اظهارات مشکوک رئیس ستاد انتخابات درباره انتخابات-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

اظهارات مشکوک رئیس ستاد انتخابات درباره انتخابات

«جمال عرف» رئیس ستاد انتخابات کشور روز گذشته در جریان نشست خبری خود، میزان مشارکت مردم در انتخابات ۲۸ خرداد را در نظرسنجی‌ها بین ۳۷ تا ۴۷ درصد اعلام کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 15
کد خبر: ۹۱۷۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ این اظهار نظر غیرمسئولانه از سوی رئیس ستاد انتخابات درحالی که رسانه‌های بیگانه و گروه‌های برانداز همه تلاش خود را برای حضور کم رونق مردم در انتخابات و پایین آوردن میزان مشارکت با شعار من رای نمی دهم بکار گرفته‌اند، تعجب بسیاری را برانگیخته است.

 

جمال عرف در حالی این میزان مشارکت را پیش بینی کرده که برخی از نهادهای معتبر نظرسنجی، میزان مشارکت را همین الان بیشتر از این عدد نیز اعلام کرده اند ولی رئیس ستاد انتخابات ترجیح داده به دلایل نامشخصی کف و سقفی برای مشارکت اعلام کند که معلوم نیست چه سودی به حال انتخابات دارد؟ و اساساً‌ او چه وظیفه‌ای در این باره دارد؟

 

براساس برخی نظرهای های معتبر، میزان مشارکت مردم در انتخابات اگرچه در ماه‌های گذشته به دلایل مختلفی ازجمله عملکرد ضعیف دولت فعلی و مشکلات اقتصادی پایین و در حدود ۴۰ درصد بود، ولی رفته رفته با نزدیک شدن به روز رای گیری و بخصوص با افزایش تحرکات تبلیغاتی نامزدها، این میزان بیشتر شده و حتی در برخی نظرسنجی‌ها به ۵۰ درصد و بیش از آن هم در زمان حاضر رسیده است.

 

اینکه نظرسنجی‌ها چه میزان از مشارکت را نشان می‌دهند اساساً بحث این متن نیست و به هرحال هر فردی می‌تواند نظرسنجی‌ها را دنبال و هر متخصصی هم آن را تحلیل کند اما باید این سوال مهم را از نماینده ارشد وزارت کشور که وظیفه اجرایی انتخابات را برعهده دارد و باید از هرگونه سوگیری و اظهار نظر غیرمرتبط بری باشد، پرسید که بر اساس کدام شرح وظایف به این مسئله پرداخته است؟

 

این اظهارات غلط آنهم در شرایطی که همین الان هم بعضی نظرسنجی‌ها مشارکتی بیشتر از سقف اعلام شده توسط اقای عرف را نشان می‌دهد، می‌تواند این مخاطره را به دنبال داشته باشد که اگر در روزهای آینده‌ مشارکت به اعداد متفاوت و بالاتری از آنچه عرف گفت برسد، این ذهنیت غلط پیش بیاید که در آمار دست‌کاری شده است.

 

ضمن اینکه اساساً اعلام آماری مثل مشارکت ۳۷ درصدی و نظیر آن، آنهم توسط فردی در جایگاه مسئولیتی آقای عرف، می‌تواند مایه دلسردی مردم از حضور در انتخابات شود. چه آنکه، مشارکت در انتخابات یک مسئله اجتماعی است و در روابط اجتماعی تصمیمات افراد روی دیگران هم تاثیر می‌گذارد.

 

بنابراین، صحبت آقای عرف هم می‌تواند مایه دلسردی شود و هم فتنه‌هایی را در آینده انتخابات به ارمغان بیاورد. ضمن آنکه اساساً ورود یک مسئول ارشد اجرای انتخابات در امری است که اساساً هیچ ارتباطی به حیطه وظایف او ندارد. رئیس ستاد انتخابات کشور باید انتخاباتی سالم برگزار و پس از برگزاری نیز آمار دقیق راجع به آن ارائه کند؛ والا اگر او تصمیم گرفت به جای اجرای این مسئولیت سنگین، در جایگاه یک پیشگو یا متخصص نظرسنجی‌ها ظاهر شود، نه سودی به حال خود او دارد و نه مردم./تسنیم

ارسال نظر