به گزارش راهبرد معاصر این هفته بازار ارز اخبار متناقضی را شاهد بود. از یکسو خروج از پروتکل الحاقی آژانس هستهای و تهدیدات سیاسی، از سوی دیگر وعده آزادسازی منابع ارزی بلوکه ایران درچند کشور.
با این حال مسیر حرکت نرخ ارز در بازار نشان میدهد مردم و معاملهگران این روزها نه تنها خوشبینی سابقی که با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا داشتند، را ندارند بلکه به اخبار مثبت هم چندان امیدواری نشان نمیدهند.
البته این را هم باید در نظر داشت که سیاستگذار ارزی آنقدر از آزاد شدن ارزهای بلوکه شده گفته و هر بار هیچ خبری از آن نشده که دیگر این اخبار برای بازار اثرگذاری ندارد.
در ادامه نظرات مردم درباره وضعیت این روزهای بازار ارز را به قلم خودشان میخوانید:
« دولت هزار ترفند بکار برده برای ارزونی دلار که تا حالا دیگه تکراری شده یکیش همین بحث دلارهای بلوکه. دولت نه میتواند که نرخ ارز کنترل کند و نه می خواهد.»
« واقعا متاسف هستیم که خود بانک مرکزی نمیگذارد دلار پایین بیاد و همش وعده پوچ میده»
«همش روحانی داره جو میده. کره و ژاپن بدون اجازه امریکا نمیتونن آب بخورن چه برسه به آزادسازی ارز.»
«چند روز پیش دلار نزولی شد … یه صحبتهایی کردند که عمدا دوباره صعودی بشه…»
« خود بانک مرکزی نمیگذاره دلار پایین بیاد وگرنه الان دلار ۱۵هزار تومان بود هروقت خواست دلار پایین بیاد بانک مرکزی روز بعد نرخ رو ۳۰۰یا ۵۰۰تومان بالاتر تعیین کرد»
« اگر دلالها(بعضی مسئولان و فرزندان) بگذارند میاد پایین .آخه اینها نان تحریم را میخورند و مردم عادی هم اینقدر قدرت ندارند که بخواهند تاثیرگذار بذارن»
« دلار چند سال پیش با خود برجام هم ارزان نشد حالا با احتمال بازگشتش هم بدبختانه ارزان نمیشود کمبود ذخایر ارزی هم که هست اگر هم برگردد شاید اسکناس نباشد در شرایط اقتصادی کنونی جهان هم بدهکاران نفتی تمایلی به تسویه نقدی ندارند و با اجناس صادراتی تهاتر خواهند کرد»
« دلار اگه توافق شه زیر ۱۵ میاد. اگه نشه که میرسه به بی نهایت»
« بایدن برخلاف انچه گفته بود که به برجام برمیگردد ، الان شرط و شروط هسته ای گذاشته و این سیگنال منفی به ریزش دلار است»