سردار قاآنی به زیارت امام زاده جعفر (ع) پیشوا رفت + عکس ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود پیام تسلیت رهبری درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی پزشکیان: قرار نیست زیر چتر نامرد‌ها برویم/ از عزت‌مان با تهدید دیگران کوتاه نمی‌آییم معاون اجرایی رئیس‌جمهور: افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم ثبات روانی است عارف: توسعه روابط با آفریقا سیاست ماست استاندار تهران: حضور اتباع خارجی و مهاجرت معکوس از تهران، چالش‌هایی مانند آلودگی هوا و بحران آب را ایجاد کرده فرمانده کل سپاه: هرگز در مقابل دشمن نترسیده‌ایم و محکم در مقابل آنان ایستاده‌ایم پزشکیان: ترامپ نمی‌تواند کاری کند، ما هستیم که تصمیم می‌گیریم توئیت عبری جدید اکانت رهبر معظم انقلاب پزشکیان: نخبگان بمانند و ایران را بسازند/ مهاجرت را رها کنید

ظریف: طالبان باید خود را بر اساس راه‌های دیپلماتیک تغییر دهند

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه کشورهای همسایه افغانستان تحمل یک جنگ دیگر را ندارند، تاکید کرد که طالبان باید بر اساس راه‌های دیپلماتیک تغییر کنند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۸ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 16
کد خبر: ۸۴۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که طالبان باید بر اساس راه‌های دموکراتیک تغییر کند.

ظریف امروز در نشست آنلاین «کنفرانس دیالوگ رایزینا» گفت که اگر طالبان می‌خواهند تفکر دهه ۹۰ را دنبال کند، امکان ندارد، ” زیرا افغانستان جدید با افغانستان دهه ۹۰ فرق دارد.»

وزیر خارجه ایران در واکنش به خروج نظامیان خارجی از افغانستان هشدار داد که تلاش طالبان برای ایجاد یک فضای خالی، به معنای رفتن افغانستان به یک جنگ دیگر است.

ظریف همچنین گفت که مهم است که همه افغان‌ها در مورد آنچه می‌خواهند به توافق برسند و سپس در مورد جزئیات نحوه ایجاد آن کار کنند.

وی اظهار داشت: «کشورهای منطقه باید به افغانستان کمک کنند تا یک دولت دموکراتیک که نماینده همه اقوام و بر پایه یک اقتصاد قوی است را ایجاد کند.

ظریف بر لزوم وحدت در منطقه برای کمک به افغانستان در روند صلح تأکید کرد.

وی گفت: «ما باید اختلافات خود را کنار بگذاریم و بر روی مشترکات خود تمرکز کنیم، از جمله این واقعیت که امارت اسلامی در افغانستان تهدیدی وجودی برای پاکستان و تهدیدی برای امنیت ملی برای ایران و هند است.

وزیر خارجه ایران گفت که امروزه نقش جامعه مدنی در افغانستان با 2001 یا 1990 قابل مقایسه نیست.

وی افزود: «در حالی که مشکلاتی در افغانستان باقی مانده است، ما باید آنچه را که در افغانستان بدست آمده است حفظ کرده و از تداوم آن اطمینان حاصل کنیم.»

ظریف افزود که کشورهای همسایه افغانستان تحمل یک جنگ دیگر را ندارند و نیاز است که طالبان باید با دولت و طرف های سیاسی به مذاکره بپردازند.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: ما نباید یک فضای خالی را ایجاد کنیم، طالبان نباید به دنبال یک فضای خالی باشند. طالبان باید حالا گفتگوها را با مردم، دولت و گروه‌های مختلف افغانستان آغاز کنند. گفتگوهای آن‌ها باید حالا فراگیر باشد.

وی تاکید کرد: منتظر بودن برای یک اتفاق و تلاش طالبان برای ایجاد یک فضای خالی، به معنای رفتن به یک جنگ دیگر است، ما به عنوان همسایه‌های افغانستان در منطقه، نمی‌توانیم آن را تحمل کنیم.

ظریف همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت که تهران سندهای انکار ناپذیری در دست دارد که نشان می دهد، حلقات مشخص، داعش را از عراق و سوریه به افغانستان می‌برند.

همچنین در این نشست «حمدالله محب» مشاور شورای امنیت ملی افغانستان گفت، که خروج نیروهای خارجی از افغانستان فرصت خوبی است، اما طالبان نباید محاسبه نادرست و به روند صلح پشت کنند.

اس جی شنکر وزیر امور خارجه‌ هند نیز در این نشست گفت: «اگر ما به تاریخ افغانستان نگاه کنیم، متاسفانه‌ همسایه‌های افغانستان بیش‌تر نقش منفی بازی کرده است. همان‌گونه که من در دوشنبه گفتم، افغانستان به یک صلح دوگانه نیاز دارد، صلح با خود  و صلح با همسایه‌هایش. همسایه‌های افغانستان هم باید بگذارند هر آن‌چه که منافع مردم افغانستان در آن نهفته است آن را انجام دهند.»/فارس

ارسال نظر