکی دیگر از موضوعاتی بود که مورد بحث میان دو طرف قرار گرفت که در بسیاری از موارد ایران و عراق نظرات مشترکی در این زمینه دارند.

وی افزود: ما معتقدیم که قدس به عنوان پایتخت دائمی فلسطین خواهد بود و جولان بخش جدایی ناپذیر از سرزمین سوریه است. معتقدیم هر چه سریع‌تر باید جنگ در یمن خاتمه پیدا کند و راه‌حل یمن راه حل سیاسی است.

روحانی تاکید کرد: ثبات و امنیت در کل منطقه مورد توافق ایران و عراق قرار دارد.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار