به گزارش راهبرد معاصر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ساعات پایانی شب گذشته (پنجشنبه) همزمان با مذاکرات جاری در وین در چارچوب کمیسیون مشترک برجام بین ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و با حضور نماینده اتحادیه اروپا و پس از فرمایشات مقام معطم رهبری در پستی در صفحه اینستاگرامش نوشت:
سلام
برای هر خدمتگزاری مأموریتی فراتر از خرسند و خوشحال ساختن ولی نعمتان قابل تصور نیست.
من و همکارانم به خوبی میدانیم که ایران ما آزرده است؛ میدانیم که جنون ترامپ روزهای دشواری را بر معیشت هموطنان تحمیل کرده، ولی این دلاوران با آن غرور تاریخی و فرهنگ دیرین، سر فرود نیاوردند و تسلیم زورگویی ایرانستیزان نشدند؛ قهرمانانه ایستادند، اما زخم خوردند و نجیبانه درد کشیدند.
میدانیم که چشماندازهای روشن پس از برجام، مبهم شد و امیدهای برآمده از تدبیر، در تردید فرو رفت. به همین سبب، این روزها انگیزهای فراتر از این نداریم که در پایان مسئولیت و در آستانه سپردن امانت، دوباره هموطنان را خرسند و خوشحال سازیم؛ همان دعایی که مقام معظم رهبری در نخستین روز از رمضان امسال، به مذاکرهکنندگان هدیه فرمودند.
از همان نخستین حضورم در صحن مجلس برای کسب رأی اعتماد، هر سخنرانیام را با زمزمه این کلمات آسمانی آغاز کردهام که «حَسبُنَا اللهُ وَ نِعمَ الوَکیل» و به راستی چه اطمینان بخشتر از این که در طوفان حوادث، پشتیبان ما تنها قدرقدرت هستی باشد که «الیس الله بکاف عبده».
یادآوری دیروز مقام معظم رهبری به مذاکرهکنندگان برای باور از اعماق جان به «حَسبُنَا اللهُ وَ نِعمَ الوَکیل» یک بار دیگر همچون مقاطع دشوار قبلی، امیدها را زنده کرد و گامها را قویتر.
توصیه رهبری به امتناع از «مذاکرات فرساینده» همواره چراغ راه ما بوده است. «مذاکره برای مذاکره» را تجربهای ناموفق میدانستیم و تنها برای دستیابی به اهدف ملی مذاکره کردهایم.
همانطور که در چهار سال گذشته، مذاکره منتهی به گرفتن عکس یادگاری را نپذیرفتیم، امروز نیز از مذاکره برای مذاکره، با جدیت امتناع خواهیم کرد.
مذاکره در نگاه سیاست خارجی تدبیر و امید، ابزاری قدرتمند و مشروع است برای گرهگشایی از اکنون و افقگشایی برای آینده؛ نه تریبونی برای شعار، نه بلندگویی برای خطابه و نه قابی برای انداختن عکسهای تکراری.
فروتنانه تقاضا میکنم مخالفان دریابند که زمان و مدت مذاکره را تنها منافع ملی تعیین میکند و نه فرصتهای تبلیغاتی و مبارزات انتخاباتی.
همگان را به تعمق در فرمایش رهبری دعوت میکنم و از مخالفان میخواهم که آرزوی فرسایندگی مذاکرات، تعویق گرهگشایی از تحریم و تأخیر در احیای برجام را کنار بگذارند.
به امید خرسندی و خوشحالی ایرانیان و به امید آیندهای نزدیک که معیشت شهروندان از مصائب تحریم رهیده باشد و سلامت عمومی از آفت کرونا؛ رمضان مبارک»
به گزارش فارس، دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۳ فروردین ماه به صورت مجازی برگزار و پس از توافق حاصله مقرر شد روز سهشنبه ۱۷ فروردین این گفتوگوها به صورت حضوری و رو در رو دنبال شود و در نهایت هم این نشست برگزار و پس از آن توافق شد دو کارگروه در حوزه تحریمها و هستهای تشکیل و بررسیها را انجام دهد. نتایج بررسیهای این دو کارگروه به نشست کمیسیون برجام در روز جمعه ۲۰ فروردین منعکس و اعلام شد که هیأتهای برای تنفس و مشورت به پایتختها برمیگردند و مقرر شد روز چهارشنبه ۲۵ فروردین دوباره در وین گردهم بیایند. این نشست به دلیل ابتلای یکی از اعضای هیأت اتحادیه اروپا با یک روز تاخیر روز گذشته (پنجشنبه) در وین برگزار شد./فارس