برجام فقط به خاطر رفتار مسئولانه ایران زنده است-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود صبح ۲۱ آذر؛ سخنرانی مهم رهبر انقلاب درباره تحولات منطقه
پاسخ ظریف به ماکرون:

برجام فقط به خاطر رفتار مسئولانه ایران زنده است

وزیر خارجه ایران در پاسخ به اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه گفت که برجام فقط به خاطر رفتار مسئولانه ایران زنده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 19
کد خبر: ۸۱۳۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به اظهارات روز گذشته «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه درباره ایران پاسخ داد.

«امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه روز گذشته (پنجشنبه) در دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی در کاخ الیزه مدعی شد ایران باید «نقض برجام» را متوقف کرده و مسئولانه رفتار کند.

ظریف در توییتر نوشت: «تروئیکای اروپا برای خشنود کردن یک رژیم تروریستی با سلاح‌های هسته‌ای غیرقانونی از ایران می‌خواهند "مسئولانه رفتار کند."

واقعیت‌‌سنجی: برجام صرفاً به خاطر رفتار مسئولانه ایران زنده است. تروئیکای اروپا و آمریکا به جای هماهنگ کردن امور با دشمن شماره یک برجام باید مسئولانه رفتار کرده و به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پایبند باشند.»

«رووین ریولین»، رئیس رژیم صهیونیستی روز گذشته در کاخ الیزه با ماکرون دیدار کرده بود. ریولین سفرش به اروپا را از چند روز قبل‌تر برای رایزنی درباره آنچه «تهدید فزاینده برنامه هسته‌ای ایران» خوانده شده بود به آلمان، فرانسه و اتریش آغاز کرده بود.

ماکرون در یک کنفرانس خبری در کاخ الیزه با حضور ریولین گفت فرانسه خواستار احیای مذاکرات هسته‌ای است. وی همچنین خواستار بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ایران و رسیدگی به برنامه موشکی ایران شد.

رئیس‌جمهور فرانسه گفت: «ایران باید از وخیم‌تر کردن وضعیت [گفت‌وگوهای] هسته‌ای با انباشته کردن موارد نقض توافق وین خودداری کند. ایران باید اقدامات مورد انتظار را انجام دهد و به گونه‌ای مسئولانه رفتار کند.»

ماکرون گفت پاریس، همکاری‌ها جهت احیای روند قابل اعتماد برای پایان دادن به این بحران را ادامه خواهد داد. وی در ادامه گفت: «این به معنی بازگشت به نظارت‌ها بر برنامه هسته‌ای و گنجاندن کنترل بر فعالیت‌ موشک‌های بالیستیک ایران [در توافق جدید] خواهد بود-چنانکه که از سال ۲۰۱۷ خواستار آن شده‌ایم.»

دولت فرانسه در سال ۲۰۱۷ هنگام تلاش برای جلوگیری از خروج آمریکا از برجام پیشنهاد «توافق مکمل برجام» را به طرف‌های اروپایی پیشنهاد کرده بود که خواستار رسیدن به توافقات جدید با ایران در زمینه‌های موشکی و منطقه‌ای بود.

اظهارات ماکرون در کاخ الیزه در حضور رئیس رژیم صهیونیستی مطرح شد که در تلاش است فشارها بر ایران به دلیل برنامه هسته‌ای حفظ شوند.

روزنامه تایمز اسرائیل در گزارشی چند روز پیش نوشته بود یکی از دیگر اهداف سفر ریولین رایزنی درباره تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری جهت رسیدگی به وقوع جرائم جنگی در اراضی فلسطین است.

دفتر ریولین اعلام کرده که به دعوت روسای جمهور سه کشور یادشده به این کشورها سفر خواهد کرد. او را در این سفر «آویو کوهاوی»، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی همراهی خواهد کرد.

در این بیانیه آمده در این سفر درباره «تشدید» تهدید برنامه هسته‌ای ایران، تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری و خطر حزب‌الله بحث و تبادل نظر خواهد شد.

این سفر سه روزه در شرایطی انجام می‌شود که رژیم صهیونیستی در تلاش است «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا را به ادامه سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که بعد از خروج آمریکا از برجام در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» آغاز شد ترغیب کند.

آلمان و فرانسه در کنار انگلیس طرف‌های اروپایی توافق هسته‌ای با ایران هستند. رژیم صهیونیستی از رویکرد سه کشور اروپایی که ادعا می‌کنند خواستار حفظ برجام هستند انتقاد کرده است.

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای اثبات‌نشده رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی از جمله آمریکا را درباره تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای قویاً رد کرده است.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شوند که رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت کشورهای غربی از پیوستن به معاهده‌های بین‌المللی برای نظارت بر برنامه تسلیحات هسته‌‌ای خود خودداری کرده است.

در مقابل، ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

دولت بایدن تا به امروز گفته تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران بعد از خروج آمریکا از برجام را مگر در صورت اجرای کامل این توافق از سوی ایران رفع نخواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده