پایان معافیت نفتی ایران بیش‌ازپیش اجرای برجام را تضعیف می‌کند-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

پایان معافیت نفتی ایران بیش‌ازپیش اجرای برجام را تضعیف می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس گفت: ما با شرکای اروپایی‌مان همکاری می‌کنیم تا زمانی که ایران به تعهداتش در برجام متعهد است، برجام برای امنیت ما حائز اهمیت است و دولت انگلیس به آن متعهد می‌ماند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۱ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 23
کد خبر: ۹۲۸۰

به گزارش راهبرد معاصر ،دولت انگلیس پس از خروج آمریکا از برجام و ازسرگیری تحریم‌ها علیه ایران بار‌ها ناخرسندی خود را به مقام‌های واشنگتن اعلام کرده است. «بوریس جانسون» وزیر مستعفی انگلیس که تیرماه سال گذشته در اعتراض به طرح نخست‌وزیر درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا از مقام خود کناره‌گیری کرد، تلاش زیادی را به خرج داد تا کاخ سفید را برای ماندن در برجام متقاعد کند.

 

در همین رابطه وی درست یک هفته پیش از اعلام خروج آمریکا از برجام به واشنگتن سفر کرد تا در رایزنی با نمایندگان کنگره و مقام‌های ارشد این کشور، مانع خروج آمریکا از برجام شود.

بااین‌حال «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت‌ماه گذشته تحت تأثیر فشار لابی صهیونیسم خروج این کشور از برجام را اعلام کرد و چهاردهم آبان، دوره تازه تحریم‌های ضد ایرانی را که عمدتاً صادرات نفت ایران، صنایع هوایی، کشتیرانی و بانکی را شامل می‌شود به اجرا گذاشت.

 

سایر کشور‌های امضاکننده برجام یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه و بین‌المللی، تأکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت‌هایشان با ایران حمایت می‌کنند.

در راستای مقابله با تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران، اتحادیه اروپا ضمن فعال کردن قانون انسداد برای حمایت از فعالیت شرکت‌های خود در ایران، اعلام کرد که سازوکار مالی برای ادامه تجارت شرکت‌های خارجی با ایران و فروش نفت ایران و امکان مبادله تجاری ایران با جهان ارائه می‌کند.

 

بهمن‌ماه گذشته وزیران امور خارجه سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس از ثبت کانال ویژه پرداخت اروپا و ایران تحت عنوان سازوکار حمایت از مبادلات تجاری ایران و اروپا (اینستکس - INSTEX) خبر دادند که در گام نخست تجارت کالا‌های اساسی (مواد غذایی و دارو) را تحت پوشش قرار می‌دهد و به‌تدریج دامنه آن گسترش خواهد یافت.

 

واشنگتن چندی پیش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروه‌های تروریستی خود قرارداد و دیروز نیز کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که معافیت خریداران نفت ایران را دیگر تمدید نمی‌کند و به عبارتی هیچ کشوری حق ندارد از ایران نفت بخرد.
رئیس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران از تصمیم واشنگتن 'عمیقاً' ابراز تأسف کرد و گفت:: این رویکرد ناکارآمد و ضد ایرانی آمریکا بسیار تهاجمی بوده، اما به اهداف خود دست نخواهد یافت.

یقین دارم که افکار عمومی ایران از اینکه آمریکا برنامه حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران برای عادی‌سازی روابط با غرب را تضعیف می‌کند متأسف هستند. به‌این‌ترتیب به‌سختی می‌توان حس بیزاری ایرانیان از غرب را سرزنش کرد.

 

وی که از سوی دولت انگلیس مأموریت ویژه تقویت روابط تجاری با ایران را بر عهده دارد، تصمیم آمریکا را اقدامی 'نابخردانه' و 'ناکارآمد' خواند که '‌ترمیم آن سال‌ها طول خواهد کشید. '

 

مایا کاسیانچیچ سخنگوی امور خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا هم امروز در حاشیه نشست کمیسیون اروپا به خبرنگاران گفت: ما از اعلامیه دیروز ایالات‌متحده مبنی بر عدم تمدید معافیت‌های نفتی، متأسفیم. این اقدام بیش‌ازپیش اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تضعیف می‌کند.

وی برجام را عنصر کلیدی در معماری عدم اشاعه هسته‌ای جهان خواند که از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد به‌اتفاق آرا به تصویب رسید و برای امنیت منطقه و جهان حیاتی است.

 

کاسیانچیچ ادامه داد: اتحادیه اروپا تا زمانی که ایران به اجرای کامل و مؤثر برجام که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون ۱۴ بار آن را تائید کرده است، پایبند بماند، به پایبندی به این توافق ادامه خواهد داد.

بسیاری از کشور‌های منطقه ازجمله عراق، چین، هند و ترکیه به این تصمیم واشنگتن واکنش نشان دادند و اقدام یک‌جانبه آمریکا علیه کشور‌های منطقه را نپذیرفتند.

اقدام یکجانبه آمریکا موجب نگرانی در بازار‌های جهانی شده است و بازار نفت با واکنش منفی به این تصمیم، شاهد افزایش سه‌درصدی بوده که بیشترین میزان افزایش در سال ۲۰۱۹ می‌باشد.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به بیانیه اخیر و ضد ایرانی ترامپ مبنی بر عدم تمدید معافیت برای خریداران نفت ایران اظهار داشت: با توجه به غیرقانونی بودن اصل تحریم‌های موردنظر، جمهوری اسلامی ایران اصولاً ارزش و اعتباری برای معافیت‌های اعطایی بر تحریم‌ها قائل نبوده و نیست.

 

وی افزود: بااین‌حال، با توجه به تأثیرات منفی عملی این تحریم‌ها و احتمال افزایش این اثرات منفی با عدم تمدید معافیت‌ها، وزارت امور خارجه امروز به‌صورت مستمر با تمامی نهاد‌های ذی‌ربط داخلی در تماس بوده و نیز رایزنی‌های فشرده‌ای با بسیاری از شرکای خارجی اعم از اروپایی، بین‌المللی و همسایگان صورت داده است.

موسوی ادامه داد که نتیجه این تماس‌ها و رایزنی‌های داخلی و خارجی به مراجع عالی تصمیم‌گیری منعکس‌شده و به‌زودی تصمیم مقتضی در این خصوص اتخاذ و اعلام خواهد شد.

ایرنا

ارسال نظر