به گزارش راهبرد معاصر حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رییس الساداتی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه «رییس جمهور و جوانان» شبکه سوم سیمای رسانه ملی، گفت: این برنامه برای تبیین دیدگاههای کسی است که خود را با عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرده است، طبیعتا دغدغههای جوانان برای کسی که در این جایگاه قرار گرفته بسیار اهمیت دارد. از این فرصت استفاده میکنم و بر حضور حداکثری مردم به ویژه جوانان در انتخابات ریاست جمهوری تأکید میکنم چرا که آینده این کشور برای جوانان است.
وی در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر وضعیت و شرایط بازار سرمایه و احیای آن، افزود: موضوع بازار سرمایه یکی از دغدغههای مردم است و بسیار مهم است، از این بابت که مردم با اطمینان سرمایه گذاری کردند برای این که از این سرمایه نفعی حاصل شان شود، اصل بازار سرمایه یکی از منابع اصلی تأمین سرمایه برای تولید است، اما قضیهای که در کشور اتفاق افتاد این بود که تقاضای حضور در این بازار به سرعت بالا رفت، اما با بالا رفتن سهام و درخواست عرضه اتفاق نیفتاد.
آقای رییسی گفت: متأسفانه بازار سرمایه مدیریت نشد و اگر نظارت دقیقی در این حوزه صورت میگرفت و ساز و کاری برای نظارت دیده شده بود تا از تلاطمها جلوگیری کند این مشکلات به وجود نمیآمد، مدیریت و نظارت صورت نگرفت، آن چنان که باید عرضه صورت نگرفت و بازار بورس عمیق نشد تا از تلاطم جلوگیری کند.
نامزد ریاست جمهوری افزود: این که دولت بخواهد از بازار سرمایه کسری بودجه خود را تأمین کند، صحیح نیست.
بازار سرمایه باید مدیریت شود
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بازار سرمایه نیاز به نظارت دقیق دارد و راه باید برای ورود سهام شرکتها باز شود.
حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در ادامه سخنانش در برنامه «رییس جمهور و جوانان» شبکه سوم سیما درباره نگرانی مردم از بازار بورس، گفت: مردم وقتی وارد بورس شدند آگاهی درستی به آنان داده نشد و در واقع تبلیغ برای ورود آنها صورت گرفت، اما بدون آگاهی درست و مدیریت، مردم دچار دغدغه شدند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: دهها شرکت منتظر ورود به بازار سرمایه هستند، اما کارهای آنها زود انجام نمیشود در واقع کارهای اداری دست و پاگیر کشور را به بلاهای بسیار مبتلا کرده است در واقع ما باید خسارتهای احتمالی سهامداران خُرد را از همین صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه تضمین دهیم.
وی افزود: کسی که با مبالغ کم وارد بورس میشود نباید دچار مشکل شود و دولت هم نباید بازار سرمایه را مثل قلکی در نظر بگیرد که هر وقت دلش خواست از پول آن استفاده کند، بازار سرمایه باید منظم و دارای چارچوب باشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال یکی از حضار برنامه برای برقراری عدالت در اخذ وام بانکی بین مردم عادی و دانه درشتها، گفت: اشکال کار نوعی بی عدالتی و بی نظمی در پرداخت هاست که برخی از آن بی بهره اند و کارشان با مشکل روبرو میشود آن چند درصدی که وام کلان میگیرند به جای استفاده آن در تولید؛ کارهای دیگری انجام میدهند. پروندههای متعددی در این مورد داریم که نظارتی بر آنها صورت نگرفته است.
آقای رئیسی افزود: این نظارتها باید از طریق بانکها انجام شود آن هم نه با توصیه، کار مدیریت در واقع حسابرسی و برخورد با متخلفان است. مگر میشود جوانی برای اخذ وام بانکی دچار مشکل شود، اما چند درصد بدون هیچ مانعی وامهای سنگین بگیرند بدون وثیقه و تعهد و مؤاخذه هم نشود.
وی گفت: در این خصوص قانون نظام بانکی را موظف کرده است که مدیریت، نظارت و حسابرسی حتماً انجام شود ما بنا داریم یکی از محورهای تحول عدالت را در توزیع امکانات و تسهیلات بانکی قرار دهیم.
متاسفانه در کشور پنج هزار معدن غیرفعال داریم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بخش مهمی که میتواند اقتصاد استان کردستان را فعال کند، فعال شدن حوزه معادن است.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه «رئیس جمهور و جوانان» از شبکه سوم سیما، افزود: در کشور ۱۰ هزار پروانه بهره برداری از معادن صادر شده، اما سوال این است که چرا از این میزان پروانه، فقط نصف آن فعال است.
وی گفت: کشور ما معادن بسیار ارزشمندی دارد که میتوانیم آنها را فراوری کنیم یعنی بعضی از آنها اگر فراوری شود ارزش افزوده آن برای کشور و جوانان عزیز آن مانند کردستان هزینه میشود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: یکی از مشکلات استان کردستان بیکاری جوانان است که آنها میتوانند در این معادن مشغول به کار شوند و در این فراوری حتماً اشتغال زایی بسیار خوبی هم صورت خواهد گرفت.
آقای رئیسی گفت: حتماً برای معادن به عنوان یک موضوع مهم برنامه خواهیم داشت به طور مثال در خراسان جنوبی که نزولات آسمانی بسیار کم است، اما ذخایر معدنی بسیار زیاد است و اگر همین استان معادنش فعال شود مطمئن باشید آثار بسیار خوبی را به همراه خواهد داشت.
دولت من دغدغههای فرهنگی خواهد داشت
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: جوانان ما حق دارند در حوزههای فرهنگی مورد علاقه خود فعالیت داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در برنامه «رئیس جمهور و جوانان« در شبکه سه سیما، افزود: قطعاً با چند فرهنگسرا زدن در همین استان تهران و یا شهرستانهای دیگر دغدغههای فرهنگی برطرف نمیشود در بسیاری از مراکز استانها و شهرستانها جوانانی هستند که به کار سینما، تئاتر، هنر، موسیقی و بسیاری از کارهای هنری علاقهمند هستند که این موضوع میتواند باعث شکوفایی استعدادها شود.
وی گفت: به برکت حضورم در آستان قدس رضوی در آنجا فقط یک پایگاه برای شعر و شعرا درست کردم یعنی یکی از رواقهای صحن رضوی را اختصاص دادم برای آنکه شعرا و ادبا به آنجا بیایند و جایگاهی داشته باشند برای شعر و شاعری در ثنای امام رضا (ع) که شما نمیدانید چه استقبالی از این موضوع شد و جوانان بسیار زیادی از سراسر کشور و حتی خارج از کشور به این مکان آمده بودند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: بعد از این اتفاق استعدادهای بسیار زیادی از سراسر کشور جذب شدند و در این سه سالی که توفیق خادمی آستان قدس رضوی را داشتم شاهد بروز استعدادهای زیادی بودم.
آقای رئیسی گفت: دولت باید در حوزه فرهنگی پشتیبان باشد البته حرف نیست که دولت در هر کجای کشور یک دفتر در این مورد ایجاد کند، بلکه این دفاتر فرهنگی توسط خود جوانان ایجاد میشود و وظیفه دولتها این است که از این دفاتر پشتیبانیهای لازم را انجام دهد به ویژه در حوزه مالی و تسهیلاتی.
وی در پاسخ به سؤال یکی از جوانان مبنی بر اینکه چه مقدار به استفاده از نیروهای جوان در دولت خود اعتقاد دارید، افزود: من سه نکته در این مورد دارم نکته اول نگاهم به جوانان است نکته دوم کارنامه من است و نکته سوم برنامه است، اما در مورد نگاه من به عنوان یک طلبه به جوانان باید بگویم که به این مهم اعتقاد راسخ دارم البته یک سری قضات عالی رتبه داریم که آنها چراغ هدایت قضات میانی هستند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: البته برنامه ما این است که در دولت و در مدیریتهای مختلف مسئله میدان دادن به جوانان مسئله بسیار محوری برای من خواهد بود که این مهم مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت البته جوانان بدانند دولتی خواهد آمد که آنها را احساس خواهد کرد و آنها هم ان شاءالله در کنار دولت بتوانند گرههای مردم را باز کنند.
