نتانیاهو و پایان نافرجام جنگ غزه-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
یادداشت اختصاصی «بشیر اسماعیلی» کارشناس مسائل منطقه؛

نتانیاهو و پایان نافرجام جنگ غزه

در درون سرزمین های اشغالی، اپوزوسیون حزب لیکود و رسانه های وابسته به آن که مترصد سلب قدرت از این حزب رادیکال می باشند، با به رخ کشیدن ناکامی های نتانیاهو در نبرد غزه، بر نارضایتی افکار عمومی از وی دامن زده و زمینه را برای رویگردانی رای دهندگان اسراییلی ازین حزب، فراهم می آورند.
بشیر اسماعیلی؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 24
کد خبر: ۸۸۹۲۴

نتانیاهو و پایان نافرجام جنگ غزه

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ وقایع اخیر در باریکه غزه و سرزمین های اشغالی، با وجود تلفات انسانی تاثر بار و خسارات شدیدی که به زیر ساخت ها و منازل مسکونی فلسطینیان ‌به بار آورد، حاوی نکات مثبت و امیدوار کننده ای نیز بود.


نخست آنکه رژیم صهیونیستی به این مسأله واقف گشت که به عکس آنکه تصور می‌کرد، از امنیت ملی مطلق و خلل ناپذیری برخوردار نیست، توان گروه های مقاومت اسلامی در جنگ نامتقارن، نقصان سیستم دفاع موشکی گنبد آهنین و فقدان عمق استراتژیک در مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی از دیگر پیامدهای نزاع اخیر محسوب می شوند که در مجموع این رژیم را در برابر حملات راکتی غزه مستأصل کرد.


پس از جنگ قبلی غزه ، اسراییل که از بازسازی زیر ساخت های تخریب شده در این باریکه خودداری می‌کرد، با اعمال تحریم و محاصره غزه سعی در تضعیف نیروهای مقاومت داشت. آنان اما این تهدید را به فرصت بدل کردند و در این فاصله به خودکفایی نظامی دست یافتند.


در وهله بعدی، نقش افکار عمومی جهانی در انتقاد از جنایات صهیونیسم و حمایت و همراهی با مردم فلسطین نمایان گشت . در بحبوحه جنگ، اسراییل اقدام به بمباران ساختمان محل استقرار خبرگزاری های الجزیره و آسوشیتدپرس کرد تا از انعکاس اخبار کشتار غیر نظامیان در غزه جلوگیری شود. غافل از اینکه با فراگیر شدن شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، انحصار خبری از خبرگزاری ها خارج شده و در دنیای امروز هر شهروند قادر خواهد بود تا یک خبرنگار باشد.


بدین روی، اعمال تجاوزکارانه اسراییل در تلاش برای بر هم زدن ترکیب جمعیتی بیت المقدس و ممانعت از برگزاری مناسک مذهبی مسلمانان در ماه رمضان که موجب بروز تظاهرات در قدس و متعاقبا به خشونت کشیده شدن آن بود ، به عنوان دلایل اصلی جنگ اخیر از چشم جهانیان پنهان نماند و علیرغم ادعای آمریکا که در بیانیه مربوط به آتش بس بر حق دفاع از خود برای اسراییل تاکید می‌کند، افکار عمومی دنیا به خوبی متجاوز واقعی را شناسایی کردند. این مسأله می تواند در آینده، دول اسلامی که در ادامه موارد پیشین، به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می اندیشند را دست به عصا تر کند.


در داخل اسراییل هم، اپوزوسیون حزب لیکود و رسانه ها و جریانات وابسته به آن که مترصد سلب قدرت از این حزب رادیکال می باشند ، با به رخ کشیدن ناکامی های نتانیاهو در نبرد غزه ، بر نارضایتی افکار عمومی از وی دامن زده و زمینه را برای رویگردانی رای دهندگان اسراییلی از این حزب، فراهم می آورند.


در سال های اخیر نابسامانی اقتصادی در رژیم صهیونیستی و ضعف کابینه در برآورده کردن خواسته های مردمی، موجب نارضایتی عمومی در بین عموم جامعه اسراییل شده است.


به هر روی می توان گفت جنگ اخیر غزه موجب گشت تا نتانیاهو از دوران اوج و وضعیت مطلوبی که در زمان ترامپ برای او فراهم گشته بود فاصله بگیرد و خود را برای مواجهه با شرایط جدید در سرزمین های اشغالی آماده کند . شرایطی که شاید آخرین کارزار وی و حزب لیکود را در سامان سیاسی رژیم صهیونیستی رقم زند.

 

ارسال نظر