بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب درباره فلسطین-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب درباره فلسطین

نشست اضطراری اتحادیه عرب درباره فلسطین به‌ریاست احمد عیسی عوض وزیر خارجه سومالی در مقر دبیرخانه اتحادیه عرب آغاز به کار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 22
کد خبر: ۹۱۲۴

به گزارش راهبرد معاصر ، این نشست به‌درخواست فلسطین و با حضور ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب برای بررسی آخرین تحولات مربوط به مسئله فلسطین و تلاش‌های کشورهای عربی برای مقابله با تشدید اقدامات خصمانه اسرائیل و آمریکا برگزار شده است.

 

ابوالغیط طی سخنانی در این نشست بر اهمیت حمایت کشورهای عربی از مسئله فلسطین در سایه چالش‌های خطرناک از جمله تلاش‌های حقیقی برای به فراموشی سپردن این مسئله تأکید کرد.

 

دبیرکل اتحادیه عرب گفت که حمایت کشورهای عربی از مسئله فلسطین ثابت و مستحکم و غیر قابل تزلزل است و اتحادیه عرب مرکزی برای اراده جمعی کشورهای عضو در حمایت از حقوق فلسطین و دفاع از آن باقی خواهد ماند.

 

بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب درباره فلسطین


نشست اضطراری اتحادیه عرب درباره فلسطین با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.

در این بیانیه آمده است: «کشورهای عربی که طرح صلح عربی را در سال 2002 میلادی مطرح کردند نمی‌توانند هیچ‌گونه طرح یا معامله‌ای را که خلاف قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های بین‌المللی و اصل سرزمین به‌ازای صلح است بپذیرند».

 

این بیانیه می‌افزاید: «هیچ معامله‌ای در صورتی که حقوق مشروع ملت مبارز فلسطین و در رأس آن حق تعیین سرنوشت و تشکیل دولت مستقل دارای حاکمیت در مرزهای چهارم ژوئن سال ۱۹۶۷ به‌پایتختی قدس شرقی و حق بازگشت آوارگان و آزادی اسرا را محقق نکند نمی‌تواند صلح پایدار و فراگیر را در خاورمیانه برقرار کند و ما در این راستا بر حمایت از طرح ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که آن را در سال ۲۰۱۸ میلادی در شورای امنیت ارائه کرد تأکید می‌کنیم».

 

وزیران خارجه عرب بر پایبندی کشورهای عربی به اتخاذ تدابیر لازم برای حفاظت از شهر قدس شرقی به‌عنوان پایتخت فلسطین و حفظ هویت عربی و وضعیت قانونی و تاریخی آن در برابر طرح‌ها و سیاست‌های استعماری رژیم صهیونیستی و هرگونه تصمیمی که قدس را پایتخت اسرائیل می‌داند تأکید کردند.

 

در این بیانیه از جامعه جهانی خواسته شده که قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت علیه شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی را اجرا کند.

 

وزیران خارجه اتحادیه عرب درباره خطرات اقدامات رژیم صهیونیستی مبنی بر تصویب قوانین نژادپرستانه با هدف قانونی جلوه دادن شهرک‌سازی و محروم کردن ملت فلسطین از حقوقشان و غارت سرزمین و منابع آنها هشدار دادند.

 

کشورهای عربی در این بیانیه بر پایبندی خود به حمایت از بودجه دولت فلسطین و اجرای تصمیم نشست سران تونس مبنی بر کمک ماهانه صدمیلیون دلاری به فلسطین برای مقابله با فشارهای سیاسی و مالی که با آن مواجه است تأکید کردند.

در این بیانیه بر ضرورت احترام به جایگاه سازمان آزادیبخش فلسطین به‌عنوان تنها نماینده قانونی ملت فلسطین به‌ریاست ابومازن تأکید شد.

 

این بیانیه از گروه‌های فلسطینی خواسته است که به‌سرعت آشتی ملی را به سرانجام برسانند تا دولت فلسطین بتواند به همه مسئولیت‌های خود در نوار غزه عمل کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار