جنوب لبنان زیر حملات هوایی اسرائیل؛ نبطیه و وادی الحُجیر هدف قرار گرفتند ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد آسمان غرب عراق دوباره باز شد محسن رضایی در گفت‌و‌گو با الجزیره: محاسبات ترامپ درباره ایران اشتباه بود؛ برای جنگ سرنوشت‌ساز آماده‌ایم خشم ترامپ از افشاگران اطلاعات جنگ علیه ایران ولی نصر: نظم خاورمیانه دیگر بر مهار ایران بنا نخواهد شد کره جنوبی برای مشارکت در درگیری‌ غرب آسیا نیرو اعزام نمی‌کند پنتاگون خروج بخشی از نیروهای آمریکا از اروپا را بررسی می‌کند شکست طرح ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت با وتوی روسیه و چین جنایت جدید مزدوران سعودی در تعز؛ 3 کودک یمنی شهید شدند تقدیر ویژه رهبر انصارالله از نیروهای مسلح یمن در پی پیروزی‌های بزرگ واکنش بقائی به ادعای واهی عربستان در خصوص تعرض به مکه مکرمه انهدام پنجاه و سومین پهپاد MQ-9 ارتش تروریستی آمریکا کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا علیه ایران جنایت جنگی مرتکب شده است هشدار درباره حملات عامدانه اسرائیل برای فعال کردن گسل‌های زلزله لبنان عراقچی پس از سفر چین: تصمیمات امروز پیامدهای گسترده‌ای خواهد داشت

بورل: بارقه‌هایی از پیشرفت در مذاکرات وین مشاهده شده است

بورل: بارقه‌هایی از پیشرفت در مذاکرات وین مشاهده شده است مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مذاکرات درباره اجرای کامل برجام گفته دو طرف برای رسیدن به توافق حسن نیت دارند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۶ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 19
کد خبر: ۸۴۴۹۴

به گزارش راهبرد معاصر «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دقایقی قبل ارزیابی خودش را از وضعیت مذاکرات جاری در وین درباره اجرای کامل برجام ارائه داد.

بورل امروز دوشنبه (۳۰ اردیبهشت/۱۹ آوریل) تصریح کرد این گفت‌وگوها طی هفته گذشته از مرحله کلی وارد مراحل جزئی‌تر نظیر گفت‌وگو بر سر چگونگی رفع تحریم‌ها و پایبندی به توافق هسته‌ای شدند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «بارقه‌هایی از پیشرفت مشاهده شده است.» او در ادامه گفت بازگشت آمریکا به برجام، دنیا را به مکانی امن‌تر تبدیل خواهد کرد.

بورل در ادامه تأکید کرد: «فکر می‌کنم از هر دو طرف حسن نیت واقعی برای رسیدن به توافق وجود دارد و این خبر خوبی است.»

ساعاتی قبل‌تر، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفته بود گفت‌وگوهای احیای برجام در وین وارد مرحله تهیه پیش‌نویس شده است.

«میخائیل اولیانوف» در صفحه توئیتر خود نوشت: «در جمع‌بندی نتایج دو هفته ارزیابی درباره احیای برجام می‌توانیم با رضایت بگوییم که مذاکرات وارد مرحله تهیه پیش‌نویس شده است».

وی همچنین افزود: «با راهکارهای عملی هنوز فاصله زیادی داریم اما از فقط صحبت کردن به توافق کردن روی گام‌های مشخص برای حرکت به‌سمت اهداف رسیده‌ایم».

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار