مخالفت دو قانونگذار آمریکایی با «وعده رفع تحریم» به ایران-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

مخالفت دو قانونگذار آمریکایی با «وعده رفع تحریم» به ایران

دو قانونگذار آمریکایی در نامه‌ای به وزیر خارجه این کشور مخالفت خود را با هر گونه وعده برای رفع تحریم‌ها علیه ایران اعلام کردند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۸ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 08
کد خبر: ۸۳۱۹۶

به گزارش راهبرد معاصر دو قانونگذار جمهوری‌خواه آمریکایی در نامه‌ای به وزیر خارجه کشورشان مخالفت خود را با هر گونه وعده رفع تحریم به ایران اعلام کردند.

پایگاه واشنگتن‌فری‌بیکن نوشته این دو قانونگذار ارشد جمهوری‌خواه در نامه‌ای رسماً به دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا اطلاع داده‌اند که  به توافق جدیدی با ایران که در آن وعده رفع تحریم‌های اقتصادی داده شده باشد، ملزم نخواهند بود.

«جیم بنکز» و «جو ویلسون» به عنوان اعضای ارشد کمیته تحقیقاتی کنگره نوشته‌اند نهاد قانونگذار آمریکایی فوراً «با هر گونه رفع تحریم علیه ایران مخالفت کرده و تلاش خواهد کرد آن را باطل کند.»

بنکز در مصاحبه با واشنگتن‌فری‌بیکن گفته هر گونه توافق با ایران باید تقدیم مجلس سنا شده و در این مجلس به تصویب برسد.

قانونگذاران ارشد در کنگره آمریکا تا کنون نزدیک به ۱۰ طرح برای اخلال در بازگشت احتمالی دولت آمریکا به برجام معرفی کرده‌اند. تشدید تحریم‌ها علیه ایران، اعلام عدم حمایت از برجام، مخالفت با کاهش تحریم‌ها و تلاش برای جلوگیری از پیوستن دوباره آمریکا به این توافق موضوعات کلی این طرح‌ها را تشکیل می‌دهند.

علاوه بر این طرح‌ها نمایندگان کنگره چندین نامه درباره برجام به مقام‌های دولت جو بایدن ارسال کرده و درخواست‌هایی را درباره توافق با ایران مطرح کرده‌اند. برخی از این نامه‌ها خواستار بازگشت بایدن به برجام شده‌اند و برخی دیگر با بازگشت به برجام مخالفت شده است. 

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد./فارس

ارسال نظر