تاکید بر رونق ساخت مسکن و ایجاد اشتغال
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سیستان و بلوچستان استانی است که ساحل دارد و این ساحل ما را مرتبط میکند با شرق دنیا با سه میلیارد جمعیت، حال اگر اقتصاد دریا در آن فعال شود در سیستان و بلوچستان حتی یک جوان بیکار نمیماند بلکه از جاهای دیگر هم باید نیروی کار به آن جا برود.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه «رییس جمهور و جوانان» شبکه سوم سیما، افزود: به مردم استان سیستان و بلوچستان میگویم که با همت خود شما و پشتیبانی دولت امکان دارد استان سیستان و بلوچستان به استانی تبدیل شود که یکی از بخشهای مهم فعالیت اقتصادی هم در صادرات و هم در تولید شود.
وی درباره مشکل مسکن جوانان نیز گفت: امروز یکی از هزینههایی که در سبد معیشت مردم وجود دارد مسئله مسکن است، با دیدن دقیق امکانات کشور این مسئله را میتوانیم حل کنیم.
آقای رییسی افزود: بسیاری از جوانان در پاسخ به این سوال که چرا ازدواج نمیکنید؟ مشکل مسکن و اشتغال را مطرح میکنند.
وی گفت: ما باید این مشکلات را در دولت حل کنیم چرا در این سالها به جای ساختن سالانه یک میلیون مسکن سالی ۳۰۰ هزار مسکن ساخته شد، ۲۰۰ هزار واحد مسکونی قانون حکم میکند در هر سال باید در روستاها بازسازی و بافتهای فرسوده اصلاح شود، اینها چرا اجرایی نشده است؟
نامزد ریاست جمهوری افزود: ما در کشور زمین کم نداریم این زمینها را میشود از دستگاههای اداری آزاد کرد و در اختیار اقشار قرار گیرد، اقشاری که تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و یا دهکهای پایین هستند، تعداد دیگر نیز با تسهیلات کمک شوند و تعداد دیگری نیز هستند که آمادگی برای ایجاد مسکن انبوه را دارند که باید آنها را با کارهای دانش بنیان فعال کرد.
وی گفت: اگر کشور سالی یک میلیون مسکن نسازد یعنی در عرض چهار سال چهار میلیون مسکن ساخته نشود حتما در کار ساخت مسکن عقب است.
آقای رییسی در خصوص پیشرفت علمی گفت: در کشور ما این قدر زمینه داریم که مرجعیت علمی نه تنها در منطقه بلکه در جهان شویم، جایگاه مرجعیت علمی بسیار مهم است، زمانی که در آستان قدس رضوی بودم گفتم که امام رضا (ع) عالم آل محمد (ص) است و واقعا مشهد را میتواند با وجود دانشگاه ها، حوزهها و فرهیختگانش به عنوان جایگاه مرجعیت علمی در کشور مطرح کرد.
وی افزود: ما چرا نباید علم را به تولید پیوند بزنیم؟ تولیدکننده ما نیاز دارد که دانشمندی در کنارش باشد و دانشمندان در کنار او برای کیفیت و کمیت بسیاری از صنایع ما که یک کار دانش بنیان و علمی است تلاش خواهند کرد.
چرا فناوری موشک سازی را به بخش خودروسازی نمیبرید؟
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: چرا فناوری که در موشک سازی و در بخش دفاعی و نظامی ماست به خودروسازی سرریزش نمیکنید؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رییس الساداتی در ادامه برنامه رییس جمهور و جوانان شبکه سوم سیمای رسانه ملی افزود: میگویند که چرا شما در کشورتان موشک میسازید، اما خودروی ما وضعیتش این گونه است؟ سؤال، سؤال درستی است چرا فناوری که در موشک سازی و در بخش دفاعی و نظامی ماست به خودروسازی سرریزش نمیکنید؟ در صورتی که این کار انجام شدنی است.
وی گفت: چرا در پایان نامههای ما در دانشگاه پیشنهادهای جدی برای حوزه تولید و بازار و اقتصاد ارایه نمیشود؟ این بازار اگر در کنار دانشگاه قرار گیرد شما ببینید که چه خواهد شد؟
آقای رییسی افزود: اگر دانشگاه راه خودش را برود، بازار راه خودش را برود، وزارت خارجه دیپلماسی اقتصادی را انجام ندهد، در حوزه مناسبات اقتصادی موفق نخواهیم بود./خبرگزاری صدا و سیما